יחסים עם חברים

יחסים עם חברים

מעניין אותי לדעת מה קורה בתחום החברתי שלכם. האם יש לכם הרבה חברים? האם אתם יוזמים הכרויות עם אנשים חדשים? האם אתם שומרים על קשרים? אני מוצאת שקשה לי לשמור על קשרים עם חברים בגלל הגמגום ובכלל, קשה לי ליצור קשרים חדשים. היום קצת יותר קל לי להכיר אנשים חדשים, אני מכירה המון חברות וירטואליות בפורומים השונים בהם אני משתתפת ועם חלק מהן אף נפגשתי. אמה מה, לא מצליחה לקחת את החברויות האלה הלאה, למה? כי עם כל פעולה שככרוכה בלשמר קשר קשה לי....הרי בשביל לשאול מה נשמע צריך להתקשר...כאילו באיזשהו שלב צריך להתגבר על שיטת המסרים וההודעות ופשוט להרים טלפון. צריך ליזום ולי זה קשה...גם בגלל הגמגום וגם בגלל שתמיד אני מרגישה שנחתתי בזמן לא מתאים (ואז בגלל שאני מרגישה ככה אז אני גם מגמגמת יותר) אני לא מצליחה לזרום עם חברות חדשות ואם הן לא מראות נכונות להמשיך בקשר הוירטואלי או נעלמות מהמימד הזה לכמה ימים אני מתנתקת מהן. אני כבדה בנושא...כ"כ כבדה....הכל קשה לי... גם אם אני כבר יוזמת משהו אני דואגת להסביר הכל כמו שצריך (נגיד איפה נפגשים וכו'...) כדי שחס וחלילה לא אצטרך להסביר בטלפון כתובת של מקום או משהו בסגנון. אין לי הרבה חברות במציאות...וירטואליות יש לי מלא אבל זה לא מספק אותי. לפעמים אני כ"כ רוצה לצאת יותר, להיפגש יותר עם חברות, להגדיל את המעגל החברתי שלי ואני לא מצליחה. איך זה אצלכם? נ.ב הקטע שבצעירותי הייתי מקובלת והיו לי המון חברים וחברות, איכשהו במהלך הדרך איבדתי את הביטחון ואיבדתי גם חברים. לא השכלתי לשמור על החברים מפעם או על חברים חדשים שפגשתי במקומות השונים והיום אפשר להגיד שדיי נשארתי לבד. אז נכון שאני נשואה ויש לי משפחה אבל זה לא מספק אותי.

mfi123

New member
אז ככה אני בי"א

יש לי הרבה חברים וידידות, אין בעיה להתחיל קשר דווקא להפך, הגמגום שלי לא כל כך חזק ואני בטוח שחלק מהחברים שלי לא יודעים שאני מגמגם. אז עקרונית בקטע של החברים וזה אין לי בעיה. אבל נגיד התחלתי קשר עם מישהי.. ואחרי איזה כמה זמן הבנתי שהיא מגמגמת.. הייתי בשוק ובקיצור הקשר לא המשיך.

avi9

New member
למירב,חברים

ללא קשר לגימגום, כמעט ואין חברות אמת! חברות מטבעה מבוססת על אינטרסים וכאשר לאחד הצדדים אין מה לתרום,החברות נהרסת. מטבענו האנושי,כולנו שואפים לאהבה,לחום,להכרה ביכולתנו ואיננו מסתפקים במובן מאליו, כלומר אהבת משפחה. אנו מנסים להוכיח לעצמנו כי אנו"שווים, "מוערכים",לשפר את "האגו". מנסיוני,ושוב ללא קשר לגמגום,חברות אמיתית היא בד"כ עם חברי ילדות.חברות הנרכשת בתקופות מאוחרות היא על תנאי,ואינטרסנטית מאד. ברור שהגמגום מקשה על יצירת חברויות חדשות מאחר וקשה לנו להביע את עצמנו ולהציג את אישיותנו כפי שהיא . חברויות יכולות להיוצר במועדונים כמו "קאנטרי קלאב" או מועדוני ספורט והובי אחרים! בכל מקרה,הבדידות היא תופעה כלל עולמית כיום ואל תתרגשי מחברויות רעשניות שכולן מבוססות על אינטרסים. כשאחד הפרטים בחבורה כושל מבחינה חברתית,רפואוית,כספית וזקוק לסיוע,החבורה מקיאה אותו מתוכה!!! אין להם זמן ל"מסכנים". לא נעים אבל זו המציאות!!

