יחסי ילדיי עם חמותי

יחסי ילדיי עם חמותי

יש לי עניין שמאוד מטריד אותי, לי יש ארבעה ילדים מקסימים שבאמת ולא רק אני אומרת את זה, מביאים לכולם הרבה נחת, שמחה , מתפתחים יפה לפי הספר, אני גם כרגע בהריון עם הילד החמישי, בחודש שביעי והכל הולך חלק, לפני יותר משנה עשינו אני ובעלי סולחה עם ההורים של בעלי שלא היינו איתם בקשר כשלוש שנים, בזמן הזה חמותי טיפלה ועדיין מטפלת בשני ילדיה של גיסתי, בשנה הנוכחית כשחזרנו, נוצר קשר טוב בין חמותי וחמי לילדיי, וכן הזמנו אותם לימי הולדת של ילדיי לארועים בגנים ובבית ספר של ביתי, והזמנו אותם להופעות בחוגים שונים של ילדיי וגם היינו מגיעים אליהם הרבה אבל כמובן לא בתדירות כזאת ששני הילדים של גיסתי מגיעים, הגענו לקשר ממש טוב שאפילו לפני בערך כחודש ביתי הבכורה התעקשה לבוא לסבתא שלה, להתארח אצלם בשבת, באותו שבוע ידעתי שאנו מגיעים לחמותי והתארגנתי איתה מה להכין ובמה לעזור , חשוב לציין שאני ובעלי ממש לא בקשר טוב עם גיסתי ובעלה, ונוצר פעמים מפגש בין הילדים, אבל זה ממש לא איכפת לי, נראה שזה יותר קשה לגיסתי, שיש קשר בין הילדים, שאפילו שמעתי משפט מהילד הגדול שלה, שאמר לביתי הגדולה שאבא שלו יעניש אותו אם ישחק איתם, משפט כזה ברור שזה לא בא מהילד ויש הסתה מצד ההורים ובאמת חבל, יום לפני אותה השבת המיוחלת , חמותי התקשרה לבטל כי יש לה עניינים אחרים, אח"כ הבנתי שהעניינים האחרים זה להזמין את גיסתי ובעלה והילדים אליה לשבת, הבת שלי הבכורה בת 7, ילדה בוגרת וחכמה, לא נראה לי שנפגעה אבל היא אמרה לי, שהיא לא מרגישה שהיא סבתא שלה ונמאס לה ללכת לסבתא של ... והיא ציינה את השמות של הנכדים האחרים ולא את השמות שלה ושל אחיה, והבן שלי כבר חודש מנגן לנו על זה שהוא לא רוצה ללכת לסבתא הזאת כי אין לו בבית שלה כלום והכל שייך לנכדים האחרים. כל פעם שבאתי עם ילדיי, הבן הגדול שלי (בן 4) הצביע על המשחקים ואמר שזה של... וציין את שמות הנכדים האחרים, ואפילו בכאב אמר שגם אין לו מקום לשבת כי הכיסאות שייכים לנכדים האחרים ולא לו שום שיכנוע לא עוזר,לא מצידי ולא מצד בעלי, פשוט לא רוצה ללכת לסבתא. לא הבנתי את זה עד שקלטתי יום אחד, אחרי שחזרתי מאוחר עם בעלי, שהם עדיין ממשיכים לקנות משחקים לנכדים מצד גיסתי והם אומרים לפני הילדים שלי שזה שייך לילדים האחרים. היה מקרה נוסף שבני רצה משחק כלשהו והיא אמרה לידו ולידי שמוטב שהמשחק ישאר בבית שלה כדי שבשבת הנכד, הבן של גיסתי, לא יבכה שלקחו לו את המשחק. חשוב לציין שהבן של גיסתי הוא בן 6 ובני קטן ממנו בשנתיים, באותו לילה, בני בכה עד שנרדם בגלל שלא קיבל את המשחק. ממש כאב לי הלב. באותו ערב אמרתי לבן שלי ליד חמותי לפני שהלכנו הביתה, שאנחנו עכשיו בעשר בלילה נחפש את המשחק הזה בחנויות רק כדי שלא יבכה, וממש לא היה אכפת לה שהבן שלי בוכה מולה, במקום לתת את המשחק נתנה לו סוכריה כדי שיסתום את הפה , אבל ברור שזה לא עזר, כמו שציינתי הוא בכה עד שהוא נרדם. ממש אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה שמה שבניתי במשך השנה הזאת כדי שילדיי יפתחו קשרים טובים עם הסבא והסבתא הכל מתפרק לי בידיים בגלל החוסר רגישות שלחמי וחמותי כלפיי ילדיי, פשוט כואב לי שהם לא נותנים לילדיי תחושה של בית אצלם וילדיי יודעים שהמשחקים אצל הסבתא לא שייכים להם כאשר לנכדים האחרים יש תחושה של בית והייתי מצפה שישקיעו יותר עם ילדיי שכן היינו בנתק מוחלט שלוש שנים. אני מודעת שהביטחון שהקניתי לילדיי לא נפגע כי בכל התקופה שהייתי איתם בנתק , דאגתי להקנות לילדיי ביטחון עצמי גבוה, ילדיי לא "שמים" על הסבא והסבתא, אבל לי ממש קשה עם זה, מה לעשות? אני לא רוצה שוב שנפוצץ את העניין. אשמח לתגובה מהירה

