יחסנו לאן

יחסנו לאן

ערב טוב לכולם,

בזמן האחרון התמעטה הפעילות בפורום עד כדי חוסר פעילות בולט. מעט מאוד הודעות נכתבות מאת חברי הפורום ומספר התגובות להודעות הספורות שנכתבות זעום עד מאוד, לעיתים קרובות הכותבת נשארת ללא תגובה כלל.

מבחינת תפוז, במצב זה הפורום אינו יכול להמשיך ולהתקיים. למעשה, אם\כש ייסגר הפורום לא ניתן יהיה לכתוב בו יותר אך כל החומר שנמצא בו כרגע יישאר כחומר ארכיוני ואפשר יהיה לקרוא בו.

אני מניחה שחלק מהחומר הקיים כאן ימשיך ויהיה רלוונטי עוד שנים רבות וחלק ממנו יהפוך ויהיה לא רלוונטי עם הזמן (החזרים מקופות חולים, רופאים מטפלים אולי ימציאו עוד סוג של נעלים או עוד סוג של טיפול וכן הלאה), עדכון המידע, כאמור, לא יוכל להמשיך להתקיים ללא שיחה בינינו, כלומר ללא תכתובות.

תראו, מצד אחד אני חושבת שאולי הפורום שלנו הגיע למיצוי, יכול להיות שעבר עליו "תהליך אבולוציוני" וכעת עליו להסגר. יש פורום מקביל בפייסבוק שפועל ומתעדכן מדי יום ביומו עם עשרות הורים לילדים עם ק"פ שפעילים בו, המידע זמין וקיים.זה לא שאין יותר קבוצות תמיכה להורים לילדי ק"פ. אל תשכחו שכשהפורום בתפוז נוצר הפייסבוק היה בחיתוליו ועל אחת כמה וכמה הקבוצות בו ולכן הכר בתפוז היה מוצלח מאוד להתפתחות קבוצת התמיכה הזו.
מצד שני, כבר היו פה תגובות של כמה הורים שלא מעוניינים להיות חלק מהפורום בפייסבוק כי עבורם זו חשיפה גדולה מדי והם מעודדים את קיומו של הפורום בתפוז.

כולנו יכולים לראות שהרבה זוגות עיניים רואות את ההודעות הספורות שנכתבות אך מעטים בוחרים להתייחס אליהן. פורום, כידוע, לא יכול - מעצם הגדרתו - להיות פעילות של איש אחד וגם לא של שניים או שלושה. כדי שהוא ימשיך להיות רלוונטי יש צורך בהרבה אנשים שנכונים ומכוונים לקחת בו חלק.

אשמח להתייחסותכם בעניין
כמובן - עתידו של הפורום תלוי בנו!
נבט

האירוח של פרופ' אידלמן ידחה (או יתבטל) עד לאחר ההחלטה על עתידו של הפורום

לא בטוחה שאני יודעת מה לומר...

כיוון שראיתי את ה"שקט" של הפורום, חזרתי להגיב לאחרונה באמת מתוך תקווה שהפורום ימשיך להיות פעיל.
אני זוכרת לפורום "חסד נעורים" כשאנחנו גילינו את הק"פ, מצד שני באמת לא היה פורום מקביל באותה התקופה.
אין לי פייסבוק (אני כנראה בין הבודדים...
), כך שמבחינתי אני לא מכירה את הפורום השני ולא יכולה לחוות דיעה האם הוא יכול להחליף את הקיים...
אני באופן אישי אשמח שהפורום הזה ימשיך להתקיים ומוכנה לחזור ולהיות יותר פעילה משהייתי בתקופה האחרונה.

טובה53

New member
אם אני לא טועה,

אפשר לדעת על קבוצת הפייסבוק רק מתוך הפורום בתפוז. זו קבוצת פייסבוק סגורה ולא עולה בחיפוש ברשת.

גם אני יותר אוהבת את הפורום בתפוז מאשר בפייסבוק.

