יחידות תלת מימד בצה"ל

• פותח הנושא iknow
  • פורסם בתאריך

iknow

New member
יחידות תלת מימד בצה"ל

שלום אחד מחברי הסב את תשומת ליבי ליחידה בצה"ל הנקראת "צוות תמר" אשר לדבריו עוסקת במתן סימולציה תלת מימדית ממוחשבת של בניינים לקראת מבצעים. האם אתם מכירים את היחידה ואת עיסוקה? היחידה מסקרנת אותי בגלל שאני מאוד מתעניין בנושאי העיצוב התלת מימדי ומאמין שאוכל לתרום לצבא ולהתפתח באופן אישי אם אגיע ליחידה (אם היא אכן קיימת ועוסקת בתחום).

galrt

New member
תוריד ל64..תמצא קשרים ואז..

ייגסו אותך למשטרה צבאית כמו השאר.

TomerEp

New member
תלת בצבא, איזה זנות..

תגיד גל עדיין מזמנים אותך למילואים במשטרה צבאית(למרות שאתה בחו"ל והכל..? ) :) ובקשר לתלת בצבא..... ואייי איזה מוסד מטומטם זה... אני לוחם שריון לשעבר שהגיע אחרי שנה וחצי בצבא, והרבה בירוקרטיה(שום קומבינה... הורדתי פרופיל יצאתי משריון אחרי 8 חודשים והתחלתי במאבק) לאנימציה תלת מימדית בחיל ההנדסה, ועכשיו... שאני רואה את התקופה שבא הייתי אנימטור(כבר שנה ומשהו.. עוד חודשיים אני משתחרר), אני רואה תקופה דיי... איך נגדיר את זה.... משעממת... יצא לי להכין כמה הדמיות נחמדות שהגיעו לסגן הרמטכ"ל, טכנולוגיות חדשות שהגיעו לצבא וכאלה, גם עבדתי עם רפא"ל פעם אחת, אבל סך הכל, רוב הזמן היה פשוט לחכות לעבודה, נגיד עכשיו, אני בא לבסיס, מדליק את המחשב.. יש כרטיס מסך טוב, אז משחקים קאונטר סטרייק.... או gta, אבל לא באמת עובדים... כי בדיוק סיימתי פרוייקט, שלחתי את כל הקבצים לרנדור במחשבים האחרים, ופשוט משעמם... התקופה הזאת, של לחכות לעבודה, יכולה להגיע לחודש ויותר..... מידי פעם אני אפילו מנדב את עצמי לעבודות אפטר אפקטס עלובות בשביל הצלמים(יח' הסרטה.. יש צלמים), אבל סך הכל כשאין פרוייקט משעמם רצח.... חחחחחח עד שבכלל "חיילו את התוכנה" חיכיתי איזה חודשיים... כי פתאום באו ביטחון שדה וראו שהתוכנה שלנו לא "מחויילת" חחחח, סך הכל אני יוצא מהצבא... עם הרגשה של החמצה... יכולתי לעשות יותר. לפני כמה ימים ניגש אליי קצין שפעם עבד איתי ושאל אותי האם האנימציה פנויה, אז אמרתי לו "כן, תביא איזה עבודה משעמם לי" אז הוא הלך למפקד שלי, והמפקד שלי אמר לו שיש לי עבודה ואני לא יכול להתפנות בשבילו... שיקר... ושאמרתי למפקדים שלי "אני עוד חודשיים משתחרר, בואו תביאו לי יד חופשית לחפש מישהו שיחליף אותי" הם אמרו לי שאי אפשר... אז חבל, אני האנימטור האחרון ביח' ההסרטה של חיל ההנדסה(כפיר רם כבוד). חבל שככה זה צריך להיות.... הצבא זה פשוט מערכת אטומה.

Gnom

New member
תומר זה תלוי ביחידה ובמפקדים אבל

גם לך יש חלק בזה, אני משרת בתפקיד קרוב לשנתיים וכמעט תמיד יש מה לעשות. במקום לבזבז את הזמן על משחקים תמיד אפשר לבנות מודלים שיתכן ותזדקק להם בעתיד. כמו כן לא חסר בהנדסה נושאים בעלי ערך הדרכתי חשוב שאנימציה תלת מימדית רק יכולה לתרום להם, פשוט צריך להביא את האופציה למודעות של יחידות הנדסה אחרות, אני לא מאמין שמפקד יכול להגיד לא לנושא שיכול לתרום לצבא כשבאמת אין עבודה (ואני לא מדבר על שטויות כמו סמלים ולוגוים). בקשר למחליף אתה יכול להתקשר אלינו,יש מצב שנוכל להפנות אלכם מלשבים.

