יחסים

קרני

New member
יחסים ../images/Emo186.gif

ההורים של החבר שלי שמעו עליי ה-מ-ו-ן ורק לאחרונה התחלתי להראות פרצופי. לא ממש ישבתי וניהלתי איתם שיחות עד אור הבוקר, ושיחות בעיקר היו קלילות משהו בין 5 ל-10 דקות ואפילו פעם אחת שעה שלמה באוטו כשנסענו ממקום א´ ל-ב´. הוא עדיין גר בבית כך שהמצב לא ממש אידיאלי... ולמרות שיש לזה חסרונות רבים, מתרגלים... אני מגיעה אליו בסופי שבוע בדרך כלל ולא ממש מוצאת מקום לדבר איתם. אנחנו מגיעים בלילה וקמים בצהריים ויוצאים. אישית, אני חושבת שאני יוצאת עם החבר שלי ולא עם ההורים שלו, אבל הם דורשים שבכל פעם שאני מגיעה אשב איתם בסלון ואתייחס אליהם קצת יותר משיחה מנומסת של כמה דקות. הם לא אמרו כלום, רק רמזו מדי פעם שאני צריכה להגיע גם לארוחה. במשך החודש האחרון, צהלת הכניסה עם הגיעי אליהם הביתה הופסקה, ואני מוצאת שהם בכלל לא מחייכים אליי ובקושי אומרים היי. השבוע זה הגיע לשיא כאשר היו אליי קרים ולא הסתכלו לכיוון שלי בכלל. אני לא בעניין של להתחנף להורים (מספיק שאני מתחנפת לבן שלהם...
) אני גם לא בעניין של שיחות ארוכות איתם, אני דוגלת ביחסים עם גבולות מאוד קרובים (כפי שאני דורשת מההורים שלי) ולא מעוניינת במעורבות של אף אחד מן הצדדים במערכת היחסים שלי- גם לא של ההורים שלי. בעיניי מספיקה אותה שיחת הסלון בעינייני דיומא... א ב ל (תמיד יש אבל...) ההורים שלו לא ממש מקבלים את זה ומצפים ליחס הרבה יותר מקורב מצידי. החבר שלי, שהוא גם אביר בזמנו הפנוי, דיבר איתם ולקח על עצמו את ההחלטה של "יחסים קפואים". הם לא ממש מקבלים את זה ונותנים תירוצים ליחס המקפיא שלהם אליי. עדיין לא ברור לי למה הם מצפים... מה דעתכם?!

לא לדאוג בובה, זה ילך ויחמיר ../images/Emo8.gif

אבל זה אומר שאת הולכת לעבור את טבילת "האש" של הפורום. כל הדוגמאות שהעברת כעת כולנו כאן חווינו בדרך זו או אחרת. בני כמה אתם?כמה זמן אתם יחד ? זה הולך לכוון של חתונה? עני לי ואענה לך.

הגנובה

New member
מנסיון חמודה.... איש ה-../images/Emo113.gif יבלה

איתכם הרבה... אבל אתם - את ובן זוגך - שבו מחובקים, הדליקו את ה-
בליבכם והתעלמו ממשבי הרוח הקרים והחזקים הבאים מכיוונם! מה שחשוב זה את והוא... ואם הם לא מסוגלים לקבל את זה.... זבש"ם!! Y Y Y איך מוכר לי ה-
הזה!! אל תיכנסי איתם לעימותים - תני לבנם לעשות זאת במידת הצורך! מאחלת לך בהצלחה - ואם את צריכה כמה עצים ל -
- רק תבקשי ואנחנו כאן איתך!

ציפי ג

New member
מה זאת אומרת למה הם מצפים?

אחת לשבוע מתייצבת בביתם אשה, המשתמשת בביתם כבית מלון. יותר מאשר חמש דקות היא לא מוכנה להשקיע בהם. אז הם מתיחסים אליך כמו אנשי הקבלה - שלום ולהתראות נשמח לראות אותך שוב. מי שלא מוכנה להשקיעה ביחסים עם ההורים של החבר שלה, שלא תתלונן שהם לא מוכנים להשקיע ביחסים אתה.

