יחס אמביוולנטי לציפורים..

marsala

New member
יחס אמביוולנטי לציפורים..

דילמה קטנה ,בגינה שלנו על עץ העוזרר,ישנו קן של עקעק זנבתן,בשנה שעברה קיננו בו זוג עקעקים וכמובן הציפורים הקבועות אצלנו בגן חששו מאד לבלות יותר מחצי דקה על אחד השיחים שלא להזכיר נחיתה על העץ עצמו,או אכילה מהפירות שלו שאהובים עליהם כל כך. השנה יש התעניינות קלה בקן אך לדעתי הזוג רק 'בודק אפשרויות' כי כמו לרבים מבני משפחתם גם העקעקים הזנבניים בונים כארבעה-חמישה קינים ובוחרים כל שנה אתר אחר או חוזר. בהתחשב בעובדה שעל העוזרר יש תיבות קינון חדשות לירגזי כחול ובקיסוס המטפס על העץ כבר מקנן זוג שחרורים ,אני בבעיה מסויימת... מה דעתכם? תודה מוש

razyho

New member
את בטוחה שמדובר בעקעק ולא בקעק?

עקעקים נדירים מאד בארץ מהיכן את?

Avishai5

New member
אני עוד לא ראיתי קעק בחיים שלי ...

לעומת זאת קאקים ראיתי הרבה.

Avi BL

New member
ארץ = כדור הארץ

אין בישראל ירגזי כחול וגם התצפיות שנטענו לגבי עקעקים לא אומתו מעולם לידיעתי. השולח הוא לא מכאן (מישראל) או שיש לו גן חיות בחצר, הללו שלא יברחו לך ציפורים

marsala

New member
סליחה חברים,שחכתי פרט קטן

אבל חשוב, אני חי באנגליה,מנצ'סטר,שזה צפון מערב אנגליה. אבי ,צחקתי מהתגובה שלך
משה

Avi BL

New member
תן לטבע לעשות את שלו

לדעתי לירגזים לא תהיה בעיה של ממש כי העקעקים לא יוכלו לפגוע בקן שמצא בתוך תיבת קינון עם פתח צר מותאם לירגזים. לגבי השחרורים נראה לי שהם עשויים להיות מוטרדים מהעקעקים. אבל אולי העקעקים יבחרו בסוף מקום קינון חדש או שהשחרורים יסיימו את הקינון לפני שהעקעקים יתחילו. אם תוכל לשלוח תמונות זה יהיה נחמד.

marsala

New member
תודה אבי

העקעק הזנבתן הוא ציפור אלימה מאד,היא אחראית כמעט ישירה להעלמותן של אוכלוסיות רבות מציפורי השיר של בריטניה,אמנם בתיבות קינון הציפורים יחסית מוגנות אבל בטבע הם חומסים קינים,הורגים(ולא תמיד אוכלים)ציפורים בוגרות וכו. מזל לציפורי ישראל שגבול תפוצתם נמצא אי שם בדרום טורקיה/צפון סוריה. תמונות כשיהיו אני מבטיח להעלות בפורום. משה

למעלה