יחס במקום העבודה שלי

big amir

New member
יחס במקום העבודה שלי

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
אני רוצה לשתף וגם לשאול מה אני צריך לעשות.
הסיטואציה היא כזו: אני עובד בתור יועץ שירות במוסך. למנהל מוסך יש עוזרת מאוד ותיקה שכל הזמן
מנצלת אותי "תעלה תדליק לי את מחשב" אחרי כמה דק' "תעלה ותפעיל לי את המזגן במשרד" ועוד כל מיני
קטעים מסוג זה. עוד דוג' שעולה לי לראש "תחתים לי את הכרטיס".

העניין הוא שאני טיפוס דיי ביישן שלא יודע להגיד "לא" ופעם ראשונה שאני נתקל בסיטואציה הזו ,
ככה שאני לא יודע איך להציב גבולות...

נ.ב- אין בי עניין של פחד לאבד את מקום העבודה כי גם ככה אני לא הכי מרוצה.

יש למישהו רעיונות איך לטפל במוקש הזה?

rasmus girl1

New member
חוצפנית,

מה אתה המשרת האישי שלה?
אתה עובד בתור יועץ ומי שמביא לך את המשכורת זה המנהל מוסך, אתה לא עובד שלה ולא עובד בשבילה, שתעלה תדליק לעצמה את המזגן.
מודה שגם אני ביישנית אבל כשצריך להציב גבולות אני מציבה אבל בעדינות, וכשלא מקשיבים אני מרימה את הקול.
אין שום סיבה שתאבד את מקום העבודה שלך כי אתה לא רוצה להדליק לפרינססה את המזגן או להחתים לה את הכרטיס.

אם לא נעים לך להגיד לא, פשוט תתחמק, תגיד לה שאתה עסוק, שיש לך דברים לעשות, או אפילו שאין לך כוח כרגע, אם היא לא תבין את הרמזים ותמשיך לבקש או אפילו תגיד (ואני מאמינה שהיא מסוגלת) "נו מה אכפת לך", אז תיהיה אסרטיבי ותגיד "אני לא רוצה" ואם יהיה לך אומץ אז אפילו "אני לא רוצה, תעשי את זה בעצמך!" , לא יודעת עד כמה אתה ביישן (אבל נראה לי שמאוד אם אתה לא מעיר לה),אז ברגע האמת, שאתה צריך לומר לה את זה, תחשוב על כמה היא מעצבנת ונצלנית, אולי אפילו תחזיק איתך בקבוק מים , ואל תסתכל לה לעיניים, תיהיה מולה אבל תסתכל לצד או משהו- זה גם עוזר להתגבר על הביישנות.
בהצלחה ותעדכן.

big amir

New member
בינתיים אני מתחמק

אני אומר לה "עוד מעט אני עושה משהו " ולא עושה את מה שהיא מבקשת. אני גם אומר לה שאני עייף או שכואבות לי הרגליים. אני מתחמק ע"י תירוצים, הבעיה היא שאני חושב שהבעיה היא אצלי- למה אני צריך להתחמק? למה אני לא מצליח להגיד לה שזה מוגזם? זה מה שמתסכל אותי!!

ברוך הבא לפורום

אתה מתאר מקרה פשוט יחסית - הבחורה התרגלה שאתה נענה לכל סנג'ור שלה, וכנראה שבעיניה זה נתפס כלגיטימי. יש לזה פיתרון פשוט מאוד והוא - להגיד לה לא. אם אתה חושב שזה יראה רע (למרות שאין שום סיבה לכך), אתה יכול לענות לה שאתה עסוק/באמצע משהו, ושאתה לא יכול לעשות את מה שביקשה. אחרי הכל, לא מדובר במשהו שנחשב כעבודה שאתה חייב לבצע, כך שמה היא יכולה כבר לעשות? להתלונן לבוס ולדרוש שיפטר אותך בטענה שלא ביצעת סנג'ורים עבורה?

big amir

New member
היי

תראי אני לא פוחד להפסיד את העבודה הזו משני סיבות:
א. אני יודע שהבקשות שלה לא לגיטימיות ולא במסגרת התפקיד.
ב. גם ככה כל ההתנהלות שם מחפירה (לדוג' הזמינו לי חולצות שלא במידה שלי ואני בכל זאת נאלץ לבוא איתם, למרות שזה נראה כמו אוהל)

הבעיה שלי היא איך ללמוד להגיד "לא". היום זו הסיטואציה הזו ומחר זה יהיה משהו אחר...

