יחסי מורכבים עם אמא

יחסי מורכבים עם אמא

שלום רציתי להתיעץ אתכן בנודגע ליחסים מורכבים עם אמא שלי שהיא אדם מאד כוחני ואגרסיבי. היא מפעילה מניפולציות על כל בני המשפחה ומעמידה פנים שהיא מאד מסכנה וקורבן ובכך משליטה עליהם את רצונה. אני החלטתי שאני לא מעוניינת בקשרים איתה אם היא לא מוכנה ללכת לטיפול ומאז אנחנו בנתק. היא הסיתה את כל בני המשפחה נגדי ואני מרגישה מאד מבודדת ופגועה. אני מעוניינת להמשיך את הנתק, שכן היא התעללה בי כל עוד גרתי עימה ויש בי כעסים רבים על איך שתמיד היא מבטלת את דברי האופן בו כל דבר שלי מלוכלך בעיניה(היא נוגעת בחפצים שלי עם כפפות גומי), האופן שבו היא תמיד נזקקת וממש לא היתה שם נני בלידות שלי, או בתקופות שונות בחיי. תמיד היא זו הנזקקת ומעולם לא היתה מטפלת בי כאם. מצד שני אני עצובה ונפגעת מכך שכולם ניתקו איתי קשר. היא ממש לא תפקדה כאמא ואני זו שגידלתי את אחיי ועשיתי את מטלות הבית(אף פעם לא טוב מספיק). לפני כמה זמן היינו בטיפול משפחתי(היא הפסיקה אותו) שהמטפלת שמעה את הכל וראתה שאמא שלי לא מכחישה את העובדות אבל לא מבינה שהן לא הגיוניות(למשל אמא שלי אמרה שאכן היו הדברים כך אבל בעיניה זה מוצדק שכל ילדותי היתה מוקדשת לטיפול באחרים) ניסיתי לדבר עם המשפחה אבל כולם משום מה תומכים בה ורק רוצים לעשות הכל ש"יהיה שקט ממנה" , ואולי סתם רגילים לזה , אבל לי יש ילדים משלי ואני עושה הרבה מאמצים(והולכת לטיפול) כדי להיות אמא אחרת אני תוהה איך לתקשר עם בני המשפחה , האם יש דרך?וגם איך להסביר לילדים שלי(בגיל הרך) את הנתק תודה

אני מניחה שזה מאוד

כואב, הנתק מכל המשפחה. בייחוד כשזה כרוך בבדידות ובתחושת פגיעה כפי שאת מתארת. נכון? אני מניחה שיש דרך לתקשר עם המשפחה שלך, והשימוש בתקשורת מקרבת עשוי בהחלט לעזור. אני חושבת שאולי כדאי לבחור אדם אחד בתוך המשפחה ולנסות לתקשר איתו/איתה. האם יש מישהו או מישהי כזאת שאת יותר מרגישה קרובה איתם ויכולה לתקשר? לאחר שתבחרי את האדם המתאים, כדאי להתכונן לשיחה, ובזה אנחנו נוכל לעזור. אם תרצי את עזרתנו, נצטרך קצת תצפיות - כלומר דוגמאות אוביקטיביות ככל האפשר של מה שקרה, למה הם ניתקו את הקשר, קצת יותר מידע - אם זה מתאים לך כמובן.

למעלה