לעינת גבע, חבל שאת מתייחסת רק לשאלה אחת

בפורום ואין התייחסות לדברים שאני ואחרים כותבים אני חדשה בפורום, וזו פעם הראשונה שלי שאני כותבת ומבקשת ייעוץ בפורום גם אם אין תשובה מצידך, אשמח לפחות לאיזושהי התייחסות בעניין שכתבתי לך. בהמשך לדבריי שכבר כתבתי, חשבתי לשכנע את ילדיי לבוא לסבא ולסבתא באמצעים שאני חוששת שעלולים לפגוע לא בכוונה בחמותי מכיוון שכן חשוב לי הקשר ביניהם. חשבתי אולי לקנות קופסה גדולה שיהיו שם הרבה משחקים וספרים וגם כיסאות לכל הילדים שלי ולהגיד להם שסבא וסבתא קנו להם מתנות וכדאי שיבואו אליהם הביתה, אבל כמו שאמרתי אני חוששת שזה עלול לפגוע בחמי ובחמותי. או אפילו להחליט שרוב המפגשים עם הסבא והסבתא יהיו בבית שלנו או בגן משחקים, במקום מוכר לילדינו עם המשחקים שלהם, אבל גם ידוע לי שחשוב שילדיי יהיו אצל הסבא והסבתא בביתם. בעלי בינתיים דיבר עם אמא שלו בעניין אבל היא אינה לוקחת אחריות ורק מאשימה את חמי שהוא אומר את השטויות האלה לפני הילדים, מה שנראה לי ממש לא נכון. היום כשלקחתי את ילדיי מהקיטנות, אמרתי להם שאנחנו נוסעים לסבתא וכמובן שאמרתי זאת באווירה שמחה ומחוייכת וגם אמרתי שיהיה להם שם כיף, כך אני נוהגת לעשות מאז שאנחנו בקשר עם הסבא והסבתא , הם עדיין בשלהם, ביתי הגדולה ביקשה ללכת לסבתא השניה (אמא שלי) או לחברה ובני בכה באוטו ורצה ליסוע הביתה, אני לא מכירה ככה את הילדים שלי וזה ממש חורה לי. מצד אחד אני לא בגישה של להכריח את ילדיי. חשוב לציין שילדיי הקטנים לא נמצאים בקלחת הזאת, כי הם עדיין קטנים וזה לא משנה להם עם אלו צעצעים הם משחקים. אשמח שתעני לי כי מאוד חשוב לי הקשר בין ילדיי לסבא ולסבתא, רק לידע כללי הניתוק במשך שלוש השנים היה בגלל היחס שהיא נתנה לנו ולילדינו ולאחר שביקשו סליחה והבינו כי טעו , אני מרגישה ששוב הם עושים טעויות עם ילדיי עוד דבר , הרבה פעמים חמי אמר לי שהנכד (הבן של גיסתי) לא אוהב ללכת לסבתא שלו מהצד השני מכיוון שהיא לא דאגה לו שם למשחקים ולכן הם דואגים לו בבית שלהם למשחקים ולכן הוא נמצא אצלם הרבה בבית. לא היה לי אומץ לשאול אותו האם הם לא עושים את אותו הדבר לילדיי??? לא דואגים להם למשחקים וגם הילדים שלי לא מעוניינים לבא אליהם. ושוב רק כדי להבהיר, את הקושי שלי שאני חווה עם הסבא והסבתא גם בזמן הנתק וגם לאחר שנעשה סולחה, דיברתי אך ורק עם בעלי בדלתיים סגורות וילדיי לא נמצאים בקלחת הזאת (לא מצידי כמובן) ואני משתדלת כמה שיותר לפאר את חמי וחמותי בכל הזדמנות ולומר להם שהם סבא וסבתא טובים ואוהבים אותם מאוד. אני יודעת שגם חשוב שהילדים שלי יחוו הרגשת אכזבה (במנות קטנות) וזאת כדי להכשיר אותם לחיים ושידעו להתמודד עם הרגשות שליליות מהסביבה גם, שהרי לא תמיד אנו חווים הצלחות ושמחות אבל לא ציפיתי שהם יחוו רגשות שליליים מסבא וסבתא שלהם, אנשים שאמורים להיות קרובים אליהם ולצערי הם חווים זאת גם במנות יחסית גדולות ואני כאם שתפקידי כרגע הוא לתווך להם ולתת להם כלים להתמודד עם האכזבות שהם חווים, בעצמי אני מתקשה, מצד אחד אני יודעת שלא כדאי להתעלם מהעניין כי אז אני מתעלמת מרגשותיהם של ילדיי ומצד שני איני יודעת איך לעשות זאת, אשמח להתייחסות מצדך אשמח שהעניין לא יתפרסם בתוכנית של סופר נני.

