יחסיי עם אחותי - מי יכול לנתח?

תמרדפנה

New member
יחסיי עם אחותי - מי יכול לנתח?

אחותי צעירה ממני בכ-4 שנים. לעיתים כשאני מספרת ששוחחתי עם מי מחברותיה (שיחות שמתפתחות משיחות עבודה באותו מקום עבודה) והוזמנתי לארוחה, קפה או סתם מפגש חולין - הצעות שאגב אינני נענה להן מקוצר זמן פנוי- היא מתרעמת על כך שאני "לוקחת" לה את חברותיה ושאני לא אדבר איתן כי הן חברות שלה. כשאני מסבירה לה שאנשים הם לא חפצים ולא "לוקחים" אותם ממישהו היא טוענת שאיני מבינה על מה היא מדברת. אציין שאחותי משכילה (אגב, בכל הזדמנות גם מציינת כמה היא חכמה) וכדי שלא יישמע כאילו מדובר בפערי השכלה או מכנה משותף - אף אני בעלת תואר שני ועובדת בתפקיד בכיר. מי יכול לנסות לנתח את מערכת היחסים הזו? אודה לכם אם תאירו את עיני, או תצביעו על הנקודה המפריעה שאולי אינני מצליחה להבין? תודה תודה תודה

אני יכולה לנסות

מה שעולה לי בראש זה שאולי היא מרגישה מעין חדירה לפרטיות, לחברות שלה ולעולם שלה איתן ואת פתאום נכנסת באמצע. אולי זה נובע מחוסר בטחון שאותך יאהבו יותר.

לדעתי הבלתי מקצועית זה נובע

מחוסר ביטחון של אחותך. אני מכירה מצבים כאלו בין חברות- חברה של חברה שניפגשות ונוצר בניהן איזה חיבור והחברה המקשרת מרגישה מאויימת או חוששת לגורלה במערכת. לא חשבתי לרגע שמדובר בפערי השכלה ולדעתי זה לא קשור להשכלה או חוסר השכלה. אחותך חושבת שהחברות שלה הן משהו "פרטי" שלה. אולי תשאלי אותה מדוע היא מרגישה מאויימת על ידך?

זה לא קשור לחכמה או לא חכמה

גם לי יש אחות כזאת תאמיני לי שהיא חכמו ועוד איך רק מה... יש לה חברות ולי יש חברות וכשהיא רואה שאני עם חברות שלה היא גם קצת מתעצבנת אני גם לא מבינה את זה מממ היא חושבת שהחברות שיכות לה והיא קנתה אותם בכסף מהצד זה די מצחיק אבללל תני לזמן לעשות את שלו

h e n y

New member
מממממ

שמעי אולי פשוט רוצה להפריד בין המשפחה לחברים..אולי היא מפחדת שהחברים יתחברו אלייך ויספרו עליה דברים שהיא לא רוצה...אולי היא סתם מפחדת שהם יתחברו אלייך ולא יתייחסו אליה...בעיקר חוסר ביטחון להיות לבד.

למעלה