נועית37

New member
) :

האמת??? אני ממש עצובה לקרוא את מה שכתבת...

אמנם, אני לא פעילה כבעבר אבל זאת מהסיבה שלא תמיד יש לי תשובות ( :

אני משתדלת להכנס כל יום (גם אם אני לא מגיבה לכל ההודעות) אבל מכוון שאני רואה הענות נמוכה - לרוב אני לא כותבת הודעות חדשות .

הפורום בפייסבוק - חי, נושם ובועט! (אני חברה גם שם ( :)

לדעתי נבט, כדאי להעלות את הסוגיה גם בפורום הפייסבוקי, כי באמת חבל שהורים שלא לוקחים חלק מהרשת החברתית העונה לשם פייסבוק לא יקבלו תמיכה ) :

אולי להציע לחברים בפייסבוק להצטרף גם לכאן? הרי להם אין מה להפסיד. אם אנחנו מדברים על תמיכה אחד בשני - זה המקום להוכיח את זה. "להילחם" על כל הודעה כאן בפורום...

הנהלת הפורומים - בבקשה השאירו אותנו "חיים"

חמדול

New member
עתיד הפורום

באמת שאלה מורכבת. מצד אחד זה נכון שאנשים שאין להם פייסבוק לא יודעים על קיומה של קבוצה שם, מצד שני במקרים האלה נדמה לי שבסוף העובדות במציאות הן אלה שקובעות.

בתור מי שרק לאחרונה ורק דרך הפורום הזה גילתה את הקבוצה בפייסבוק אצטער מאוד אם יחליטו לסגור את הפורום הזה, שבתחילת הדרך- בשלב ההיריון ובשבועות הראשונים אחרי הלידה הקיום שלו היה עבורי ממש קריטי והייתי מסתכלת בו אפילו כמה פעמים במהלך היום. עכשיו אני מודה שהצורך ירד, אבל בכל זאת כשאני נתקלת בבעיה אני כן מוצאת את עצמי פותחת גם את הקבוצה בפייסבוק יותר בגלל כמות האנשים שמגיבים...

מעניין לדעת מה קורה בפורומים אחרים של תפוז??
האם גם בנושאים אחרים יש "תחרות" בין הפייסבוק לתפוז?
אני בטוחה שהשאלות האלה לא עולות רק אצלנו אז איך מתמודדים איתם בפורומים אחרים של תפוז??

אני מסכימה שכדאי להעלות את השאלה גם בפייסבוק

ערב טוב
חמדת

היי

נועית וחמדול בעקבות הצעתכן כתבתי גם בפורום בפייסבוק...

אני חושבת שדעתי האישית ברורה בעניין
לא סתם לקחתי על עצמי את ניהול הפורום הזה.....

הלוואי הלוואי והפורום יתעורר לחיים.. אני באמת מנסה לעשות כמיטב יכולתי (ואם יש לכם הצעות בונות אשמח לשמוע!!) אבל כאמור, קצת קשה להיות פורום של כל כך מעט ולא עקביים...

בהצלחה לנו!

נועית37

New member
כל הכבוד נבט!

אולי כדאי להשאר גם כאן - כל יום נחליט להכנס ולשלוח אייקון של פרצוף מחייך?

זה קביל ע"י מנהלי הפורומים?

אני מאמינה שאם קצת נלחץ על החברה בפייסבוק יהיו כמה נשמות טובות שיסכימו לעזור...

לא לסגור

הפורום חשוב ולא הגיע למיצוי.
כל אחד מאיתנו קיבל את החיזוק והעידוד מהפורום בעת שעשה חיפוש ראשוני מהו הק"פ..

הילדה שלי כמעט בת 6. התיקון בוצע בהצלחה
ואנחנו מגיעים לביקורת מדי חצי שנה בערך,
אבל אני תמיד אחזור ואבדוק הודעות ואם אוכל לתרום גם ארשום מהניסיון שלי.

