יחסים פתוחים - בהסכמה

יחסים פתוחים - בהסכמה

בעקבות אייטם ששמעתי בגלי צהל בנושא פוליאמורה, שבעיני זה בולשיט, תהיתי מה דעתכם על דבר אחר, בן דוד שלו, היחסים הפתוחים: האם אתם פתוחים לרעיון כזה, ובלבד שאין רומנים או סודות? האם אתם טוטאלים בחשיבה כי בני אדם מונוגמיים ובסך הכל מדובר בחרמנות גרידא?

Shamy

New member
אולי אני לא מעודכנת

תסבירי לי מה ההבדל בין פוליאמורה (אהבה מרובת בני זוג) לבין יחסים פתוחים (לכל אחד מהבני זוג יש מאהבים)

איך הם שונים?

תשובה

אני מאמין שקשר זוגי צריך להיות מערכת יחסים משמעותית עם מחויבות ואינטימיות. סבלתי בחיים ממערכות יחסים פתוחות. עדיף שיהיה סגור, בעיקר אם זה נישואין שאז היחסים מקודשים ע"י החברה והאל.
&nbsp

רואה 6 6

New member
שאמי,הסבר פשוט

יחסים פתוחים זה זיון בכל נמל רק בגלוי.
פוליאמורה זה (כביכול)יחסים אינטימיים עם מספר בני זוג.

בעיניי הכל זיונים.

Shamy

New member
הבנתי

אם כך אז נראה לי שפוליאמורה זה יותר גרוע מהבחינה של לנהל כמה מערכות יחסים אינטימיות זה גרוע יותר , אם כי זה אומר שמקיימים יחסי מין עם מעט אנשים אז זה תמונת מצב מבחינה מינית טובה יותר כי יש פחות סיכוי להדבק ולהדביק בSTD

אישית אני לא רואה את עצמי נכנסת למיטה עם מישהו שאין לי שום תחושה כלפיו לסקס נטו , אבל אני מאוד חריגה. כך או כך אני לא מאמינה בשתי המערכות בעיניי אין הרבה הבדל ביניהן.

יחד עם זאת אני נוטה להאמין שבני אדם הם דווקא לא מונוגמיים אבל כולנו משתדלים מאוד להיות במערכת יחסים אחת לכל חיינו , חלקנו מצליחים חלקנו פחות..

רואה 6 6

New member
אף אחד לא טוב בעיניי.לא ריבוי ולא פתוחים.

בני אדם לגמרי בנויים למונוגמיות. כשמפנטזים על מערכות יחסים זה אף פעם לא על אחד/ת פה ואחד/ת שם, זה תמיד ביחיד. מי שמפנטז על הרבה לא מדמיין מערכת יחסים מחייבת וגם קורה לה ככה.
מכאן יוצא שיחסים פתוחים לדעתי זה לפחדנים. הפחדנים שחוששים לוותר על הקן שלהם בתמורה לזיונים מגוונים,אלה שמדמיינים שעכשיו ירד הלחץ ממערכת היחסים הקיימת וחושבים שהקלפים הפתוחים האלה,הכנות מונעת את הפגיעה בזולת.
זה הכל בדמיון.
מי שרוצה לבוא בערב לבית שאותו הוא לא מחזיק לבד,ש לו עם מי לדבר בו,שייטה ויישא במחירים הלא גבוהים באמת שיש: ליהיות כל כלו או לא בכלל.

למעלה