יחידות נוף בנגב (?!)

זרבני

New member
יחידות נוף בנגב (?!)

שלום לכם, אחי הקטן קיבל שיעורי בית בגיאוגרפיה בהם התבקש לסכם בקצרה על כל אחת מיחידות הנוף בנגב. ערב חוסר התמצאותי בנושא לא יכולתי להיות לו לעזר. אשמח אם מישהו יוכל לעזור ולהסביר או לפחות לכוון אותי בנושא. למה מתכוונים כשאומרים יחידות הנוף בנגב? מהי יחידת נוף ? היכן אוכל למצוא מידע נוסף? תודה לכם.

יחידות נוף

יחידת נוף היא צורת נוף למשל : רכס, מישור, רמה וכו.. בנגב יש יחידות נוף רבות , השאלה לאיזו רמת פרוט אתם צריכים לרדת. יחידות הנוף העיקריות בנגב הם הרכסים החוצים אותו מדרום מערב לצפון מזרח. קמר מחמל -דרום הר הנגב, ובתוכו מכתש רמון, קמרי הנגב הצפוניים - חצרה ובו המכתש הקטן וקמר חתירה ובו המכתש הגדול. יחידה נוספת גדולה היא בקעת צין ובקעת באר שבע. אם תרצה להרחיב בנושא, תפנה לספרים או אתרים העוסקים בגיאולוגיה. נסה בקישורים בראש העמוד. אשמח לענות על עוד שאלות יותר ממוקדות.

shagam11

New member
../images/Emo26.gifצירפתי קישור שיכול לעזור

בהבנת העניין.

באמת

למה ללכת סחור סחור, אם זה אח שלו הקטן אז בטח הוא ביסודי ואז הנגב מתחלק למספר יחידות הבא: בקעת באר שבע, הערבה הר הנגב והרי אילת, נכון שיש עוד המון חלוקות ותתי נופים אבל הוא בטח לא לומד לתואר ראשון אז הוא לא צריך לפרט ברמה גבוה (ככה לפחות אני חושב)

שאלו אותך? ../images/Emo8.gif

אני דווקא חושבת שלא מזיק להביא את האינפורמציה כי תמיד זה חושף אותנו לדברם חדשים. אני למשל לא רגילה ללכת לחפש בוויקיפדיה וזה מכניס לי את זה לתודעה. וחוץ מזה, אתה בא בשבת לנחלל עמוד?

למעלה