shoshyyy

New member
וואו ...ההודעה שלך נשמעת כל כך ....

קודרת. לדעתי יש חברות אמת , אולי לא הרבה כי הכול צריך השקעה. יש לי כמה חברות מאוד טובות, ואם אני מרגישה , עצובה , בודדה , הן שם בשבילי , אף אחד לא יקיא אותי משום דבר כי אני לא מסכנה וגם לא אתה .... מירב , בקשר למה שרשמת ...דווקא אצלי זה ההפך ... לא היה לי הרבה חברות כשהייתי קטנה ... הן היו חברות לא אמיתיות ... צבועות ..אבל עם הזמן למדתי כישורים חברתיים. בזמן האחרון החלטתי שאני ציכה ללמוד להכיר אנשים חדשים , להתבא ... ומצאתי עבודה בהתאם. אני חובשת בטיולים... כל הזמן אנשים חדשים, מקומות חדשים ...הכול חדש ... אני צריכה להציג את עצמי לפני כווווולם!!!! עכשיו אני הרבה יותר חברותית .... נראה לי שזה הכול עניין של תרגול. עכשיו לא הולך לך עם החברות הוירטואליות כשהמפגש הוא לא וירטואלי ... אבל תמשיכי כך !!!!!!!!! זה יהיה יותר ויותר קל בהצלחה !!!

diana25

New member
למירב ואבי

חברות אמת קיימת, רק שקשה למצא אותה. אני עליתי לארץ בגיל 12. מיותר להגיד שכל החברים נשארו בחו"ל ונאלצתי לחפס חברים חדשים. הכרתי כמה חבר'ה אך כל הקשר שלנו נגמר כשעברתי לעיר אחרת בקצה השני של הארץ. אז שוב חיפסתי... מאז היכרתי הרבה אנשים עם חלקם הגדול היתי בקשר תקופה מסוימת (הקשר האינטרסנתי) ואז הקשר נגמר. אך ישנם 2 אנשים שאני מכירה כבר 10 שנים. בזמן האחרון אנחנו, לצערי הרבה, קצת התרחקנו. אך יש לזה הסבר הגיוני. לכל בן אדם יש תקופות בהם הוא צריך להשקיע הרבה במשהו אחד ואז מה שקורה שכל השאר נדחק הצידה. לאחד מאיתנו נולדה בת לפני כחצי שנה. אני לא צריכה לספר לכם כמה זמן מוקדש ליצורים הקטנים האלה. והבחורה השניה מצאה עבודה בעיר אחרת (רחוקה) והקשר ברובו הוא קשר טלפוני. כל מה שקשור לקושי הכרת חברים חדשים... אצלי זה קיים. למרות שהגימגום שלי לא קשה, אני בן אדם מאוד סגור ולפי דעתי זאת הסיבה לבעית הכרויות.אני לא יכולה לגשת למישהו ולהתחיל בשיחה ולהפתח. כמובן שלגימגום יש חלק בזה, אך יש גם "מעצורים" אחרים. חוץ מזה אני חושבת שבן אדם לא צריך הרבה חברים אמת. מספיק שיש אחד, אך כזה שאפשר תמיד לסמוך אליו. כל השאר הם רק כדי להעביר את הזמן. מישהו (אני לא זוכרת מי בדיוק) אמר שחבר אמיתי זה לא חבר שבוכה איתך זה חבר שצוחק איתך ושמח להצלחות שלך. קשה למצא אנשים שלא יקנאו להצלחות של אחרים. יש אנשים שמאמינים שחברות אמת קיימת רק בין גברים, וקשה למצא חברות אמת בין נשים. אני לא יודעת עד כמה זה נכון(אני מכווה שזה לא נכון), אך יש אנשים שמאמינים בזה.

gali90

New member
מירב..

