יחסית מוזרים עם הבוסית

יחסית מוזרים עם הבוסית

שלום לכולם מה ניתן לעשות על מנת לשפר יחסים קרירים עם הבוסית? אשמח לעצה מנסיונכם תודה

Itzik RDVC

New member
חסרים המון פרטים אבל...

הנה כמה דברים שאפשר לנסות אם זה מתאים: 1. לדאוג לברך כל יום בבוקר טוב, שלא ישמע מאולץ. 2. לנסות לשבת לקפה במטבחון יחד ולנהל שיחת חולין. 3. לנסות למצוא תחומי עיניין משותפים ואז לנסות דרך זה לתקשר.

הנה הפרטים החסרים:

זה לא שהיחסים איתה לא טובים, פשוט קצת מתוחים.... לא שקרה משהו ספציפי, ואולי זו רק תחושה שלי, אבל תחושת מתח כזאת, כאילו היא בוחנת אותי כל הזמן, לראות מה אני עושה, איך אני מתנהגת/מדברת וכו'. אני לא מרגישה בנח בסביבתה (ואולי זה הדדי). לגבי ההצעה לומר לה בוקר טוב מדי יום, מאחר ואף עובד לא נוהג ללכת במיוחד לחדרה לומר לה בוקר טוב (אלא אם כן הוא צריך ממנה משהו) אני בדרך כלל אומרת לה שלום כשאני נתקלת בה במקרה, או כשהיא באה לחדרי (או אני לחדרה - כאמור בנושא ספציפי) היא לא שותה קפה במטבחון, אלא רק בחדרה ובכלל זה לא הסטייל שלה לשבת לקפה עם העובדים סתם ככה... לגבי תחומי עניין משותפים, דווקא פה אני באמת מנסה וזה באמת קושר ביננו. סך הכל היא בן אדם טוב, אבל פשוט מן תחושת אי נוחות במחיצתה (וכבר שמעתי את זה מעוד עובדים) ואני לא יודעת איך "לשבור את הקרח" - מקווה שעכשיו יותר ברור, אשמח לעצות וגם לשמוע מכם איך היחסים שלכם עם הבוס/ית.

אם

את לא היחידה שמרגישה תחושת אי נוחות במחיצתה, סימן שאין לה משהו ספציפי נגדך. אם את מאמינה שאת עושה את העבודה כמו שצריך, ומתנהלת בחברה בדרך ארץ, תני לה לבחון אותך. טבעי שבתור בוסית היא תבחן אותך. מה שחשוב זה שאת התקבלת לעבודה. סימן שאת מתאימה. כניראה שבתור בוסית, הגישה שלה לשמור מרחק מהעובדים. כל עוד היא בן אדם טוב, זה מה שחשוב. צריך שניים לטנגו. אם תנסי והיא לא תשתף פעולה, תביני שהבוסים לא תמיד יהיו חברים שלנו, וזה בסדר. אל תקחי ללב. תעשי את העבודה כמו שצריך, ותפני את האנרגיות שלך למקומות אחרים.

Itzik RDVC

New member
האם אתם יוצאים לבילויים לפעמים

האם יש יציאות לפעמים לסוף שבוע במלון או למסעדה במקומות אלו יותר קל לשבור קרח. באחד המקומות בהם עבדתי, היינו נוהגים לקחת למסעדה בצהריים מי שהיה לו יום הולדת. אפשר גם כמובן אחרי העבודה ללכת לשתות משהו. אולי תתחילי את המשורת הזו ותזמינו את המנהלת, אין כמו בירה, יין או משקה בשביל לשבור את הקרח במקום לא פורמלי. אם אתם בחברה גדולה, אפשר לפנות בצורה דיסקרטית לאגף כח אדם או אף בעילום שם בכדי שמישהו יספר למנהלת מה מרגישים העובדים השלה. צריך להזהר כי אם היא תדע מאיפה זה באה אולי תתנקם. דבר אחרון, זה ללמוד לחיות עם זה! תאמיני לי יש דברים יותר גרועים בחיים.

אין ארועי מסעדות, זה לא חלק מהתרבות בארגון...

יש אולי ארועים שקשורים לעבודה, או שמחות של עובדים, אבל לא סתם כך לצאת למסעדות... אבל אולי צריך לתת לזמן לעשות את שלו, או להשלים עם המצב שככה זה וזהו. איך היחסים שלכם עם הבוס?

Itzik RDVC

New member
אפשר לשנות מלמטה

בארגון שהייתי בו, היציאה למסעדות בימי הולדת יתחילה בקטן מהעובדים אי שם למטה. לאט לאט זה תפס וגם המנהלים התחילו להצטרף.

Itzik RDVC

New member
כולם חוץ מבעל השמחה

הלכנו 5 עד 10 אנשים וכולם שלמו חוץ מבעל השמחה. לא מדובר במסעדות יקרות, בדרך כלל מסעדות פועלים באזור של המשרד.

