יחסים בין-פורטליים

zimes

New member
יחסים בין-פורטליים

גולש ב Yנט כתב תגובה, חלק ממשחק בפורום שם. גולש בתפוז העתיק (קופי-פייסט) את התשובה לתפוז. לדעתי - זו הפרה של זכויות יוצרים, ויש להביא קישור במקום הציטוט. נכון? מה לגבי הפסקה בתקנון Yנט שאומרת: "במסירת הודעה או מידע לפרסום בקבוצות הדיון הנך מתיר לידיעות אינטרנט להשתמש במידע זה ולהציגו, באופן שכל אדם יוכל לקרוא אותו, להשתמש בו ולהעתיקו. ידיעות אינטרנט תהיה רשאית להעתיק, לצטט, לפרסם ולהפיץ כל מידע, ידיעה, ניסוח או פרטים שמסרת לפרסום בקבוצות הדיון, וזאת במידה שתידרש, לפי שיקול דעתה המוחלט, לשם תפעול האתר או קבוצות הדיון ופרסומם" ? האם "להציגו באופן שכל אדם יוכל להשתמש בו ולהעתיקו" כולל, במרומז, רשות לכל אחד לעשות קופי-פייסט לכל מקופ אחר ברשת? תודה.

אני מציע לך לקרוא את השרשור הזה

השאלה מורכבת ומתחלקת לכמה שאלות משנה. בשרשור אליו הפניתי אותך כרגע, נשאלה השאלה למי זכות היוצרים בהודעה שנכתבה בפורום? לכותב, לפורטל? לשניהם? שאלתך היא בעצם האם כתיבת הודעה בפורום של ynet כמוהה כמתן רשות לכל העולם להעתיקה לכל מקום? התשובה היא שבוודאי שלא. בין שהתקנון של וויינט מחייב או לא (זאת אחת השאלות שנדונה בשרשור של רוני ספיר) לא ניתן להגיע למסקנה שהודעות שנכתבו בynet אינן מוגנות ע"י זכויות יוצרים.היות והן מוגנות, העתקת הודעות כאלה לפורטל מסחרי אחר ללא רשות הינה הפרת זכות היוצרים.

zimes

New member
תודה רבה ../images/Emo39.gif

אני מוכרחה לציין, שבמרבית המקרים בהם אני מזכירה את ענין זכויות היוצרים, אנשים די מופתעים: "מה - כל אחד יכול לקרוא את זה, באינטרנט, ולהוריד את זה, וכמובן שגם לשים את זה במקונות אחרים ברשת".

למעלה