ראשית חוכמה :"להגדיל " את עצמך...

שלום רב מלי, אני שומעת ממך שקשרים משפחתיים טובים נמצאים בראש סולם ערכייך. מערכות יחסים משפחתיות הן מרקם עדין ועשיר של מערכות רגישות, מורכבות, קשורות להרכב גדול של סובייקטים. כל אחד מהנפשות מאמין שהוא צודק ונימוקיו איתו. הסוגיות סבוכות. נשענות על סגנון חיים של יחידים רבים שמפרשים את חוויות העבר בדרכם ופועלים בהתאם. לאחרונה אתם בתהליך של הפשרת יחסים אשר קפאו למשך שלוש שנים. תהליך זה דורש ממך לגייס הרבה סבלנות, אורך רוח וסובלנות. אני חושבת שאת המפתח לפתרון הבעיה. למה? א. כי את פונה, משמעות הדבר שאכפת לך. ב. את מנסה להבין את התמונה המלאה. ג. היחסים חשובים לך. ד. את המאוכזבת הראשית. אני מאמינה שעבודה פנימית שלך עם עצמך תשחרר את ה"פקקים". כללי זהב מנחים: א. אנחנו יכולים לשלוט רק במה שתלוי בנו ובאחריותנו. ב. בני אדם שונים בהשקפת עולם ובדרך ההתייחסות שלהם למצבי חיים שונים. ג. בני אדם לא פועלים נגדנו הם מדברים עם העולם מתוך ההרגלים שלהם ומחשבותיהם. ד. לכן, איננו צריכים לקחת שום דבר באופן אישי, "לא להיעלב ולא להיפגע" . ה. עלינו לעלות על ההר ולהגיב ממרומו וממרום תפקידנו ולא מתוך הפגיעות שלנו. ו. ומכאן להמשיך ולהשתמש בערכים של כבוד, סובלנות והכרה בגבולות היכולות הרגשיות של האחר. כאמור דרושה עבודה עצמית, פנימית, לא פשוטה - שלך עם עצמך. אחרי ש"תגדילי" את עצמך, תוכלי להמשיך לתווך לילדים שלך את המציאות כך שלא ייפגעו. זו הזדמנות פז שלך להדגים ולהעביר לילדייך שיעורים רבים בערכים: ביכולות הבנה וקבלה של אחרים. המשיכי להיות גדולה, חזקה, תבונתית ואמיצה. בדרך זו ירוויחו כולם: כמו מעגלים במים: את, הזוגיות שלך, ילדייך המשפחה המורחבת. בקרוב אעביר לך פואמה בשם :" לשנות את העולם". להשתמע ובהצלחה מברכת אותך לנשימות עמוקות וצמיחה עינת גבע.