הכי חשוב בעיניי שאת מודעת לכך שיש לך בעייה בתחום החברתי ושאת רוצה לעבוד על זה. את צריכה לזכור שיש כל מיני סוגים של חברים - ובשביל חברים צריך לעבוד . יש כאלה שיותר שומרים על קשר , ויש כאלה שאת צריכה ליזום יותר. לדעתי את צריכה להפנים שהצד השני זקוק לך ושמח לשמוע אותך בדיוק כמו שאת אותו. אפשר גם לשמוע את לפי הטונציה של "השלום". הההרגשה שאת מפריעה לדעתי היא שלך בלבד - ואת יכולה לבדוק -ולשאול אם מתאים לה/לו לדבר עכשיו . זה מאוד פשוט . ותראי לפי הפידבקים . לגבי הגמגום - אני חושבת שיהיה לך הכי טוב לשתף חברה על הגמגום ,תלוי כמובן בסיטואציה - אבל המון פעמים הדיבור על הגמגום מרגיע ומרפה ואז אחרי שאת מדברת איתם על " הסוד הנורא" - אפשר להמשיך לקשקש.. לגביי : הייתה לי ילדות מאוד לא פשוטה מבחינה חברתית(אחת התקופות החשובות של ההתבגרות) , ובהדרגה במהלך הנערות מצבי החברתי הלך והשתפר . היום , תודה לאל יש לי הרבה חברים שעל חלקם אני יכולה להגיד חברים איכותיים ומשמעותיים ,חברים שבימים קשים עזרו לי והכילו אותי כפי שאני , כמו שאני תרמתי ועזרתי להם . למרות החוויות המתקנות שעברתי (מבחינה חברתית) אני חייבת להיות כנה ולומר שעדיין נשארו קצת צלקות ורגשי נחיתות . בתור התחלה את יכולה לבחור לך רק חברה אחת ולהתחיל לעבוד עם עצמך על הקשר איתה .. לאט לאט ואז תמשיכי הלאה.. מירב, לבסוף את תגלי שאנשים זקוקים לך בדיוק כפי שאת זקוקה להם. על זה אני מתחייבת . ביי