טלאפ

New member
צפי גנבת לי את המילים מהמקלדת

אני לא יודעת בני כמה אתם (את והחבר) אבל גם אני הייתי מצפה קצת להכיר את הבחורה שנכנסת אלי הביתה וישנה אצלי בבית, קצת יותר משלום שלום. אני הייתי רוצה לדעת מי עוד משתמשת במקלחת שלי, מטבח, או בבן. חוץ מזה תחשבי לרגע שמדובר ב"בן יקיר לי" שלהם. תחשבי רגע על המשפט ביתי הוא מבצרי ותביני מדוע הם מצפים גם לדבר איתך. אפילו נראה לי מאוד חביב מצידם להזמין אותך לארוחה זה אומר שהם מקבלים אותך הרבה יותר ממה שאת חושבת. הקפאת היחסים מצדם מלמדת שהם קצת מאוכזבים מהיחס שלך אליהם, כאילו הם כלום.. אם אחרי כל הנסיונות שלך להיות חביבה הם עדיין קפואים, זו כבר אופרה אחרת..

25אירית

New member
תגידי תודה שמארחים אותך יפה

אני לגמרי מסכימה עם מה שכתבו לך. אנשים מכניסים אותך אליהם הביתה על בסיס קבוע, את מגיעה, אוכלת, מתקלחת ישנה וכו´... ולא מוכנה לדבר איתם יותר מ-5 דקות? הם כנראה הרגישו שגם ה-5 דקות האלו הן טובה שאת עושה להם ולכן מחמיצים אליך פנים. תדעי שזו הרגשה מאוד לא נעימה שנמצא אצלך בבית מישהו שמשדר לך קור.. ויותר מזה, אני יכולה לספר לך שכשהייתי צעירה יותר והתגוררתי אצל הורי, אבא שלי תמיד שנא את זה שבאים לישון חברים. רבנו על זה בלי סוף ואבא שלי תמיד היה מסכם: "חמודה, זה הבית שלי ואני אוהב להפליץ בסלון..
" לכי תתווכחי עם זה.... בקיצור, תגידי תודה שהם נותנים לך להתארח, תחייכי אליהם יפה ואולי פני הדברים ישתנו, הרי בהתחלה הם היו נחמדים ורק בהמשך שינו את הגישה.

עציון

New member
ציפי, הרישא אצלך כאילו את עו"ד!!

מזכיר לי דיני חוזים. אבל את כנראה מתכוונת שהם מצפים שהכלה לעתיד לא תהא מצג שוא?!

ציפי ג

New member
גם הסיפא

אני באמת עו"ד ומנהלת פורום חוק ומשפט בתפוז, ואתה או בעל כשרון לניחוש, או בעל ידע מוקדם.

קרני

New member
להשקיע?!?

לא דיברתי על להשקיע, דיברתי על נימוס קליל ושיחה קלילה... אני מאוד נחמדה אליהם ומקבלת פרצוף קר, אם בכלל... תמיד כשאני מנסה לשאול משהו הם מפנים לי את הפרצוף וצופים בטלויזיה או עושים משהו אחר, כאילו לא הייתי. ואני חושבת שזה קצת מוקצן לקרוא לשהייה אצלהם בית מלון, למרות שאני מבינה למה את חושבת כך...

הגנובה

New member
במקומך לא הייתי שוהה בביתם!

בטח לא ישנה ואוכלת שם!! עם כל הכבוד לחברך... גם לך יש בית... ואם הוא באמת רוצה - תמיד אפשר להיפגש במקומות אחרים!!! את לא צריכה להתמודד עם הפניית הראש שלהם כשאת נכנסת לביתם - אתם עדיין לא נשואים!! - מה יקרה כשתתחתנו... הרי היחס האיום הזה - אם הוא מתחיל בתקופת החברות - הוא מוקצן פי כמה וכמה כשמתחתנים! אז... או שהוא יבוא אלייך הביתה או שהוא יעמיד את הוריו על טעותם או ש... תשקלי את צעדייך!

קרני

New member
לא צריך להוציא את זה מכלל פרופורציה

אנחנו מנסים לפתור את זה, ולא להכנס עם הראש בקיר. אני לא מעוניינת במריבות ותחושות של אי נוחות כאשר אני מתארחת אצל אנשים, ואני לא רוצה להיות לא רצויה בביתם. ואת צודקת במחשבה שלך לטווח הרחוק. כן, אני די פגועה ודי כועסת, ורציתי לשמוע דיעות של אנשים, אבל אני בהחלט רוצה לפתור את המצב הזה. תודה על התגובה, קרני