הבנתי, רעיון יפה אך

אני לא יודעת עד כמה מציאותי בסוג העבודה שלנו שהיא מאד דינמית ולא ניתן להוציא את כל הצוות באמצע היום להפסקה שכזו...

הזוייה

New member
תראי, בוס תפקידו להיות בוס

יש כאלו שיש להם אינטליגנציה רגשית גבוהה והם יודעים לשלב יחסי אנוש עם מקצועיות, ולתת תחושה נעימה לכפיפים שלהם, ויש כאלו שלא ממש בא להם להיות בסחבאקיה עם הכפיפים. יש להם משרד כי הם הגיעו למעמד הזה שבא להם לשתות קפה בשקט. הדינאמיקה בין מנהל למנוהל תלויה בחיוביות ובאווירה הנעימה שכל אחד מקרין. אל תנסי יותר מידי לגרום לבוס שלך להיות אחת מהעם. מצד שני את תמיד יכולה לתת לה הרגשה שבחרת בה להיות האוזן הקשבת, האדם להתייעץ בו. תראי לה שאת מתעניינת במשהו מקצועי שאת זקוקה לחוות דעת שלה ותוך כדי השיחה את יכולה להחמיא לה על בגד/תספורת/בושם או השד יודע מה. לי פעם הייתה בוסית שתיעבה אותי, אבל למדתי עם הזמן את החולשות והחוזקות שלה ופשוט השתמשתי במידע הזה. ידעתי איפה לתת לה את התחושה שהיא זו שיש לה את המילה האחרונה, או מתי היא יכולה להיות הבוסית שמרכלת עם הח'ברה בכך ששיתפתי אותה בדברים אישיים. היום כשאני מהצד האחר, אני יודעת לעשות הבחנה מתי רוצים בחברתך ומתי את מטרד. אותו דבר לך, בתור כפיפה- תשחקי עם הסיטואציה. תשלבי מקצועיות עם יחסים בינאישיים. בוסים אוהבים להרגיש שייכים ורצויים ואם תתני לה להיות חלק מהוואי היום יומי שלך, רק תרווחי מזה והיא תרגיש שאת לא מעיקה עליה.

היחסים ביננו הם מורכבים...

אני בהחלט מתייעצת איתה בענינים מקצועיים (והיא איתי) ומנסה לתת לה תחושה שדעתה חשובה לי, אבל למעשה בסופו של דבר אני עושה מה שאני חושבת שנכון, והיא מצידה מאפשרת לי את זה. יש ענינים שברור שיש לה את המילה האחרונה, אבל מצד שני בתור כפיפה גם חשוב להפגין עצמאות ויוזמה ולא שכל דבר רצים לבוס. ניסיתי להזמין אותה לארוע מקצועי כלשהו, כלומר שנלך רק שתינ ביחד (כי הנושא משותף לשתינו מקצועית). היא אמנם שמחה על הרעיון אבל בסופו של דבר לא באה. אני לא יודעת אם זה היה כי אובייקטיבית לא יכלה באותו יום (כפי שטענה) או כי לא היה לה נח להתרועע איתי בארוע כזה. היא אדם מאד נחמד, כן מסתחבקת לפעמים ומנסה לתת תחושה נעימה לסובבים אותה אבל לא יודעת... לפעמים נראה שזה עולה לה במאמץ או שזה לא אמיתי.

טליסמה

New member
אולי

תנסי למצוא הזדמנות שהיא במצב רוח טוב תציפי את הדברים באופן כזה שלא יישמע שיפוטי אלא כמשהו שהיית רוצה שיהיה אחרת לא למען זה שתהיו סחבקיות אלא לשיפור הרגשתך אני חושבת שעצם השיחה תוביל לדברים חיוביים, מכיון שעצם היוזמה תיתן לה להבין שאכפת לך ממקום העבודה וחשוב לך להרגיש טוב במקום שבו מן הסתם את שוהה המון שעות כן, חדשה כאן ושלום לכל הנמצאים

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

לגבי עצתך - יש לי נסיון מר מאד עם נסיונות להיות כנה עד הסוף לגבי דברים שבאמת חשובים וכואבים לי, מה שיצא לי מכנות מוחלטת עד היום הוא לא מה שהתכוונתי שייצא, לרוב להפך - הרעת היחסים. מלבד זאת, יכול להיות שזו תחושה סובייקטיבית שלי והיא מצידה לא חשה כך, ואז סתם אגרום לעוד מתח מיותר. למעשה מעולם לא שוחחתי איתה על המערכת יחסים שלי איתה, משום היבט. אני לא חושבת שהיא נוהגת לשוחח עם אף עוד על אספקטים מסוג זה.

למעלה