יחסים בין הסבתא /אמא/ תינוקת

שרי בר10

New member
יחסים בין הסבתא /אמא/ תינוקת

אנחנו זוג צעיר אשר גר ביחידת דיור בסמיכות להורים של בעלי. יש לנו תינוקת בת 9 חודשים. ביתי נמצאת הרבה אצל הסבתא והסבא והיא מאוד אוהבת אותם. אני מרגישה שאין לי שליטה על חינות ביתי, כל הדברים שחשבתי שאעשה לפני הלידה לא מתממשים חמתי מתערבת בכל דבר ועיניין בגידול הילדה. למרות שהיחסים לפני הלידה היו מצויינים בנינו. אני גם מרגישה שהבת שלי אוהבת יותר את הסבתא כל הזמן היא רוצה ללכת אליה כשהיא אצלי בידיים... האם יתכן שהיא אוהבת יותר את הסבתא או שזה רק בדמיון שלי? כרגע אני עם הילדה בבית, אבל הסבתא שומרת עליה המון כשאני לא נמצאת.

הסוגיה המהותית היא הגדרת הגבולות והתפקידים...

שלום רב, אין ספק שלמען הבריאות המשפחתית עליכם לעצור ולחשוב. אני חושבת שהסוגיה המהותית היא של הגדרת הגבולות והתפקידים. מהי העמדה של בעלך? אני מבינה שהסבתא נרתמת ועוזרת לך בשעת הצורך. האם את זקוקה לעזרתה? אחרי שתשיבי נמשיך לחשוב יחד. על בסיס של יחסים טובים ותקשורת פתוחה, מכבדת וגלויה ניתן ליישב הדורים. מה שחשוב שבסופו של יום תשיבי את המושכות לידייך ותתפקדי כאם לבתך. בקשר לאהבתה לסבתא: יחד עם התחושות הנלוות, אני מציעה לך לפרגן, כולם מרוויחים וירוויחו מאהבה. מה דעתך? עינת גבע

שרי בר10

New member
תחושה לא נעימה ואף מבוכה

אני מקבלת המון עזרה מחמתי, היא אישה טובה ואין לי הרבה תלונות. אבל בנוסף היא שתלטנית, היא אוהבת להתערב ולהגיד את דעתה בכל עיניין. בעלי מפרגן לי מאוד והוא בעדי בכל וויכוח או עיניין. מה שכן אני מרגישה מבוכה כשאנחנו נמצאים בחברת אנשים והבת שלי על הידיים שלי ובוכה ומושכת את הידיים לכיוון סבתא שלה... אני שמחה על האהבה של ביתי לסבתא, כיוון שבאמת היא נותנת את הנשמה שלה בשבילה אבל אני לא יודעת מה עשיתי לא נכון שהיא מעדיפה אותה על פניי. אני בהחלט צריכה את עזרתה של חמתי, היא שומרת על הילדה כשאני אצא לעבוד ובכלל היא שומרת עליה בכל פעם שאני צריכה.

הזמנה לעבודת מחשבה....

שלום רב שרי, יחסים עם חמות( כמו עם בני אדם) הם מורכבים, יש להם היסטוריה, לכל אחד יש השקפת העולם משלו (כולל חינוכית) השונה משל זולתו, לכל אחד אמונות ומערכת ערכים. מפגש בין שניים הוא מפגש אינטר סובייקטיבי, מפגש דיאדי המזמין לריקוד עדין במרחב של תפישות מציאות ופרשנויות שונות. מטעמים של הזדמנות ונוחיות בחרתם להתגורר תחת כנפי החמות. יש לך חמות האוהבת את נכדתה, מוערכת על ידך כאישה טובה שמוכנה לתת, לתרום, לעזור. היא מאפשרת לך מגורים, מעניקה שרותי בייבי סיטר ומבקשת בתמורה להכתיב כללים. מצב שמאלץ אותך לקבל מדובשה ומעוקצה. אני מנסה להבין לעומק מה מפריע לך? מה מטרריד אותך? האם : ההרגשה "שאין לי שליטה על חינוך ביתי, כל הדברים שחשבתי שאעשה לפני הלידה לא מתממשים חמתי מתערבת בכל דבר ועיניין בגידול הילדה." או העובדה שנדמה לך שבתך מעדיפה את הסבתא על פנייך?"אבל אני לא יודעת מה עשיתי לא נכון שהיא מעדיפה אותה על פניי" נסי לפרט : 1. מה מפריע לך ביחסים? 2. מה את אוהבת ביחסים? * מאיזה חלקים ביחסים את מרוצה ומאילו אינך שבעת רצון והיית רוצה לשנות? מה היית רוצה לשנות? * נסי לנסח את השינויים :א. שבאמת, באמת חשובים לך ב. שתלויים בך ותוכלי לקחת אחריות ולהוביל תהליך של שינוי. להשתמע עינת גבע.

שרי בר10

New member
כל התיאורים שלך נכונים

שמת את האצבע על כל הדברים שמפריעים לי ותיארת אותם במדוייק. אני מבינה מדברייך שאין הרבה מה לעשות אלא פשוט לדעת לקבל את הדברים. את בהחלט צודקת בתיאור שלך את הדברים, חמתי נותנת לנו המון , עזרה עם הילדה ועזרה כלכלית. מה שמציק לי זה שביתי כל כך אוהבת את הסבתא שזה מעורר בי קנאה... אבל כנראה שאני צריכה לעבוד על זה עם עצמי . תודה

תפילת השלווה

שלום רב, את מדברת שוב על שתי סוגיות. בקשר לחינוך ביתך, לגבולות, לתפקידים וליחסים בינך/כם לבין חמייך יש מה לעשות. גם כפי שאת כותבת וכפי שמיטיבה לתאר תפילת השלווה אלי תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם אומץ לשנות את אשר ביכולתי ואת התבונה להבחין בין השניים אמן בברכה , עינת גבע

למעלה