b e ll

New member
מירבי, אני בחרתי בך! ולא אשחרר כל-

כך מהר. וזו הבטחה ממני. היה לי שבוע נוראי ולא נתנו לי זמן אפילו לישון הגוזלים היקרים שלי. כמו בפרסומת לטיבעול - "אושר גדול!", מבטיחה ל"השתפר" בשבוע הבא. לגבי חברים, כפי שאמרתי לך - הייתי צריכה זמן לחשוב מה לענות. אז ככה, אני חושבת שהיום בגלל ההשתבללות (מלשון שבלול) החברתית עקב יתר טלויזיה ומחשב - איבדנו את הכישורים החברתיים שלנו. היום, אנו נדרשים לעבוד הרבה יותר שעות גם מחוץ לבית וגם בבית. היום, אנחנו הנשים דורשות מעצמנו להיות לפחות סופרוומן - ומה לעשות זה גוזל זמן, אנרגיות וכוח. שנים חשבתי שאני פחות טובה מאחרים, שאחרים השיגו הרבה יותר ממני בזמן קצר יותר. מאז החכמתי קצת, למדתי לקבל עצמי כפי שאני. טוב או רע, זו אני וזה מה שיש. חיים רק פעם אחת וכדאי לעשות את זה הכי טוב ונעים שאפשר. גם כילדה לא הייתי מלכת הכיתה (טוב, זה ברור), ומעולם לא היו לי גדודי חברים. כשאני עושה סקר דמיוני בסביבה שלי איני רואה את המסיבות הגדולות שהיו בסוף שנות השבעים באף בית. איני רואה אצל כמעט אף אחת חברות בצרורות. אני יודעת שאני מאוד בררנית, גם בעלי כזה (והיה כזה מאז ומתמיד, גם כילד). אני מאוד רגישה ולמדתי להגן על עצמי ולהתחבר רק לחברים אמיתיים הרי לנו יש את היכולת המבורכת "לקרוא" אנשים - אני לא מהססת להשתמש בזה, לא טעיתי הרבה פעמים בחיי באינטואיציות שלי (אגב, גם בעלי למד להשען על האינטואיציות האלה - זו תופעת לוואי מבורכת של הגימגום). איכות באה תמיד על חשבון כמות. למדתי לחפש את האיכות האמיתית. חוץ מזה שבתקופות שונות בחיים, יש צרכים שונים ותזמון אחר. ולבסוף, יכול להיות שהגימגום עוצר בעדך להיות יותר פתוחה לאנשים, אבל מה כבר יכול לקרות? ישמעו אותך מגמגמת, כמה נורא זה יכול להיות? זה רק בראש שלנו, אני כמעט משוכנעת בכך. זו הרגישות יתר שלנו שמונעת מאיתנו לשים פס ארוך וחזק על כל מה שתפל. תבחרי לך שתי חברות אמיתיות, תעשי עליהן עבודות תירגול. תהיי חברה אמיתית ותראי שגם הן תחזרנה לך באותה מטבע. סיפרת לא פעם שאת לא מספרת על הגימגום ולא מודה בפני אחרים בגימגום - למה לא בעצם? מה זה עושה ממך? ההסתרה הזו מחלישה, הדאגה הזו שמה מישהו ידע על הסוד הנורא מחלישה ומשתקת. זה חלק מהקסם שלך. זה עושה אותך בן-אדם (במובן הטוב של הביטוי).

spidergirl

New member
הגמגום לא ממש מפריע לי חברתית

יותר מפריע לי ה- adhd וה- odd. אנשים משעממים אותי די מהר ואני קצת אנטי סוציאלית.

mico24

New member
נכון, יש בעיה

אנחנו לא יכולים להנות מחברים ומחברה בכלל, כי זה כרוך בדיבור. כל מפגש חברתי בשבילנו הוא לא חוויה כיפית, אלא מצב חרדה אחד גדול. שכל אחד עכשיו יעשה חשבון נפש ויחשוב באיזה מצב הוא מעדיף להיות, מול המחשב בבית, קורא וכותב בפורום,או עם 5 חברים, שכל אחד מספר משהו, מדברים, צוחקים, וכו', אבל בשיא הכנות. אני אישית בוחר באופציה הראשונה. אולי זה שיא הדפיקות, אבל זה מה שיש, זה מה שאני מרגיש. נמאס לי לשמוע אחרים מספרים בדיחות, ולשבת ולקנא בהם, נמאס לראות אחרים מפלרטטים עם בחורות (דיבור נטו!), ולשבת ולקנא בהם, נמאס לי לבזבז טונות של אנרגיה על הוצאת משהו מהפה, וחשיבה לפני, בזמן ואחרי הדיבור, נמאס לי להיות בחרדה מתמשכת במצב חברתי, לא רוצה! לפיכך אין שום מוטיבציה ורצון ליצור חברויות חדשות, או להשקיע מאמצים בשמירה על הקיימות...

RobinhooDw

New member
mico

תשובה מצויינת, הוצאת לי את המילים מהפה. עצובה כמה שתהיה היא נכונה והיא הסיבה העיקרית לתסכול החברתי... לדעתי חבר הוא דבר שבא באופן טבעי, בלי מחוייבות משני הצדדים. חבר הוא אדם שכיף להיות איתו, ושכיף לדבר איתו וכו, אך שמקרה שלנו פגישה עם חבר אינה חוויה מהנה...