TomerEp

New member
יש לנו הרבה מודלים...

את רוב מה שצריך, כבר הייתי בחלק של "להכין מודלים לכאשר נצתרך" בתקופה שבה התוכנה הייתה לא חוקית ("לא מחויילת"), הכנו את כל המודלים שהיינו צריכים, אתה חייב להבין שהקצין הזה ממש מתוסכל מעצם היותו ג'ובניק, בשיחת פתיחה שהייתה לנו איתו הוא אמר כזה "אתם לא חיילים בשבילי, אם אין לכם נשק ואתם לא הורגים מחבלים אתם לא תורמים לצבא, אתם אפילו לא מצלמים את המחבלים כשהם מתים, את זה דובר צה"ל עושה"... בקיצור, הוא ממש לא חושב שאנימציה חשובה לצבא, וקשה לדבר איתו, האחרון שניסה קיבל 14 ריתוק, וגם זה אחרי שהוא "ויתר לו ולא שלח אותו לכלא", אז אני חדלתי מלנסות להבין את המערכת בשלב מסויים של השירות, ואני עדיין מנסה לעשות כמה שיותר אבל זה קשה כשאין שיתוף פעולה מהמפקדים.. ולגבי המלשבים, אני לא בטוח שנוכל למשוך אותם ובגלל זה אני בעצמי לא מנסה לחפש, שאלתי את המפקדים שלי אם אני יכול לחפש מישהו אבל הם אמרו שהם לא בטוח יצליחו למשוך אותו, ואני לא רוצה שהוא יגיע למז"י, ויהפוך לאיזה פקיד במפקדה, או מש"ק כלום בחרום, אני ממש לא רוצה למרר את החיים של אף אחד...

Newbie 91

New member
רגע שאני יבין משהו?

הקצין שלך סיים מסלול בהנדסה, עשה מכי"ים עשה קורס קצינים, השלמה ולבסוף הגיע ליחידה הסרטה? ואו.... איזה משביז בשבילו :( נ.ב. אני גם התחלתי את השירות ולפני ברצון להגיע לשה"ד או משהו בסגנון, בגלל פרופיל הגעתי לקרבי, בהתחלה הייתי מבואס והכל כמו כלום, אבל תאמין לי, אם אתה אוהב תלת, יהיה לך את כל החיים להתעסק בזה, בקרבי יהיה לך מ-3 שנים האלה חוויות וניסיונות שלא יהיה לך בשום מקום אחר.

TomerEp

New member
כבר עניתי במסנג'ר אבל אני יענה

גם פה שכולם יראו, הוא סגן אלוף....

ORNEO

New member
כ"כ נכון שזה עצוב...

גם אני התגייסתי לצה"ל בסרט שאני אוכל לתרום מבחינה אומנותית וזה... ואיפה אני עכשו...???-------משטרה צבאית------

galrt

New member
אפשר לעשות כנס יוצאי מ"צ תלת

כנראה זה משהו שאמרנו או כתבנו בצו ראשון שזרקו את כולנו ליחידה המאד מצחיקה הזאת. האמת אני קצת מתגעגע לכומתה והשרוך של השוטר.. תמיד מצחיק היה לראות אנשים בורחים ממך...אפילו ששירתתי בבקום. מי שמר את הכובע הלבן?

Druyanizem

New member
אני החזרתי לבקום

ולא... אני לא מתחרט על כך. אבל מה שכן שמרתי זה את התעודת שוטר.

מימדיון

New member
חבורה של מניאאקים!!!!

שוטרים חזירים, כולם, כל היחידה הזאת. חזירים.. מימדיון היה בגדודי גולני. התחביב שלנו היה לראות לכמה שוטרים אפשר לדפוק מכות בדרך לבסיס.. שוטרים בתלת? זה ח"ח, חזירים חננות.....

Druyanizem

New member
לפחות

הקב"א שלי גבוהה מ-50... (איזה פאדיחה אם אייתתי קב"א לא נכון...)

emage24

New member
גולני?!

זה אומר שהרגע נכנסת לקרב מוחות כשאתה לא-חמוש, לא? עזוב, בטח לא הבנת את הבדיחה :)

למעלה