טענה מעניינת, ולמעשה אם אני מבין את השורה האחרונה שלך נכון, אז זה בהקשר של שאלה לגיטימית, האם עצומה היא חלק מהעניין של פרשנות נורמטיבית, (אך שלענייות דעתי עדיין לא תואמת את לשון החוק, אם כי אכן הפסיקה הרחיבה), כלומר לגיטימי אולי (לא אמרת זאת במפורש, ולא רוצה להכניס מילים לפיך) להשתמש בעצומות כדי להבהיר לפרקליטות, שהחברה מתייחסת לסיטואציה כמו שבכתב האישום כאל אונס.ההגדרה לא חדשה. אונס הוא השגת יחסי מין שלא מתוך הסכמה הדדית.
השאלה היא מה היא הסכמה, איך היא נוצרת, מבוטאת, ומובנת ע"י הצדדים.
עם הזמן יחס החברה לנושא זה מחמיר ומושם יותר דגש על הנסיבות של יחסי המין, ועל היכולת של שני הצדדים להגיע לרצון עצמאי, חופשי ומלא ליחסי המין.
המשפט מכניס יותר מצבים תחת המטריה של חוסר האפשרות לקבל החלטה חופשית, ולהסכים באופן מלא ליחסי המין.
אז עכשיו גם המצב הזה צריך להיכנס לאותה הגדרה.
מאחר וההתייחסות משתנה מתוך החברה וע"י החברה, ולא ע"י המשפט - לא כל שכן החוק - שתמיד בפיגור אחרי השינויים בתפיסות החברתיות, בהחלט חשוב ונדרש להציג בפני גורמי החוק והמשפט את העמדות החברתיות.
עצומות אינטרנטיות הן ערוץ ביטוי לגולשים באינטרנט. הן חוקיות ולגיטימיות לגמרי במסגרת חופש הביטוי.טענה מעניינת, ולמעשה אם אני מבין את השורה האחרונה שלך נכון, אז זה בהקשר של שאלה לגיטימית, האם עצומה היא חלק מהעניין של פרשנות נורמטיבית, (אך שלענייות דעתי עדיין לא תואמת את לשון החוק, אם כי אכן הפסיקה הרחיבה), כלומר לגיטימי אולי (לא אמרת זאת במפורש, ולא רוצה להכניס מילים לפיך) להשתמש בעצומות כדי להבהיר לפרקליטות, שהחברה מתייחסת לסיטואציה כמו שבכתב האישום כאל אונס.
בעניין עצומות, מכיוון שאף פעם הן לא מכסות חלק משמעותי מהעם, וגם אין לראות בהן כמכסות מדגם מייצג, אלא יותר כנסיון ליצור לחץ חברתי, עדיין אני רואה בהשפעת עצומות (אם יש השפעה כזאת) על הפרקליטות, כדבר שאינו ממין העניין.
מותר להם לעשות עצומות. זה ברור. מותר להם לנסות להשפיע על הפרקליטות, וכל זה לגיטימי במסגרת חופש הביטוי, ומותר גם לי לקוות שהחלטות הפרקליטות לא יושפעו מלחצים חברתיים כאלו או אחרים (אם כי מותר לקחת בחשבון את המצב בנורמה התרבותית), וגם הדעה שלי מותרת ולגיטימית במסגרת חופש הביטוי. השאלה המעניינת בעיני היא לא האם מותר להם לעשות את זה. כאן אין בינינו מחלוקת.עצומות אינטרנטיות הן ערוץ ביטוי לגולשים באינטרנט. הן חוקיות ולגיטימיות לגמרי במסגרת חופש הביטוי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.