יחידת ההסרטה של צה"ל

PePener

New member
יחידת ההסרטה של צה"ל

מישהו כאן היה אולי באיזה מבחנים או רעיון של יחידת ההסרטה של דובר צה"ל, אני מעונייין לנסות להגיע עליהם ואשמח לשמוע קצת טיפים

shai955

New member
יש לך גישה לשם?

כי אני יודע שאין בדיוק אפשרות להגיע לשם אלה צריך קומבינות ופרותקציות.

PePener

New member
תראה, הכל תמון ברצון

יש לי חבר ויש לו פרוטקציות, אבל אתה בקלות יכול לפנות ללשכת הגיוס, למרות שהם לא ידועים בתגובות שלהם ובשירות שלהם, אם יש לך נסיון, קשר כלשהו לתקשרות, צילום וכו', אז כנראה שהם לא יתנגדו שמישהו יגיע ליחדה הזאת.

GGOODD

New member
יחידת ההסרטה של דו"צ

ובכן, כדי להגיע ליחידת ההסרטה של דובר צה"ל צריך לשלוח קורות חיים והמלצות לשלישות של דובר צה"ל אני עשיתי ככה וקיבלתי זימונים למיונים, אך לצערי לא עברתי... ואני עובד בזה כבר 5 שנים, אני לא יודע מה הם מחפשים בדיוק אבל או שצריך פרוטקציות או ניסיון מסוג אחר... בכל אופן שיהיה בהצלחה!

Snorlax

New member
בצבא הוא קאקא...

יש לי פרופיל 72 (קרבי) אבל אני בן יחיד בלי אבא (לא קרבי) יש לי המלצות למדתי קולנוע 5 יחידות בבית ספר והכול ויש לי אפשרות להגיע ליחידת הסרטה (קומבינות) אבל!!! רק אם יהיה לי פרופיל 64 ומטה אני מנסה להוריד אותו עכשיו.... אם יש לי 64 אני בטוח ביחידת הסרטה... למשהו יש רעיונות חדשים???? הוא מוזמן שלתף אותי....

djtele

New member
בקשר לדו"צ

תשמעו מאוד קשה להגיע לשם בלי קשרים וקומבינות, האפשרות היחידה בלי קומבינות היא דרך קורס וידאו שנערך פעם בפעם ביוני-יולי, אני עברתי את הקורס הזה, אבל רק בגלל שלמדתי יג-יד קולנוע וגם בגלל פרופיל 64. אבל שתדעו שאחד מהקורס שלנו הגיע לשם לפני חודש וחצי ויצא משם לפני השבוע בגלל שהיחס שם כל כך מגעיל וכולם שם מתנשאים עליך ואמרו לו שבשנה וחצי הראשונים הוא יהיה לא יותר ממחסנאי שמקפל ציוד, אז לתשומת לבכם, כל מי שרוצה להגיע לשם, גם אני רציתי בהתחלה אבל ששמעתי על הסיפור הזה, אני שמח שלא הגעתי לשם...

Dafi the Mighty

New member
אתה לא חייב ללכת אל דובר צה"ל

אני חושבת שיש גם יחידות הסרטה של מודיעין וחיל אוויר ואולי יש עוד. אתה יכול לשלוח מכתב בו אתה כותב קצת על עצמך ועל זה שאתה עוסק בקולנוע ושאתה מעוניין לגשת להיבחן.

GaLi17

New member
בקשר לדובר צה"ל

דיברתם פה על יחידת ההסרטה. אני מאוד מתעניינת בתחום ויש לי גם אפשרות להגיע לשם אני מאמינה אבל אני לא ממש רוצה ללכת לצלם אז רציתי לדעת איזה עוד תפקידים שקשורים לתקשורת וקולנוע יש ביחיה הזאת...לדוג' כמו בימוי הפקה ודברים כאלה. זה מאוד יעזור לי אם תפרטו... תודה!!!

PePener

New member
בעיקרון

לדעתי צה"ל רצה פשוט אנשים שיצלמו ויתעדו את מה שהם עושים, אבל בטח יש כל מיני עבודות במחשב ועריכה.

Dafi the Mighty

New member
חברה שלי הכירה מישהו שהיה שם

והוא אמר לה שכולם שם עושים הכל. כולם שם מצלמים וכולם שם עורכים...

talotan

New member
יחידת הסרטה

אפשר להתקבל לתפקיד בצילום, עריכה או הפקה. בימוי בדר"כ לא עושים בסדיר. יש מספר דרכים להתקבל ליחידת הסרטה. הראשונה היא לפנות ללשכת גיוס (דרך שאני עד היום לא בטוחה שבאמת יכולה לעזור). הדרך השניה היא לפנות ישירות ליחידה (וקיימות מספר יחידות כאלה בצה"ל). לא, לא צריך פרוטקציות כדי להגיע לראיון (אם כי יש מקרים..). הם מבקשים לראות תיק עבודות ובעיקר על סמך זה (ונסיון) מקבלים ליחידה. אם הם מאתרים מישהו מוכשר הם ינסו למשוך אותו אליהם. אני יודעת שהיו שינויים בשנים האחרונות ויכול להיות שדו"צ אחראים על המיונים. יכול להיות שמראש כדאי לפנות אליהם ושהם יפנו אתכם הלאה. הדבר החשוב ביותר הוא לנסות להשיג את מספר הטלפון של היחידה ולדבר איתם ישירות. יש להם אפשרות לשלוח בקשה עבורכם. ועוד דבר חשוב זה פרופיל נמוך. בחור מוכשר ככל שיהיה, עם פרופיל סביר חבל על המאמץ. לבנות כמובן קל יותר...

GaLi17

New member
וואו

תודה רבה רבה לך!!! את לא יודעת כמה עזרת לי... רק רציתי לדעת אם המידע הזה בטוח בקשר לזה שיש הפקה צילום ועריכה..??

talotan

New member
לפחות היה לפני כמה שנים...

זה גם תלוי ביחידה עצמה. יש יחידות שמחפשות יותר צלמים ושיהיו גם צלמי סטילס, ויש כאלה שמחפשות ידע גם בצילום וגם בעריכה. אם יש מיון כללי של דו"צ, אז הם מחליטים מי הולך לאיזו יחידה. אם המיונים הם ביחידה עצמה, קחו בחשבון שזה אוטונומי, כך שלדעתי ניתן לפנות גם ליחידות נוספות, אם לא התקבלתם. בכל מקרה יש יחידת הסרטה לחיל אויר, חיל חינוך, חיל הנדסה, דו"צ. אני חושבת שיש עוד אבל אני כבר לא זוכרת...

djtele

New member
בקשר ליחידות ההסרטה

בתור אחד שמשרת ביחידת הסרטה בצה"ל ומכיר את התחום בצבא, אני אגיד שיש יחידות גדולות שבדרך כלל כל אחד עושה תחום אחד או שניים וזהו, אך אין הרבה יחידות כאלה שהם דו"צ הידועה, מודיעין והב"ט... אולי יש עוד אחד או שניים וזהו כל השאר היחידות בערך עושים הכל אך עדיין יש חלוקה לתפקידים.. לכל מי שיש שאלה יכול לשאול אותי ואנסה לתת תשובה

למעלה