יחסיה עם בני המין השני

אני2222

New member
יחסיה עם בני המין השני

שלום. זוהי פעם ראשונה שאני נכנס וכותב בפורום, והייתי שמח לקבל עצה באשר לנקודה מסוימת: יש לי חברה כבר חצי שנה, אנחנו מאוד מאוהבים, מדברים על הכל, לא מסתירים את תחושותינו ולמרות הזמן הקצר מביעים את רצונינו למחויבות בעתיד. הבעיה - בשבועות האחרונים אנחנו מוצאים את עצמנו יותר מדי פעמים נפגעים וכועסים. הסיבה העיקרית לזה (בעיקר מצידי) זה יחסיה עם בני המין השני. אני מאוד קנאי (והיא לא פחות קנאית!) ומאוד קשה לי עם זה שפתאום אקסים/יזיזים שלה לשעבר מנסים ליצור איתה קשר (אסמסים באמצע הלילה וכד'). לא ברורלי למה היא לא מנפנפת אותם (למרות שהיא דורשת ממני לעשות זאת כלפי נשים שעובדות איתי ולמרות שהיא יודעת לעשות זאת כלפי אלה שבאמת הטרידו אותה). בעיה חמורה יותר (בעיקר שלי) - זה שהיא יוצאת עם ידידים שלה. לא מדובר על כל ידיד שקיים, אלא שניים שכבר היו שם לפני. אני מבין שהם ידידים שלה ויש ביניהם ידידות בלבד (למרות שקשה לי להאמין שקיים דבר כזה ויש לי תאוריה מאוד מבוססת לגבי אחד מהם, שאני בטוח שהוא מאוהב בה). הסברתי לה שזה שהיא נפגשת איתם פוגע בי (בעיקר כשמדובר בפגישות ליליות או יציאות). היא הבינה את העניין והיא ממש לא רוצה לפגוע בי. הבעיה - שהיא ממשיכה מעת לעת (לעיתים רחוקות אמנם) לשמור איתם על קשר ולצאת איתם (שוב, לעיתים רחוקות מאוד). לרגע אין לי ספק שהיא בוגדת בי או משהו בסגנון, אבל הדבר מאוד פוגע בי. מה אני אמור לעשות? לבקש ממנה שלא תצא איתם - ואז להגביל אותה ולקחת ממנה את החופש וליצור אצל מירמור בעתיד? להתנהג כאילו הכל בסדר ומקובל עלי ולנשוך שפתיים? לעשות לה את אותו הדבר עם ידידות שלי - ולהעמיד לה מראה מול הפרצוף ולגרום לה במעשים ולא במילים, להבין מה עובר עלי? (משחק שהייתי מעדיף לא לעשות, גם בגלל שאין לי ידידות - בטח לא כאלה שאני יוצא איתן). ללכת לטיפול פסיכולוגי כי אני קנאי...?

Vdrums

New member
הדבר הכי חשוב

זה אמון כמובן, לצאת עם ידידים שהיו שם לפניך (לא יזיזים) זה עדיין לא מלחיץ אבל יזיזים,אקסים וSMSים בלילה ופגישות ליליות (הצירוף מילים הזה תמיד ישמע חשוד) זה כבר נשמע מוזר. אתה צריך לשבת לדבר איתה בארבע עיניים וכמו שזה מפריע לה שאתה תיפגש עם ידידות מהעבודה גם לך מפריע יזיזי וידידי עבר בלילות. פסיכולוג אתה בטח לא צריך.

magenta73

New member
טוב, בוא נראה...

