יחסי ציבור לעסק קטן

כדאי לי

New member
יחסי ציבור לעסק קטן

שלום לבאי הפורום המצוין הזה. הגעתם ממש בזמן
אני בעלת עסק קטן שפועל כשנתיים. הפרסום שלי, עד כה, נעשה בעיקר באינטרנט. יש לי אתר דיי פעיל ומגיעים אלי אנשים דרכו או דרך אתרים אחרים שמקושרים אליו. אבל, הכמות אינה מספקת. אני שוקלת לפנות ליחצן כבר הרבה זמן. הבעיה היא בעיקר כספית, כמובן. קיבלתי הצעות ליחצנות "חד פעמית", כלומר לפרוייקט, במחירים של כ 2000$. זה ה מ ו ן !!! גם המחירים שאתם ציינתם כאן בפורום - 500$ לחודש - זה עצום עבור עסק בגודל שלי. צריך לקחת בחשבון שה 500$ הם לא הסוף. יש גם הוצאות של פליירים/פרסומים/ארועים שהיחצן ירצה, נכון? אז אני שואלת - איך עסק כמוני (שהמחזור שלו עומד על 3000-4000 ש"ח בממוצע לחודש) יכול בכלל לקחת יחצן? וכדי שיהיו לכם קצת פרטים - העסק הוא בתחום המודעות העצמית (בערך). אני מקיימת קורסים, הרצאות ויעוצים אישיים.

כדאי לי

New member
כלומר?

למה הכוונה "יחצנות עצמית"? אולי לא ברור לי בדיוק מה ההבדל בין יחצנות לשיווק. אשמח ליותר פרוט.

1מולטי

New member
נסי בעצמך לעשות יחסי ציבור,אם תרצי

תשאירי טלפון/מייל ליצירת קשר ואתן לך הנחיות והמלצות מניסיוני כיחצ"ן לא מעט שנים. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה!

bimbom

New member
עצות על קצה המזלג

1. אינטרנט : אם האתר שלך פעיל זה יפה מאוד, חשוב מאוד לעדכן אותו מפעם לפעם. (אם היית שולחת בהודעתך לינק לאתר היית זוכה בעוד קצת יח"צ) 2. אם המחזור של העסק שלך הוא בסביבות ה - 4000 ש"ח משמעותו כי הנך עסק זעיר. האם לדעתך עם פרסום רחב יותר תוכלי לעשות מחזור של 15000 ש"ח - 25.000 ש"ח??? 3. פרסום במקומונים זה עובד!!! וזה בדוק!!! 4. אם את מתעסקת גם אם ילדים , תוכלי לפנות לגני הילדים הפרטיים (יש המון כאלה) ולתת את שרותייך בתור חוג לילדים ואחר כך גם להורים בקיצור... יש אין סוף דרכים...המזל שלך שהייעוץ בפורום הזה הוא חינם

כדאי לי

New member
תודה, ותשובות

1. האתר מאוד פעיל ומעודכן באופן שוטף. למעשה, רוב העבודה שמגיעה אלי מגיעה דרכו. לא חשפתי אותו כאן, כי רציתי לשמור על עילום שם. 2. אולי. העסק שלי אינו "משרה מלאה". הוא אפילו לא מגיע לכדי חצי משרה מבחינת שעות העבודה. לכן, גם המחזור הנמוך. אין ספק שניתן להעלות את המחזור בהרבה, אבל לשם כך יש צורך בהשקעה כספית שהיא גדולה מדי עבורי כרגע. 3. תודה. בטיפ הזה אני בהחלט מתכוונת לעשות שימוש
4. לא. ילדים הם לא קהל היעד שלי, אבל בהחלט אפנה לגנים ואציע לקיים הרצאות/סדנאות להורים. ושאלה לסיום, האם ניתן לעשות יחסי ציבור ללא פרסום, או שיחסי הציבור פשוט מכוונים את הפרסום בצורה נכונה?

יח"צ זה לא פרסום!

באופו עקרוני, פרסום עולה כסף ויח"צ לא (בשניהם אם את לוקחת גורם חיצוני יש גם עמלת "סוכן"). יח"צ זה למשל, אם יעשו עליך/על העסק שלך כתבה בעיתון ארצי או במגזין באיזו מדור כעסק קטן מצליח(מעין הוכחה ליוזמה עסקית), אפשר גם במקומונים באזור. לצורך זה צריך להכיר את הגורמים בעיתונות/לאבחן למי כדאי לפנות בפקס/טל' ולהציע את עצמך. חשוב להבין מה הייחוד של העסק ואז אפשר יהיה לכוון את יח"צ למקום המתאים. גם אז, ניתן לתעל את זה לכמה אפיקים(למשל,בעבר עשיתי יחצ לאיגוד הרוגבי בישראל.אז נשלחו חומרים למדורי ספורט,לעיתונאים שכותבים סיפורים על אנשים מענינים,אם לשחקן בקבוצה יש סיפור חיים מעניין לנצל את זה ולשלוח למקום המתאים וכו'). יש הרבה אפשרויות,צריך להיות יצירתי! בהצלחה.

ray9

New member
אופציות נוספות...

בעניין ההרצאות - יש לך אפשרות לפנות לחברות שמספקות הרצאות כמו סטטוס וס.מ.ל שימכרו את ההרצאות ותמצאו איך הכסף מתחלק. כמו כן יש באפרותך לפנות באי מייל / דואר / פקס לחברות שמפיקות ארועים, הם משתמשים המון בהרצאות ומחפשים כל הזמן. וכמובן לחברות בכלל, במיוחד כאלו שידועות כחברות שמפנקות את העובדים בכל מיני דברים כאלו...

לגבי האתר - יש שתי נקודות מרכזיות:

1. להגדיל את כמות הכניסות. האם את ממוקמת במיקום גבוה בגוגל (מנוע החיפוש הנפוץ ביותר), במילות החיפוש הרלוונטיות לך? 2. כמה מבין הגולשים הנכנסים לאתר שלך אכן הופכים ללקוחות? לפעמים שינויים קטנים בתוך האתר עצמו יכולים להביא לתפוקות טובות יותר.

למעלה