כוהנת 1

New member
שלום לכולם - ולקרני תשובה

היית צריכה להיכנס אלינו הביתה מבלי לדבר עם אימי חצי מילה, להשתמש בכל הבית כמו בבית מלון אימי הייתה דואגת (ללא מילים) שבעצמך לא תרצי להגיע יותר. תסלחי לי אבל אני חושבת שאת חייבת לשנות התנהגות אם חשוב לך להיות עם החבר שלך בביתו. כתבת "לא מספיק שאני מתחנפת לבן שלהם?" השאלה - מדוע את מתחנפת לבן (לחבר) האם היחסים בניכם אינם הדדיים? האם גם הוא מתחנף אליך? אם הבנתי נכון "מתחנפת" פרושו שאת לא את. כולנו נישמח ליותר פרטים! (אני לפחות)

קרני

New member
הבהרות...

אני מסכימה עם כל אלו שאמרו שאני חייבת במידת מה להתייחס לאלו המארחים אותי וגם אם זה בשנת לילה. אני בהחלט מסכימה שאני צריכה להפגין חביבות מסויימת, ואני גם חושבת שאני צריכה להיות אליהם מאוד נחמדה וזה גם מה שעשיתי עד כה. אני מטבעי יצור הנחשב לחברתי מאוד, ומעולם לא היו לי בעיות עם הורים של חברים וחברות. אני בהחלט חושבת שצריך להיות קשר בסיסי עם ההורים של הבן זוג (ועל פי ראות עיני, בסיסי בלבד. מניסיון צורב שלי ושל חברים) אבלאני לא חושבת שהמערכת צריכה להיות כל כך קרובה. אני גם לא חושבת שבכל פעם שאני מגיעה אליהם, אני צריכה לשבת איתם על כוס קפה. לא, הם לא חייבים לארח אותי בביתם, ואני לא חושבת שהם חייבים לי משהו, אבל אני סבורה שהם גם לא צריכים להיות החברים הכי טובים שלי... הם אנשים מאוד נחמדים, והורים טובים אבל מה לעשות, ואני מאמינה במערכת יחסים עם הבן ולא עם כל המשפחה?! לא מאמינה באידיליות משפחתיות...
אז עכשיו הם קרים אליי ללא התרעה מוקדמת... החבר שלי נמצא במצב של מתיחות איתם... ולמה לא הקשבתי לאמא שלי כשאמרה לי שכדאי לי לצאת עם יתום?!
נ.ב. כאשר כתבתי שמספיק שאני מתחנפת לחבר שלי, זה היה בנימת הומור, למי שלא הבין...

קרני

New member
אה, ושכחתי...

תודה לכל מציעות ה
המחממת... ואות ההזדהות... מקווה בשבילי, שהדבר ייתסדר כמה שיותר מהר ועל הצד הטוב ביותר...

amitmom

New member
קרני..אני גם לא אהבתי את השיחות

בסלון אבל אני יודעת שזה מאוד חשוב להורים. אז גם אם הייתי נרדמת לנוכח השטויות של החם-חמות שלי הייתי מחייכת יפה, עונה בנימוס, עוזרת כשצריך. נותנת את החצי שעה-שעה המתבקשת וככה כולם היו מרוצים. עיצה שלי, אל תעשי מזה ענין. תתני את הזמן שלך לשיחות בסלון. תהיי חביבה , לפעמים הם סתם רוצים להרגיש כמו משפחה כשכולם בסלון, יש חטיפים על השולחן, אוירה נעימה והשיחה קולחת. באמת שחבל לריב על כזה ענין שולי. הרבה בריאות וחיוכים.

קרני

New member
מסכימה עם עניין החביבות

הם כנראה רוצים יותר... בעצם, לא ברור מה הם רוצים...

amitmom

New member
קרני, קצת קשה הנושא הזה

אני טיפוס שמאוד זקוק לפרטיות שלו. אותי אישית חירפנה ההתערבות הבלתי פוסקת שלהם והחטטנות המגעילה. אז מה שעשיתי היה לשבת איתם לקפה בכל פעם שבאתי אליהם (ולמזלי לא ישנתי אצלהם הרבה) דיברתי בחביבות על נושאים לא מזיקים אבל כשהם התחילו לגעת בנושאים שלא התאימו לי אמרתי שלא בא לי לשוחח על זה והתחמקתי בתרוצים שונים וכשזה גם זה לא עזר אמרתי בבוטות שלא מתאים לי לשוחח על זה.

למעלה