יחס גרוע מהמזכירה

k a y o

New member
יחס גרוע מהמזכירה

במשרד שאני עובדת בו יש מזכירה שהיא החברה הכי טובה של המנכלי"ת ולכן מרשה לעצמה להרגיש הבת של אלוהים ולעיתים תכופות מעירה הערות נבזיות ופוגעות ומעליבות לחלק מהעובדים שהיא לא אוהבת מכל מני סיבות לא תמיד מתאים לה לענות לטלפונים לכן היא מבקשת משאר הצוות במשרד לענות לטלפונים ומתוך עזרה אנחנו עונים והיא במקום להעריך מטיחה בנו הערות, וההרגשה שההנהלה נותנת לנו שאין לנו מה להתלונן מבחינתם ההתנהגות שלה מוצדקת ואין לי ספק שזה מפני שהיא החברה של הבוסים. היום קרה איזה מקרה עם לקוח שהתקשר ורצה להזיז פגישה ומיכוון שאני לא מכירה את היומן ולוחות הזמנים באתי ושאלתי אותה שאלה והיא השיבה לי במילים אלו ממש " אולי תפתחי את הראש שלך , את פשוט יוצאת מפגרת" עניתי לה שאני לא הייתי משתמשת במילה הזו והיא עוד עונה לי " אבל ככה זה נראה, את יוצאת מפגרת" פגועה הלכתי משם בעבר היו עוד תקריות שהיא מאוד העליבה אותי כשפניתי לבוס שלי על סף דמעות הוא לא עשה שום דבר כי עובדה שזה רק נמשך אני מתוסכלת ופגועה עובדים נוספים ששמעו איך דיברה אליי ניסו לנחם אותי אבל אף אחד לא באמת יעשה מעשה כולם מפחדים ולא רוצים להרוס איתה את היחסים שלהם. מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לה להפסיק את ההתנהגות הנוראית שלה כלפיי?

אני

לא הייתי עוזרת לה. אם את גם עוזרת לה, וגם מקבלת הערות פוגעות, אז ממש לא מגיע לה שיעזרו לה. תעבירי לה את השיחות ותגידי שאין לך זמן. תעלמי לשירותים או לקפה.

חמדת35

New member
תקליטי אותה בחשאי (כשאת נוכחת)

אם היא ממש גסה ומגעילה - ותוכלי להביא ראיות לכך "לעיתים תכופות מעירה הערות נבזיות ופוגעות..." - לא תהיה להנהלה ברירה אלא לפעול.

קאיו - מה שאת לא מבינה לדעתי זה

שבכל ארגון יש את האינטריגות שלו המנכלית ושאר האליטה המחליטה במקום לא אוהבים אותה כי היא כזו בחורה חמודה אלא כי היא יודעת מה להגיד, איפה ואיך. היא משדרת חוזק שאולי אין לה אבל אותו בטחון שכבר היא משדרת נתפס כ"מישהי שיודעת את העבודה". את לא צריכה להתעסק באיך היחסים שלה עם המנכלית, כיוון שהיום מבחינה מקצועית הם טובים ומחר לא יוכלו להיות טובים. (ואגב, גם היא יודעת היטב שזה כך) לכן, מכיוון שהכל אצלה על מקשה מקצועית נטולת רגשות, כך היא גם איתך. מכיוון שהיא מרגישה בחוזק ובבטחון שיש לה במקום, היא מרשה לעצמה לא לענות לטלפונים, זכותה, אבל גם אחריותה. כחלק מאותה "אחריות" היא יודעת שבנות "כמוך" שהן רכות יותר יעשו עבורה את העבודה והיא "תכייף".. לכן, עצה לי חמה אלייך - את צריכה לקבל החלטה שגם אם את עובדת לידה, את לא עוזרת לה יותר מכיוון שזו לא הגדרת התפקיד שלך ואם היא תעיר, תגידי שיש לך עבודה ושהיית רוצה לעזור אבל אלוהים לא ברא לך שלושים ידיים ואוזניים. את אמורה לתפקד אך ורק בעמדה שלך- היא מבחינתך מעכשיו "שרופה". אל תאריכי איתה יותר במילים ואל תתקרבי אליה יותר ממה שצריך, אמרי רק מה שאת צריכה להגיד ולדווח במסגרת התפקיד. אל תדאגי, עלוקות כאלה בסוף עפות אבל אל תחכי לזה, פשוט תעשי את העבודה שלך ושהיא תתפגר באחריות שלה. כל דבר, אני כאן שלומית

k a y o

New member
שלומית תודה

שלומית קראתי את התשובה שלך, תודה מעומק הלב על מה שכתבת. אני מודה שאני רכה וקצת חסרת ביטחון קצת הרבה לכן אולי היא מרשה לעצמה לדרוך עליי ולבקש ממני בקשות שאני בכלל לא אמורה לבצע. הייתי רוצה ללמוד איך לשדר ביטחון ואיך להגן על עצמי ולא להשתתק כשאני מול הבוסים נשמע שאת מאוד מנוסה הייתי רוצה לדעת אם את ממליצה לי על עזרה מקצועית ואם כן על איזו עזרה את ממליצה? המון תודה קאיו

היי קאיו..

קודם כל - אין חוקים כתובים כאלה, מדובר בתובנות הנפנמות מאד חזק..אך ורק בדיעבד. אם תרצי סדנא מומלצת, קיימת סדנא שממליצים עליה מאד (ואישית, טרם לקחתי בה חלק, ומאד הייתי רוצה) היא נקראת: "סדנת יחסים בינאישיים"/ "פיתוח יחסים בינאישיים" (משהו בסגנון בכל אופן). מול בוסים את חייבת להפנים את הביקורת אבל מול עלוקות קטנות כמוה?!- פשוט תעבירי הלאה ואם תראי שזה בלתי נסבל ושאין לך תמיכה מאף אחד- חפשי מקום עבודה אחר. אין טעם להשאר במקום עבודה ולהתעקש שיהיה בסדר. שלומית..

k a y o

New member
טיפלתי בעלוקה

הי שלומית לפני כשבועיים אחרי שכבר הגיעו מים עד נפש ולא יכולתי כבר לסבול אותה נכנסתי לשיחה עם הבוסית שלי שהיא המנכלי"ת של המשרד וחברה מאוד טובה של המזכירה ופשוט אמרתי לה את כל אשר על ליבי, את כל מה שסבלתי ממנה את כל מה שנפגעתי וכו' המזכירה זומהנ לשיחה ניסתה בהתחלה להכחיש הכל, אך אמרתי לה שתיזהר להגיד שזה לא קרה כי שמעו את זה עוד אנשים שישמחו לבוא ולהגיד מה הם שמעו, היא הפנימה והתנצלה ומאז היא נחמדה חייכנית, מתעניינת בשלומי ויותר סימפטית כלפיי והבוסית שלי ביקשה שבשום אופן לא אשמור דברים כאלו בבטן והייתה ממש בסדר איתי, ואגב הסדנא הזו שכתבת עליה נשמעת מצויין, אני באמת אברר אם יש משהו כזה בסביבתי תודה שלומית- בזכות אנשים כמוך שאכפת להם יש לי את האומץ לקום ולעשות דברים התגובה הקודמת שלך פשוט דחפה אותי קדימה תודה רבה קאיו

למעלה