JPKR

New member
ממש עצוב :(

היי לכולם, אנחנו כאן כבר יותר מ-3 שנים, מאז שהתגלה הקלאב פוט במהלך ההריון, זה פורום שהיווה מקור תמיכה מאוד רציני עם החששות לאחר גילוי הקלאב פוט באולטרסאונד, בבחירת הרופא המטפל ובשלבים שונים במהלך הדרך. אני חושבת שזה חשוב מאוד שהפורום ימשיך להתקיים גם במתכונת הזו,אמנם הפורום בפייסבוק מספק הרבה מהצרכים, אבל חבל מאוד שאנשים שלא נמצאים בפייסבוק או אנשים שפחות מתחברים למדיה של הפייסבוק יתפספסו ולא יקבלו את המענה והתמיכה כפי שאנחנו קיבלנו בעבר. אני אשתדל להכנס יותר לכאן ולהגיב
מקווה מאוד שהפורום ימשיך לפעול, רונית

אנגלה3

New member
אני נמצאת גם כאן וגם בפייסבוק

ועדיין אני חושבת שאסור לסגור את הפורום כאן.
לא לכולם יש פייסבוק, ולא כולם חברים בקבוצה בפייסבוק שהיא קבוצה סגורה.
הפורום הוא פלטפורמה נוספת נהדרת לדיונים, לליקוט מידע, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
יכול להיות שזה בגלל שיש לי סנטימנטים לפורום הזה, כי הוא מלווה אותי כחלק משמעותי בחיי בשבע השנים האחרונות. נכון שבזמן האחרון אני פחות פעילה אבל אני תמיד קוראת וכשצריך גם מגיבה.
אני חושבת שיהיה פספוס גדול לסגור אותו.
הפורום הזה מעודד, תומך, מרגיע, ועוזר להורים חדשים לילדי ק"פ רבים, הורים מבולבלים, מפוחדים ומבוהלים רק לשמע צמד המילים קלאב-פוט שחושבים שהשמים נפלו עליהם וברגע שהם נכנסים לכאן (אם זה מחיפוש בגוגל, או שהרופא המליץ, או ששמעו מחברה או בכל דרך אחרת), קוראים, שואלים מקבלים תשובות מהורים בעלי ניסיון ומבינים שהשד לא נורא בכלל

תראו

גם אני מאוד מאוד לא רוצה שהפורום הזה יסגר, אני חושבת שיש לנו אחריות כלפי הורים שעוד לא יודעים שלילדים שלהם יהיה ק"פ להמשיך ולהתקיים ואני גם רואה את התגובות העצובות
אבל
אני גם רואה שעשרות אנשים ראו את מה שכתבתי תחת הכותרת "יחסינו לאן?" ורק שמונה בחרו להגיב... זה אומר משהו.

אני אתייעץ עוד עם הנהלת תפוז, מה שהתחלתי כבר לעשות לפני מספר ימים אבל נדמה לי שהצעד הראשון להחייאת הפורום הוא לכתוב פה קצת יותר ולא לחכות שיהיה לי בדיוק בדיוק מה להגיב... כי גם תגובה של "תשמעי, קראתי את מה שכתבת וממש אין לי מושג בנושא. סליחה שאני לא יכולה לעזור" - יכולה לעזור למי שכתבה את ההודעה בכך שהיא רואה שהתייחסו אליה וגם בזה שרואים שבכל זאת כותבים משהו בפורום... כשיש יותר הודעות בפורום, יותר אנשים כותבים בו - זה מין חוק טבע כזה

שאלה: אם יהיה אירוח נגיד בשבוע הבא או בעוד שבועיים, תשתתפו?

שיהיה יום נעים
נבט

טובה53

New member
כן אשתתף באירוח

ואני שוב מדגישה שבגלל שקבוצת הפייסבוק היא סגורה, היא לא עולה בחיפוש גוגל, וחשיבות הפורום בתפוז היא גם כשער לקבוצה בפייסבוק.