לשנות את העולם

מקדישה לך את הפואמה – עינת גבע לשנות את העולם נכתב על ידי נזיר אלמוני בשנת 1100 כאשר הייתי צעיר רציתי לשנות את העולם. גיליתי שקשה לשנות את העולם אז ניסיתי לשנות את העם שלי. כאשר ראיתי שאיני יכול לשנות את העם. התחלתי להתרכז בשינוי העיר שלי. לא הצלחתי לשנות את העיר שלי. וכאדם מבוגר יותר ניסיתי לשנות את משפחתי. היום כשאני כבר זקן, אני מבין שהדבר היחיד שאני יכול לשנות זה את עצמי. ולפתע אני מבין כי אם לפני הרבה זמן הייתי משנה את עצמי הייתי עושה ההבדל עם משפחתי והייתי עושה הבדל בעירי. ההשפעה שלי הייתה יכולה לשנות את עמי ואז באמת הייתי משנה את העולם.

תודה רבה

תודה רבה על הפואמה, זה באמת קצת תיסכל אותי שאיני יכולה לשנות את חמי וחמותי בדרך התייחסותם לילדיי, ואני לתומי כנראה קצת הייתי חסרת סבלנות בקשר לרצון שלי שילדיי יחוו את הסבא והסבתא כשם שאני חוויתי את סבי וסבתי משני הצדדים. אני עוד צריכה לתת לקשרים האלו הרבה זמן. וכן החלטתי שאני חייבת ליישם את מה שכתבת לי. וזו באמת הזדמנות פז לתת לילדיי לקבל אנשים שמחשבותיהם והרגליהם שונים משל ילדיי. תודה רבה על ההתייחסות, במידה והמצב ישתנה לטובה, אשמח לעדכן אותך מלי

ריגשת אותי...

מלי שלום רב, אני נרגשת נוכח ההבנה המהירה. כאמור, אלה תהליכים מורכבים שדורשים זמן הבשלה. כשאת כותבת "במידה והמצב ישתנה לטובה, אשמח לעדכן אותך" אני מקווה שאת מתכוונת כשהלך הרוח הפנימי שלך ילך ויתחזק. שינוי לטובה מבחינתי זו תגובתך מהבוקר אשר מעידה על הסתכלות מזווית ראייה חדשה. המשיכי להקדיש זמן, לפרשנויות שלך את המציאות. פרשנות והתייחסות חדשים, גם אם לא יישנו את האחרים ( את סבא וסבתא) יתרמו לרווחתך ולרווחת משפחתך. זה בעיני מה שחשוב. הלא כן? עינת גבע

אני חושבת שכבר תהליך ההבשלה שלי איכשהו היה...

בתקופת הנתק או יותר נכון בתקופה שידענו שאנו הולכים לקראת חזרה לקשרים עם ההורים של בעלי כבר אז ידעתי שהמצב לא יהיה כמו שחלמתי עליו, יש מציאות ויש חלום ותמיד ידעתי בתוך תוכי, אולי לא ממש יישמתי זאת שאני כבר לא אשנה את חמי וחמותי ותגובתי הבוקר זה כבר משהו כמו שאמרתי שהבשיל אצלי, רק מה לעשות, לפעמים יש מעידות קלות בדרך ואני מיד שוב חוזרת למוטב והפעם זה היה גם בעזרת הייעוץ שקיבלתי ממך, המזל שלי גם שיש לי בעל שתומך והולך איתי בכל צעד ושעל ואנחנו מגיעים להחלטות ביחד, במציאת פיתרונות הולמים כדי שילדיי ירגישו טוב עם הסבא והסבתא החדשים שלהם. ושוב תודה שחזרתי בזכותך למוטב וחיזקת אותי מלי

חשוב טוב יהיה טוב ...

מלי יקרה, אני שמחה לשמוע. אני מאמינה שככל שאדם מכין בארגז הכלים שלו "כלים" איתם יוכל להשתמש בשעות שונות בהם הוא נדרש להתמודד עם מציאות בלתי רצויה. (אגב, יש ספר בשם הזה שכתבה תלמה בר אב- אני ממליצה לך לקרוא אותו) כך המפגש עם המציאות, פחות מפתיע, יותר וודאי ויש מיומנויות שמסייעות להתמודד. במקרה הנוכחי שלך: שיתוף הפעולה עם בעלך, המחשבות, התובנות וההתייעצות הם הכוחות שלך להיטיב עם עצמך ועם משפחתך. מברכת אותך להמשיך "לעבוד" על בסיס יומי בטיפוח מחשבות שעוזרות לצלוח את החיים בשלום, בשלווה ובכיוון של הרמוניה. " חשוב טוב יהיה טוב" בברכה ותודה עינת גבע.

למעלה