אבל למה ש"תפסיד" את העבודה הזאת?

למה שיפטרו אותך בגלל שאתה לא מוכן לנגב לה את ה...? אלא אם בחוזה שלך כתוב במפורש שאלו דרישות התפקיד, אין שום סיבה שסירוב לבקשות המסוימות האלו שלה יעלה לך בעבודתך במקום.

אני לא הייתי מכנה אספקה של חולצה שלא במידה כהתנהלות מחפירה, אבל זו אני.

big amir

New member
זה לא רק זה

המוסך שאני עובד בו שייך לרשת מסויימת של מוסכים. וכחלק מהעניין יש סדר מסויים : יועץ שירות עוסק בטיפול בלקוחות, פקידת קבלה שמטפלת בתשלומים מלקוחות וצריך להיות אדם שמקבל שיחות נכנסות.
אצלנו אין את זה והפקידה מתעסקה בהכל. כנ"ל אני- פתאום אני מוצא את עצמי מחליף את הפקידת קבלה כי היא לא מגיעה. בקיצור יש שם בלגן שלם.

Arana

Active member
מנהל
ההתנהלות הזו שלה היא על דעת מנהל המוסך?

כי אם הבוס מאשר ולא רואה בזה בעיה, לדעתי יהיה לך קשה להפסיק את ההרגל הזה שלה ברגע שיש לה גיבוי.

אם הבוס לא יודע מזה, ולפי הערכתך אם הוא יידע הוא לא יהיה מרוצה - אולי שווה להעלות את זה מולו באיזושהי צורה, אפילו עקיפה; למשל כשהוא קורא לך או כשהוא מחכה שתבוא אליו עם תשובה למשהו, להגיד לו "סליחה, התעכבתי כי X רצתה שאעשה ככה וככה" (כמובן משהו שטותי שמדגים את רמת הבקשות שלה ממך).

אם יש לך עובדים אחרים שהם חברים שלך ואתה יכול להיעזר בהם, בקש מהם שאם הם שומעים אותה מסנג'רת אותך, שיפתחו עליה פה ויגידו לה "מה את נותנת לו הוראות, הוא לא עובד אצלך" או משהו כזה.

big amir

New member
האמת היא

שיש לי הרגשה שאני נתפס שם כסנג'ר רציני. מפילים עליי המון דברים שלא קשורים לתפקיד (חלק מהדברים בעל הבית מפיל).
לגבי העוזרת שלו היא וותיקה והוא מחזיק ממנה כי היא עובדת שם קרוב לעשרים שנה וממש מתקתקת עניינים.

ככה ששורה תחתונה אני לא יודע מה יעזור לדבר כי נראה לי שזו ההתנהלות שם. זה בDNA של המקום.

Arana

Active member
מנהל
אם זו בעיה של המקום

ואם אתה הופך ל"סנג'ר" של כולם ולא רק של העוזרת הזו - נראה לי כמו בעיה רצינית לשנות את המצב

אם זו רשת, יש מצב שתשלח מכתב אנונימי להנהלה המרכזית ותתריע על הבלגן, למשל על זה שהפקידה מתעסקת ב"הכל" ואין חלוקת תפקידים כמו שצריך?

אם אתה סובל שם ולא חבל לך לאבד את מקום העבודה הזה, אולי באמת תתחיל לחפש מקום אחר.

למעלה