יחימוביץ על לין: עוזרות הבית../images/Emo124.gif
יחימוביץ על לין: עוזרות הבית לא מזמן סיפרה לנו יהודית ששלי יחימוביץ הקדישה פינה נוספת לאוריאל לין - הפעם בהקשר של עוזרות הבית. בהמשך אשרשר את הודעתה לכאן. היא ביקשה שננסה להביא את ההקלטה לכאן. בעבר , אחרי ששלי יחימוביץ הקדישה את הפינה הראשונה שלה שעסקה במינויו של אוריאל לין לבית הדין לעבודה, ועקב הקשר לפורום שמתי את ההקלטה. הפעם הסתפקתי בתמליל בלבד. תודות:
לענת גלובוס דוברת חברת החדשות על האישור.
לשלי יחימוביץ על הפינה ועל העזרה בתמליל.
ליהודית111 שהביאה את הנושא לידיעתנו. ועכשיו תמליל הפינה (ההדגשות במקור) -
הפינה "גילוי דעת" מתוך אולפן שישי, באדיבות חדשות ערוץ 2. פינה של שלי טקסט בלבד 17.3.05 עוזרות בית עשרות אלפי ישראלים מפונקים גילו לזוועתם שנגמרו הימים המתוקים של עובדים זרים כנועים שמקרצפים את הבית במחירי עושק, ושצריך להעסיק עוזרת בית ישראלית. ולשלם עליה ביטוח לאומי, ולשלם לה שכר נורמאלי.
רק ב 30% ממשקי הבית יש עוזרת, אבל המיעוט עושה רעש גדול, וגם נולדו כמה רעיונות מגוחכים במיוחד. ח"כ אהוד רצאבי הגיש הצעת חוק, שעבודה במשק בית תוכר כעבודה מועדפת לחיילים משוחררים, ותזכה במענק של שבעת אלפים שקלים. כלומר,
המדינה תשלם
מענק לחייל משוחרר כדי שיעשה לח"כ רצאבי פאנלים. הוא גם מסביר, בשיא הרצינות, שבגלל גירוש העובדים הזרים, נוצר
"מחסור חמור בעובדי משק בית הגורם לעליית מחירים לא מוצדקת בענף" ח"כ רצאבי, אני מתפלאה עליך. הרי שינוי היא
חסידה של כוחות השוק. הנה לך השוק בפעולה: הביקוש גדל, המחירים עלו, תחרות יש. שהמדינה תתערב בכוחות השוק?
השכר הממוצע לעוזרת בית הוא 1895 שקלים בחודש. 43% פחות משכר המינימום 73%
פחות מהשכר הממוצע יש משהו יותר צודק מהעלאת שכר בעבודה הקשה הזאת? למה דווקא כשחוקי המשחק פועלים לטובת החוליה הכי חלשה צריך לשנות אותם? תוסיפו את מכתבו הנרגש של נשיא איגוד לשכות המסחר לשר התמ"ת. לין כותב שהוא
מאוד מזדהה עם מדיניות צמצום מספרם של העובדים הזרים. אבל:
"בתחום אחד ראוי לשקול את מדיניות משרדך מחדש... אי אפשר בתמורה סבירה להשיג עוזרות למשקי הבית... האפשרות לגייסן מותנית בתשלומים גבוהים מאוד". לי יש רעיון יותר טוב: למה לא להפסיק את האימונים בכמה גדודים, ולשלוח את החיילים לנקות בחרום את בתי המעמד הבינוני והגבוה? בעלת טור בישול חביבה עלי מאוד כתבה שטיגון בצל זו עבודה קשה, רצוי לטגן הרבה ולאפסן, ולחכות בשביל זה לעוזרת. אני רוצה שהעוזרת הזאת תדפוק עכשיו מחיר קטלני בשביל הבצל, בשביל לין, בשביל רצאבי, בשביל כל השנים שלקחו במקומה פיליפיניות, ובגלל שאו-טו-טו מישהו ימציא שיטה לשוב ולעשוק אותה.