יחסי ישראל טורקיה איך היתפתחה מערכת יחסים כזאת

moshe4474

New member
יחסי ישראל טורקיה איך היתפתחה מערכת יחסים כזאת

שתמיד ניראת שברירית, אבל למרבה הצער לא מהצד הישראלי, ולמה אני אומר למרבה הצער לא מהצד הישראלי? מפני שדווקה ישראל היתה צריכה לבוא בטענות לטורקיה על הדיכוי האכזרי של המיעוט הכורדי בתוכה. בתור עם שידע שואה ופוגרומים ישראל לא מוציאה מילה וחצי מילה וביקורת על הטבח שהיה בטורקיה לא מזמן בערים ובריכוזים כורדים. אלון ליאל שהיה הנציג העיקרי שלנו בטורקיה במשך שנים. ומכיר את טורקיה היטב. גם אומר שידרגנו להם טנקים ומטוסים, שברבות הימים התברר לאן מיועד כל שיתוף הפעולה הצבאי הזה. טורקיה צריכה צבא גדול וחזק בעיקר בהיותה חברה בברית הצפון אטלנטית, אבל טורקיה במיוחד בתקופתו של ארדואן משנה את חפקידו של הצבא הטורקי, ומתערבת בכל מיני סיכסוכיםים בגבולה המיזרחי, ובדיכוי הכורדים באזור. לעצם התוכנית היא גם מרתקת. והיא נתנה לי נתונים שכלל לא ידעתי בקשרים. בסוף שנות השיבעים התחלת השמונים בין ישראל לטורקיה. החדשות שבאו מטורקיה הן היו שונות לגמרי. וטיב היחסים בין שתי המדינות לא עלה לכותרות[URL]https://www.youtube.com/watch?v=ZGhz1zp21ZE[/URL]

טליה ג

New member
תוכנית מרתקת. תודה!

גם אני למדתי פרטים שלא ידעתי לגבי ישראל-טורקיה בסוף שנות ה-70 תחילת ה-80, אבל דבר אחד ברור: אנחנו תמיד נוטים לחשוב שהנטייה של ארדואן לאיסלאם היא שגרמה לטורקיה להתרחק מישראל, להתקרב למדינות ערב ולגלות הזדהות מוחלטת עם הפלסטינאים, אבל מסתבר שדווקא בשנים שטורקיה הייתה כמאליסטית מובהקת ובעלת צבא חזק ודומיננטי, היא הייתה פרו-ערבית לא פחות מהיום, וכל התרחשות משמעותית ביחסי ישראל מול הפלסטינאים או מדינות ערב גרמה עוד יותר להתקררות היחסים.

למעלה