יחידת מסוקים של המוסד

שפירא

New member
יחידת מסוקים של המוסד

ידעתי שזה יעבוד.. שלום, אני מלש"ב שחשוב לו להגיע לקצונה, בזמן האחרון אני שומע מכל מיני אנשים ללכת לגדודים כי שם מוציאים יותר לקורס קצינים, ובעיקר לשריון, שם מסיימים קורס קצינים אחרי שנה ושבע. וגם אמרו לי שהמסלול שם די מעניין ושכדאי לחשוב על זה. מה אתם מציעים לי לעשות? לנסות סיירת אבל אז לוותר כמעט בודאות על קצונה או ללכת לחי"ר או שריון ואז לעשות דברים קצת פחות מעניינים? מישהו יודע ויכול לספר קצת על פלס"ר שריון? תודה אלעד

fireman

New member
תראה

קודם כל זה לא עבד, שראיתי את הכותרת התפוצצתי מצחוק וחשבתי לעצמי מאיפה באה לו היציאה הזאת??!?! טוב לענינינו אתה רוצה להיות קצין ומתלבט בין מספר דברים ללכת לחי"ר ואולי לא להישלח לקצונה ללכת לשריון או לאיזה גדוד ואז בטוח להיות קצין קודם כל יופי שאתה רוצה להיות קצין בצה"ל וכבר אתה רוצה לעשות עוד שנה בקבע או אולי יותר מבלי שהספקת להריח את הריח של האפסנאות בבקו"ם תראה אני כמו כולם התבקשתי לדרג את רצוני להיות קצין בצה"ל בשאלון העדפות אני זוכר שדירגתי 5 (מאוד רוצה) אחרי שהתגייסתי אמרתי לעצמי שאני לא נותן לצבא עוד דקה אחת מעבר ל3 שנים שאני צריך לשרת אם הכיוון שלך קרבי לך על חי"ר זה עדיף לך גם אם לא תהייה קצין מאשר ללכת לגדוד כמו שריון שלדעתי שומר נפשו ירחק משריון/תותחנים/נ"מ ואולי לצאת קצין (גם זה לא בטוח) מה גם שמבחינת יוקרה, יותר יוקרתי להיות סמל בצנחנים או בגבעתי או בגולני ולא להיות קצין בשריון. בשריון תעשה דברים הרבה פחות מעניינים יהיה לך שירות מגעיל ועלוב לעומת שירות בחי"ר ואני אומר לך את זה בתור חייל שהיה חי"ירניק ופנה לג´וב והצטער על זה אחר כך ובגדול. לך על חי"ר תעזוב אותך משריון ותעזוב אותך מקצונה בשריון, אם תהיה טוב בחי"ר מי אמר שהסיכוי קטן יותר? אם יש לך נתונים גבוהים אתה בדרך הנכונה לקצונה איפה שלא תהיה. לגבי פלס"ר שריון, לדעתי הפלס"ר כמו יחידת יעל של התותחנים זה לנסות ולתת נקודות אור לחיילות שחורים ומגעילים ללא טיפת יוקרה על ידי הקמת פלוגות סיור או יעל בתותחנים, לדעתי זה חארטה ואני אשמח אם מישהו יעיר את עיני אבל בגדול, לך לחי"ר גם אם אתה חושב שהסיכויים שתהייה קצין נמוכים יותר והכי חשוב המון בהצלחה!!!!

נריה_ה

New member
לא הבנתי למה השירות השיריון הוא

מגעיל ועלוב לדעתך? מה רע בשיריון, ודבר תכלס!

Iron-Maiden

New member
אתה מדבר שטויות..

רק לפי השטויות שאתה מדבר אפשר לראות שאתה ג´ובניק. מי שאומר ששריון זה חיל דפוק הוא דפוק בעצמו. אחרי חיל-אויר החיל הכי חשוב הוא שריון (ותותחנים), הרבה יותר מכל החי"ר ביחד. לומר למלש"בים ששיריון זה חרא ושלא יגעו בזה זה פגיעה ישירה בצבא. צה"ל צריך אנשים לשריון, ובתור נציג שלו זה לא מוגזם לבקש ממך שלא תסיט אנשים נגד רצונות הצבא שאתה משרת בו. וה"חרא" שאתה מדבר עליו זה עניין אישי. בשבילך הכל "חרא", עובדה שאתה ג´ובניק. אבל בשביל אנשים שמשרתים בשיריון, רובם לפחות, זה בכלל לא "חרא", הם נהנים ומרוצים מזה דווקא. יש לצה"ל אלפי טנקים ונגמ"שים ומישהו צריך לאייש אותם - אז אם אתה לא מעוניין להיות אחד מהם, זה לא אומר שאתה חייב לגרום לאחרים להימנע מזה. את התרומה שלך כבר ראינו עם הכפית, הסוכר והכוס קפה שהיד שלך מגישה כל אימת שאתה מתיימר לשרת בצבא.

fireman

New member
את התגובה שלך כבר קיבלת אבל תוספת

קודם כל אל תלביש עליי מקצוע צבאי שאני לא נמצא בו בגלל דברים שכתבתי פה משום מה הסקת שאני ג´ובניק, זה אותו דבר כמו שאני אסיק מדבריך שאתה שריונר או תותחן את השירות שלי אני עשיתי בחי"ר מ"כ אם זה בכלל מעניין אותך אז אל תדביק לי סטיקר, תודה רבה כבר הגבתי על השטויות שאתה כותב באחת מהנגררות להודעה של המועמד לשירות ביטחון, תקרא את זה אולי תהייה לך איזה התעוררות או משהו כזה ותצא מבועת הדביליות שאתה תקוע בה. יום טוב

למעלה