יחסי מין ואמצעי מניעה

katzai

New member
יחסי מין ואמצעי מניעה../images/Emo91.gif

ילדתי לפני חודש ואני מניקה, רציתי לדעת האם יש צורך באמצעי מניעה עד שהמחזור לא יחזור ואם כן אז מה מומלץ? תודה

POOH*

New member
קודם כל מזל טוב....

ולגבי שאלתך - האם יש צורך - זה תלוי ברצון שלך. אם את לא רוצה להיכנס בשלב זה להריון נוסף אז רצוי להשתמש באמצעי מניעה. מה מומלץ? לדעתי רצוי להתייעץ עם הרופא שלך כשתהיי אצלו אחרי 6 שבועות מהלידה. הוא גם יבדוק שהכל בסדר והגוף מחלים כמו שצריך וגם יוכל להמליץ לך על האמצעי שהכי מתאים וטוב לך אישית. אצלנו האמצעי הכי יעיל היא גיא שפשוט מאז שנולדה ועד היום לא ממש ישנה בלילה
POOH

בוניטה3

New member
תקופת ההנקה היא תקופה מאד פוריה

וגם "מסוכנת" למי שאיננה מעוניינת להכנס להריון, מכיוון שחודשים רבים אין מחזור חודשי (אצל כל אחת זה אחרת), אבל יש ביוץ, ואי אפשר לדעת מתי יש ביוץ כי אין מחזור. אני הנקתי את ביתי הבכורה 6 חודשים ולא קיבלתי מחזור במשך 8 חודשים. לכן אם את לא מעוניינת להכנס שוב להריון, וגם למנוע לחץ מיותר תשתמשו באמצעי מניעה: יש גלולות מיוחדות לנשים מניקות, אפשר גם לבקש מהגניקולוג שישים התקן תוך רחמי או בשיטה הטובה והישנה- קונדומים. מנסיון יכולה להגיד לך שלוקח קצת זמן לחזור לשיגרה רגילה, אבל זה קורה אז בהצלחה

lulyK

New member
זו טעות. אין ביוץ אם אין מחזור.

הבעיתיות בהנקה היא שאת לא יודעת מתי יגיע המחזור הראשון (ושבועיים לפניו היה גם הביוץ הראשון)

lulyK

New member
יותר נכון: איטן מחזור אם אין ביוץ.

אין ביוץ שאין אחריו מחזור או הריון

מעיןבר

New member
היא לא תקופה פוריה.

בזמן ההנקה יש הפרשה של ההורמון פרולקטין שמפריע למערכת ההורמונלית של הביו ולכן חווים אל-ביוץ ואל ווסת. הבעיה היא שההנקה משפיעה באופן שונה מאישה חאישה (כי לכל אחת דפוס הנקה שונה ונטיה שונה של הגוף להיות מושפע) ולכן לא ניתן לצפות את הביוץ הראשון ולהמנע בו ואז גדלה הסכנה שבכניסה להריון לא מתוכנן. וכמו שהסבירה לוליק - אם אין ביוץ, אין ווסת - לא ייתכן ביוץ שלא הופרה ושאחריו לא יהיה דימום ווסתי.

nubi

New member
אבל מה שכן יכול להיות

זה ביוץ ומיד אחריו הפריה ואז לא יהיה דימום ווסת אלא הריון. ההנקה צריכה להיות מאוד אינטנסיבית כדי שתשמש אמצעי מניעה. הפרולקטין הוא הורמון מאוד הפכפך שאי אפשר לסמוך עליו כמדכא ביוץ.

../images/Emo124.gifנצל"ש: למסירה 3 קופסאות של

גלולות "פמינט" (קופסא סגולה). הרופא החליט שהסוג הזה לא מתאים לי והמליץ לי לעבור לסוג אחר (למרסילון). את הפמינט שקניתי אני לא יכולה להחזיר לבית מרקחת, לכן אני מוכנה לתת למי שמשתמשת בגלולות האלה. מי שרוצה - לא להתבייש לבקש, ונא לשלוח כתובת למכתבים במסר.

אני פרסמתי לפניך../images/Emo8.gif סתאאם...

פשוט חבל לי שהקופסאות נמצאות בבית ואין לי מה לעשות איתן. פרסמתי הודעה כזאת גם בפורום הנקה, ואני אפרסם בעוד כמה פורומי הורות.

פשושולה

New member
אם מישהי יוצרת איתך קשר, אנא הפני

אותה גם אלי. חבל על הבזבוז, אלה גלולות יקרות.

../images/Emo13.gif נראה לי שצריך...

יש לאמי חברה, שבתה ילדה בן לפני שבעה חודשים. היום היא בהריון בחודש חמישי... (!!!)
היא חשבה שבגלל שהיא מניקה אותו, היא לא תכנס להריון אבל הטבע חשב אחרת...
הבחורה הזו משאירה כמובן את ההריון השני והלא מתוכנן משום שהיא בת 32 ולטענתה היא התחילה מאוחר... יש לה את השיקולים שלה. זה יהיה נחמד, תינוק בן שנה ותינוק שרק נולד
... אותי ניתחו קיסרי חירום בשביעי למאי וב-16 למאי בעלי ואני כבר חזרנו לעניינים...
. כשהבנתי שלצערי הרב אני לא אוכל להניק את האוצר (בגלל ה-CMV שגילו לי אז), הרשיתי לעצמי לחזור לגלולות (אחרי הפסקה של כמה שנים). אני בכל זאת רוצה להנות מרותם שלי כמה שנים טובות עד שיצטרף עוד אפרוח/ית למשפחה...

הנקה כאמצעי מניעה: ../images/Emo132.gif

הנקה מונעת הריון ב-98% של בטחון רק אם מתקיימים כל התנאים הבאים: טרם עברה חצי שנה מאז הלידה. האישה לא קיבלה מחזור. התינוק יונק לפחות כל שלוש שעות לכל אורך היממה (גם בלילה). התינוק אינו מקבל כל תוסף או מים, ההנקה היא בלעדית לחלוטין. התינוק אינו מקבל מוצץ. אם אחד מהתנאים לא מתקיים, אין להיעזר בהנקה כאמצעי מניעה בטוח יחסית. שימו לב שמדובר ב-98% אחוזי בטחון, אחוזים דומים לשימוש בקונדום. גלולות מונעות הריון ב-99.9%.

T noki

New member
נראה לי שיש 98% שאף אישה מניקה

לא תענה לקריטריונים האלו... גם חצי שנה, גם בלי מחזור, גם כל 3 שעות הנקה כולל בלילה וגם לא מקבל מוצץ אני לא הייתי סומכת על ההגנה של ההנקה - אם לא רוצים עוד תינוק בזמן הקרוב כדאי להשתמש באמצעי מניעה.

עמית@

New member
אני עניתי על כל הדרישות.

ויש לי גם בעל עם 0 מורפולוגיה תקינה, אז בכלל
מי שלא רוצה ילדים, שישתמש באמצעי מניעה, אין ספק.

T noki

New member
../images/Emo13.gifעודדי בחיים לא ינק בלילה כל 3

שעות, וגם לקח מוצץ...וגם הנקתי עד הרבה יותר מגיל חצי שנה...אז אני בכלל לא מועמדת לשיטה!

ועל זה שואל האב המסור בדאגה

"מה זה אומר? שעל כל מאה זיונים (מותר ככה בפורום?!) יוצאים שני ילדים?". כמובן שאני עונה בידענות שרק סקס בזמן פורה, אבל כשלעצמי, שמתי התקן ואין דאגות יותר בעניין זה.

למעלה