בעיה א': הם רק מנסים ליצור איתה קשר, או שהיא גם עונה? אם הם רק מנסים - אין לך מה לכעוס כ"כ, נכון? סך הכל זה לא אשמתה. אם היא עונה להם - ולא אומרת - תשמעו יש לי חבר, אם מדובר באקסים יזיזים - אתה בהחלט יכול לבקש ממנה או לא לענות, או לבקש ממנה שתיידע אותם שיש לה חבר - כי סך הכל, זה לא כזה תמים... בעיה ב': ידידים זה ידידים. לך קשה להאמין שיש דבר כזה, סבבה, מבחינתה - הם ידידים אפלטונים ואתה לא יכול להגביל אותה לגבי מי ומה היא יוצאת או עושה. אתם אמנם חברים, אבל זוגיות היא לא בית כלא. והיא סך הכל נותנת לך כבוד ולא יוצאת איתם הרבה - אבל שוב - אתה לא יכול לדרוש ממנה שלא תהייה בקשר עם חברים שלה. אני לא מאמינה בלשעות דווקא - לצאת עם ידידות שלך בשביל להראות לה. צא עם ידידות שלך בשביל הכיף, כמו שהיא עושה. ואם אין לך ידידות - אז אל תנסה כאן לעבוד על אלוהים. לדבר כבר דיברת איתה, והיא כן מתפשרת עבורך - ולא יוצאת איתם הרבה נכון...? סך הכל קנאות היא תוצר של חוסר בטחון. זאת דעתי. אני חושבת שאדם שבטוח בעצמו ובאדם שאיתו, לא יהיה קנאי עד לרמות האלה - של רצון שלזוגתו לא יהיו קשרים כלל עם בני המין השני.

אני2222

New member
בעיות...

א. הם מנסים ליצור איתה קשר, והם יודעים שיש לה חבר - עם או בלי קשר לזה, היא לא דוחה אותם. הייתי מצפה שהתגובה לסמס ממישהו שהיה יזיז/חבר שלה שמגיע ב 12 וחצי בלי שאומר "מה קורה?" יהיה: "מה פתאום אתה שולח לי סמס בשעה כזו???" ולא: "מה העניינים?". אני מבין את הרצון להיות מבוקשת ע"י אחרים, אבל יש משהו פגום בכל עניין האקסים הזה - בעיקר משום שברוב הקשרים היא יצאה פגועה מהם ואף אחד מהאקסים, לא התיייחס אליה יפה. מרובם היא נפגעה ברמה הרגשית. אגב, החבר האחרון שהיה לה לפני, והיה הקשר הכי ארוך ורציני שלה, לא פגע בה והיא זו שסיימה את הקשר (כי היא התאהבה בי) - איתו היא בכלל לא בקשר. מעבר לכך, אין רגע ביחסים שלנו, שאני לא גורם לה להרגיש נחשקת, נאהבת, מבוקשת, סקסית ומה לא. מה כ"כ חשוב להיות מבוקשת ע"י סמרטוטים שפגעו בה?!
ב. נכון, זוגיות אינה בית כלא. מצד שני, דיברנו לפני מספר ימים על העניין, הבהרתי לה את תחושותי והאמת, שהפגישה נועדה כדי להציע שנשקול פרידה. בין כל הדברים שנאמרו - "בפעמים שיצאתי עם ידידי בלילה, זה נעשה מחוסר ברירה ומאילוצי זמן (אז באמת לא היתה ברירה ולא משנה כרגע מה הסיבה), אבל עכשיו אני יותר פנויה ואין שום סיבה שאפגש איתם בשעות הלילה - בטח לא אם אני פנויה במהלך היום ובשעות אחה"צ". היא מצידה הבינה: "אני מרשה לך לצאת עם ידידות ואתה גם מרשה לי לצאת עם ידידים" (כאילו שפעם הבעתי את רצוני לצאת עם אחרות...) יומיים אחרי, היא יוצאת עם שני הידידים בשעות הערב-לילה. מעבר לכך, אפילו עם חברות שלה, היא נפגשת בשעות אחה"צ - ברוב הפעמים, נפגשת איתם מיד בסיום העבודה. למה עם הידידים שלה, כ"כ חשוב לצאת בלילה??? יותר מזה, אני מבין את עניין הידידות הלכאורה אפלטונית (מצידה - כן, לא מצד אחד משני הידידים שלה שכל בר דעת שמכיר את השתלשלות היכרותם והפיכתם ל"ידידים" יבין זאת). כשאני איתה, מעבר להיות בן הזוג שלה, אני גם החבר הכי טוב שלה (והיא מעידה את זה לא מעט פעמים) ואפילו מנסה להיות החברה הכי טובה שלה. אין כמעט דבר שהיא לא מספרת לי - הרבה יותר מאשר לידידים שלה. מה הלחץ הזה להיות בקשר עם ידידים בנים? איזה דברים היא מקבלת מהקשר איתם שחסר לה "בבית"?! "קנאות היא תוצר של חוסר בטחון": לא מסכים עם העניין. עם או בלי קשר, גם היא מאוד קנאית ואפילו טוענת שיותר ממני. למה היא מרשה לעצמה לעשות דברים שהיא לא הייתה רוצה שאעשה לה???

