יחסי סבתא שלישית - ילד

mother cat

New member
יחסי סבתא שלישית - ילד

אתמול הגיעה הסבתא השלישית - זאת אומרת אמא של אשתו הראשונה של בעלי - לאסוף את הילדה של בעלי אליה. בדרך החוצה היא פתאם ניגשה אלי ואומרת "יש לי בקשה ממך". נשמתי עמוק, כבר מחכה לאיזה נזיפה על משהו שהיא חושבת שאני עושה לא בסדר (כן, כן, היא מרשה לעצמה... יש לי שתי חמות, שאלהים יעזור לי...). ואז היא אמרה "אני רוצה פעם לקחת אותו (מצביעה על הבן שלי) אלי לבד, בלי ילדים אחרים".

רציתי לשמוע אתכם - מה דעתכם על זה? מה בעצם קורה פה לדעתכם?

אציין שהסכמתי - כי ברור לי שאין פה שום כוונה רעה, כי ברור לי שהילד יהנה, וכי בינינו, במהלך החופש הגדול, כל עזרה עם הילדים היא ישועה.... אבל נשארתי מעט מבולבלת. מה היא רוצה ולמה?
דעות? תובנות?

ornme

New member
זה נהדר. והזכרת לי משהו.

הייתה לי חברה לעבודה, גרושה פעמיים, אם לשני בנים, אחד מכל בעל.
הגרוש השני נעלם מחייהם מיד עם פרידתה ממנו.
הגרוש הראשון היה לוקח את שני הבנים אליו, הסדרי הראיה שלו עם בנו הורחבו לשני הבנים, וזה בעצם תרם ליחסים בין הבנים וגרם לכך שהבנים גדלו כאחים לכל דבר. ("הורחבו" – לא בבית משפט, רק הצעה שלו שהיא הסכימה לה והם נהגו כך).
הקטן רואה את הגרוש הראשון כאביו.

מתכוונת לומר –
מעבר לעזרה בימות הקיץ העמוסים, ובנוסף לרווח הברור של הקטנצ'יק שלך, בהרחבת אפשרויות הבילויים שלו, זה יכול לתרום המון למערכות היחסים של כל המעורבים, גם במעגל הרחב יותר, וגם לקרבה של הקטן לאחיו הגדולים.

אני יכולה להבין אותה.
אתם חלק בלתי נפרד מחיי הנכדים שלה, התקרבות אל ילדייך הקטנים תקרב אותה גם אליך וגם תחזק את הקרבה לנכדיה.

נראה לי שכולם עתידים להרוויח מזה. שתי חמות יכול להיות לא רע, כל זמן שהן נחמדות.

chili3

New member
נשמע שהיא הבינה שזו דרכה להנות מהמורשת

שהשאירה בתה
הרי לא יהיו לה נכדים נוספים מהבת, אבל המורשת שהשאירה ממשיכה להתרחב ואי אפשר להעביר גבול בתוך המשפחה
הרי הוא אחיהם של נכדיה והיא יכולה להנות מכל החבילה

נשמע לי מקסים ושכולם ירוויחו מזה

mother cat

New member
תודה לשתיכן!

כן, גם אני חושבת שזה כנראה משהו חיובי.
מה שלא ברור לי זה הלבד. למה היא רוצה לקחת אותו *לבד*?
כבר קרה בעבר שהילדים הגדולים הלכו אליה והוא הצטרף - גם כי הוא ביקש וגם כי היא הציעה. לא ברור לי למה עכשיו היא רוצה אותו לבד... אם לא הייתי מכירה אותה ואולי אם הייתי קצת יותר חשדנית זה היה מעורר בי אי נוחות. זה לא. זה רק לא ברור לי למה... אגב מהכרותי את הילדון המאד מאד שובב היא תגלה אחרי פעם אחת שהרבה יותר קל להיות איתו כשאחותו הגדולה שם - היא מעסיקה אותו ומשעשעת אותו.

אם הבנתי נכון, זאת בעצם הנכדה הביאולוגית

שלה....
אולי היא רוצה להתקרב אליה יותר?...

בכל מקרה, לא חושבת שיש מניע רע או משהו כזה...

וואו, שתי חמות....לא קל :)

mother cat

New member
את הנכדים הביולוגיים שלה היא לוקחת...

לפעמים לבד, לפעמים שניהם יחד, לפעמים בתוספת הבן שלי (שהוא לא ביולוגי שלה...), לפעמים בתוספת הנכדים מהבת השניה שלה. הפעם היא בקשה מפורשות לקחת את הבן שלי, הלא ביולוגי שלה, לבד...

וכן, שתי חמות זה לא קל... ושתיהן נשים עם דעות מאד מוצקות ובלי טיפת טקט...

אז אולי היא מרגישה הכי פחות קרובה אליו

והיא כן מחשיבה אותו לנכד ולכן היא רוצה?...

אותי זה היה מפץיע לטובה...ודיי מרגש ומשמח...

תודה על ההבהרה

chili3

New member
באחד על אחד אין גניבה של תשומת לב

רוצה להקדיש לו את הזמן ולזכות בהקרה של 'סבתא'

XמXלה

New member
זה מקסים בעיני

למרות שלא ממש ברור לי למה דווקא לבד, עם זאת אין לי ספק שהכוונה טובה

זה מקסים בעיניי.

הקטנה של בעלי קוראת לאמא שלי "סבתא" ולפעמים בשמה הפרטי.
אמא שלי מצדה תמיד קונה להם הפתעות ומתנהגת אליהם לרוב כמו אל הנכדים האחרים.

נשמע יופי..אני הייתי מהצד של הנכד +-

היתה לי סבתא חורגת (אמי התייתמה וסבא שלי התחתן שוב כשהיתה בת עשר, בערך כמו הבת של בעלך).

אני מאד מאד אהבתי אותה, יש לי זכרונות נהדרים ממנה. עכשו שאני משחקת קלפים עם בת השמונה וחצי שלי אני נזכרת איך אהבתי לשחק איתה קלפים (היא בחיים לא נתנה לי לנצח, היקית הזקנה והעקשנית!)

הסבתא הזאת שלי הצליחה להסתכסך עם רוב הדור של אמי. כלותיה ודודתי, בתה החורגת, שומרות לה טינה עד היום שכולן כבר זקנות והיא מזמן מתה. אמי היתה היחידה שהיו לה איתה יחסים יפים, והחיבה והכבוד ביניהן התבטאו גם בקשר שהיא בנתה איתי.

עוד דוגמא יפה לנכד לא ביולוגי- האחיינים החורגים שלי, בניו מנישואים ראשונים של הבעל של אחותי, מתים על ההורים שלי. לקטן היה בביתספר יום שדה שהיה צריך להביא את אחד ההורים, וגם שני הוריו הביולוגיים וגם אחותי לא יכלו באותו יום. אז הילדון ביקש מאמי שתבוא איתו וסיכם איתה שבאותו יום הוא יקרא לה "סבתא" ולא בשמה "כי זה קשה להסביר"
הם הלכו ועשו חיים ביחד. גם לילדים של אחותי יש סבתא חורגת מצד אשתו של אבאשלהם, והיא אוהבת אותם והם אותה.

כל אדם שאוהב את ילדינו מאד הוא ברכה.

עכשו אני תוהה אם אכנס להריון מחר מבן זוגי איך חמי וחמותי (ההורים של הגרוש שלי) יתייחסו אליו...

למעלה