טאניוש

New member
נכנסתי, קראתי ולא היה לי מה לענות

הקלאבר שלי בן 9 עוד מעט. אני עדיין נכנסת מפעם לפעם ומגיבה - אם יש לי איך לעזור. אבל נדיר שיש לי תשובות. הכל השתנה, אפילו סוגי הנעליים אני כבר לא מכירה. וגם אם משהו עדיין רלוונטי מהניסיון שלנו, אני הרי בקושי זוכרת (כמו כמה גרביים שמנו בחורף לפני 8 שנים...).
אין לי סיבות להשתתף באירוח. הטיפול מסתכם בביקורת פעם ב...

אני מקווה מאד שהפורום יקום לתחיה. צריכים להיות פה משפחות שבשבילם ק"פ הוא מציאות, יום יום. הוותיקים יכולים לתרום רק בתגובות מהסוג "הכל יהיה בסדר".

המון בהצלחה

שחפית82

New member
לא רוצה שייסגר, אבל מבינה את הבעיה

אני מצטרפת לתגובות שתומכות להשאיר את הפורום חי ופעיל. משתי סיבות: האחת, הקבוצה בפייסבוק לא עולה בגוגל. ומי ששומע לראשונה את המונח "קלאב פוט" ישר מחפש בגוגל ומגיע לקבוצה. השנייה, לא לכולם יש פייסבוק, ולמי שיש פייסבוק לא תמיד רוצה להיחשף עם שם ותמונה.
אני מסכימה שיש בעיית כפילות בין הפורום לפייסבוק. הייתי מתייעצת עם הנהלת הפורומים של תפוז האם יש להם לתרום משהו מניסיונם. בנוסף, באופן אישי אני קוראת את רוב הודעות הפורום דרך הטלפון, והממשק של תפוז מאוד בינוני בעייני ולא נוח לענות דרכו. יכול להיות שזאת גם סיבה למה מגיבים פחות.
לגבי אירוח, באופן אישי אני לא נוהגת להשתתף.
יהיה לי חבל מאוד אם הפורום ייסגר. הוא חשוב מאוד בעייני, בעיקר להורים בתחילת הדרך ולהורים עם ניתוחים בגיל מאוחר.
אשמח לעזור על מנת שהפורום לא ייסגר. אשתדל להגיב יותר, בנושאים שאני יכולה לעזור
כל הכבוד לך על המאמץ והיוזמה. יישר כח!

Talya L

New member
אומנם חדשה אך בכל זאת...

אני אמא לקלאבר טרי בן חודשיים ופעילה בעיקר בפייסבוק.
יחד עם זאת, כשבאמת יש לי שאלות ודברים לברר- הקומונה זה הכתובת!! יש פה המון מידע באופן מסודר וגם בארכיון ההודעות. זה לא קיים בפייסבוק! אין דרך לבצע חיפוש ולראות שיחות שהתרחשו לפני מס חודשים ולכן כל המידע שם הולך לאיבוד.
לכן לדעתי, חיוני שהקומונה תשאר פתוחה ואני בהחלט מוכנה להרתם למטרה.

שבת שלום
טליה (אמא של איתן)

buganvilia

New member
מקווה מאוד שהפורום לא ייסגר

מסכימה מאוד אם מה שאמרתן לגבי המידע הרב שנצבר כאן והעובדה שבחיפוש בגוגל מגיעים לפורום ומקבלים הרבה מידע ותמיכה. לי זה עזר כשגילינו לבת הבכורה לפני כחמש שנים שהיינו בארה"ב ובדיעבד מצטערת שלא נכנסתי אז יותר לפורום, השנה עם הנסיגה של יעל קיבלתי הרבה תמיכה ומידע ועכשיו נולדו התאומים עם הקלאב פוט ויש לי שאלות חדשות שפה אני מרגישה הרבה יותר בנוח לשאול ונראה לי שיש פה הרבה יותר ותיקים ומנוסים מאשר בפייסבוק (יכול מאוד להיות שאני טועה!!).

למעלה