magenta73

New member
אמממ....

הקרטע עם האקסים... יכול להיות שזה באמת רק קטע של אגו? שהיא נפגעה מהם ואז היא פשוט רוצה לשמוע/לראות שהם רוצים אותה/מצטערים/מתגעגעים אליה?... בכל מקרה, האמת, שזה היה מעצבן גם אותי. עכשיו, אתה מספר כאן משהו שאולי יכול להסביר את סלידתך לגבי הידידים שלה - זה שהיא התאהבה בך בזמן שהיה לה חבר ולכן עזבה אותו, בשבילך - אולי אתה פוחד שזה מה שיקרה גם פה?... לגבי הלמה היא עושה דברים שהיא לא היתה רוצה שתעשה לה - זאת התנהגות אנושית... אתה יודע... כשאתה לא הצד הפגוע אתה לא תמיד רואה שאתה פוגע. ואני אחזור ואומר שקנאות (לדעתי) היא כן תוצר של חוסר בטחון, ואפילו עם מדובר בחוסר בטחון לגבי הקשר עצמו. לא יודעת מה להגיד לך. אם זה מציק לך עד כדי כך שאתה רוצה להפרד ממנה בגלל זה... מה כבר אפשר להגיד לך?... לדעתי זה קצת קיצוני, אבל אלו הם החיים שלך.

03lior

New member
ראשית שנה טובה

שנית הקנאות שלך תוביל אותך ואותה לאבדון שלישית בו נודה שאתה בסך הכול תחנה בזמן עכשיו למה לה לשרוף גשרים כשמחר יכול להיות שהיא או אתה תחליטו להיפרד אני משוכנע שאם אתה מספק אותה לא יהיה לה צורך באחרים סע בזהירות ותרגע

אני2222

New member
לא תחנה בזמן

למרות הפרשי הגיל בנינו והשקפת העולם המעט שונה, אני לא תחנה בזמן שלה והיא בוודאי שלא תחנה בזמן שלי. למרות החודשים הספורים שאנחנו ביחד, כבר מזמן הבענו את רצונינו (העז) להתחייב אחד כלפי השניה. זוהי לא סתם אהבה, זה משהו שהתחזק והתעצם מהר מאוד. אני יודע שאנחנו לא הראשונים ולא האחרונים שמרגישים אהבה כ"כ חזקה, אבל היא באמת חזקה (הבעיה, שלא תמיד מסתדרים...
).

03lior

New member
מהפה שלך לאלוהים

אך הישמר היו מליונים כמוך לפניך זהירות והצלחה

misty10

New member
התחלה מהירה

מה שמתחיל מהר גם נשרף מהר... וגם אני חושבת שקינאה אובססיבית באה עם חוסר ביטחון, יכול להיות חוסר בטחון בקשר לקשר, ואולי חוסר ביטחון במה שאתה רוצה?

למעלה