RobinhooDw

New member
mico

תשובה מצויינת, הוצאת לי את המילים מהפה. עצובה כמה שתהיה היא נכונה והיא הסיבה העיקרית לתסכול החברתי... לדעתי חבר הוא דבר שבא באופן טבעי, בלי מחוייבות משני הצדדים. חבר הוא אדם שכיף להיות איתו, ושכיף לדבר איתו וכו, אך שמקרה שלנו פגישה עם חבר אינה חוויה מהנה...

b e ll

New member
מיקו, מה היית עושה אם לא היה לך

פורום או מחשב? האפשרות הזו לשבת בבית מול המסך היא לא אפשרות אמיתית. היא לא מוציאה אותך מהמצב שלך למצב טוב יותר ולא מקדמת אותך לשום מקום טוב יותר. להיפך אתה מנציח את מצבך ועוד נותן לו לגיטימציה. ככל שאתה נמנע מהפעילויות חברתיות כך אתה פוחד מהן יותר. זהו מעגל הרסני מאוד. אתה חייב לעבוד על עצמך לשנות את הגישה. אוליי תשקול לפנות לטיפול פסיכולוגי או אפילו פסיכיאטרי. אני דואגת לך, חבר.

תודה לכולם על התשובות ../images/Emo39.gif

אני רק רוצה להבהיר שכתבתי את ההודעה ברגע של משבר ובדידות. יש לי חברים גם במציאות, יש לי בני משפחה בגילי שהם יותר כמו חברים. אבל כנראה שאני שואפת ליותר. אני לא גלמודה אבל לפעמים הלב מרגיש ככה. אני יכולה להיות מוקפת באנשים ולהרגיש צינה ובדידות. אבל עדיין יש לי בעיה של שמירה על קשרים....אני עובדת על זה.

mico24

New member
ל- BELL

תקראי את התגובה של מירב.. לא רציתי לכתוב אותו הדבר.. ואל תדאגי ;) כעיקרון, אני עכשיו יוצר את ה"עצמי החדש" שלי, אני באיזושהי תקופת מעבר, עובד על עצמי מכל הבחינות. גיליתי כמה דברים מדהימים בקורס, גם על עצמי וגם על תופעת הגמגום, ואני עובד חזק (הייתי רוצה יותר, אבל אני פרפקציוניסט :) ) על השינוי, שאני חייב לעשות.. כל התחושות האלה זה שאריות מהעבר, ואני חייב להאמין, שזה בעבר, וזה לא יחזור יותר. פשוט, פה זה המקום היחיד, שאפשר לשפוך את הלב בצורה כזאת. מה שכתבתי פה, מי שמכיר אותי, בחיים לא היה חושב עליי, ואם הייתי מספר לו, לא היה מאמין.. אני בטוח, שלרבים מכם יש חברים, בני זוג, קרובים, וכל מיני אנשים, שמכירים אותכם, אבל אף אחד מהם לא מתאר לעצמו, עד כמה הדבר הזה אוכל אותכם מבפנים, כמה גדול זה בשבילכם, עד כמה אתם שקועים בזה, והמוח שלכם עובד שעות נוספות, סורק כל מצב ומצב, חושב קדימה ואחורה (מה היה, איך היה, מה הוא חשב עליי, איך דיברתי, מה אני אומר, איך אני אומר, איך אני אגיד, מה יהיה..) כל הכאב, כל התסכול, כל הזעם, שאין איפה לפרוק.. אז אם אני רואה איזה נושא כאוב, אני לא יכול לעצור את עצמי, זה פשוט נשפך ממני..

b e ll

New member
../images/Emo24.gif הבנתי. רק לידיעתך

יש לי כתפיים חסונות ואתה יכול לפרוק הכל.

למעלה