יחס מרופא

law and order

New member
יחס מרופא

היום היייתי אצל כירורג ולתדהמתי בניגוד לאיך שרופא צריך להתנהג הוא "הנמיך" אותי והעלה לי את המשקל בשביל להגיע לBMI רצוי כשצחקתי ואמרתי לו מה אתה מעלה לי את המשקל הוא אמר שכן כי חסר קצת.
הוא לא נתן לי הסברים גם כשביקשתי לדעת על הסיכונים והפנה אותי לפגישה שהוא מקיים בבית חולים. האם בעצם זה שהוא הפנה אותי זה אומר שבהכרח אהיה מנותח אצלו?
האינטואיציה שלי אומרת להתרחק, מה אתם אומרים?
בBMI שלי הוא 39.3 משקל 116.3 גובה 172

ליבי3617

New member
הרופא שהלכת אליו

מבין שחצי נקודה ב BMI יכולה להרוס לך את הסיכוי בוועדה ומוכן לעגל פינות עבורך.
פעם היה מקובל שרופא יושב עם המטופל במשך יותר משעה ומסביר הרבה הסברים. אני מדברת על הטווח שלי: יותר משש שנים.
היום יש המון מנותחים בריאטריים ורוב הרופאים לא יושבים עם כל מטופל ומסבירים לו הכל מהתחלה, אלא עושים הרצאה כללית ואחריה עונים לשאלות פרטניות.

אם מדובר בבית חולים ציבורי ויש עוד מנתחים בריאטריים מלבד הרופא שפגשת, אז לא. זה לא אומר.
תנותח אצל הרופא שיהיה באותו זמן במשמרת.

אתה צריך לעשות מה שאתה מרגיש שטוב לך.
יש עוד רופאים שיוכלו לייעץ לך ותוכל לגשת גם אליהם. אני לא יודעת אם הרופא שפגשת הוא מנתח ותיק או חדש (את שמו תוכל להגיד לי בסוד במסר) - אבל חשוב שתרגיש טוב ובטוח אצל מי שתבחר.

law and order

New member
תודה רבה.

נו מסכים איתך חלקית. יש רופאים ויש רופאים. במקרה הזה סתם מרגיש לי לא נעים ונוח.
בכל מקרה הוא הוציא לי סיכום ביקור וביקש להפנות אותי למרפאה בריאטרית בפוריה. הוא לא הוציא לי הפניות לכלום.
לאן אני ממשיך מכאן?
אם אני גר בצפון ואני מחליט להיות מנותח בבית חולים פרטי אסותא או הרצליה מדיקל סנטר, יש הבדל בטופס 17 או שיעשו לי בעיות ולא יוציאו לי טופס 17 למחוז אחר כי התיק בצפון.
חוץ מזה, אם אני רוצה להיות מנותח באיכילוב למשל, גם אין מצב שיוציאו לי טופס 17 אם אני לא מעביר את התיק הרפואי?
אני שואל מכיוון שהבנתי שד"ר גרון בשבתון ולכן הוא לא מנתח. במצב כזה נתקלתי בשמות עולים באינטרנט כמוו סובחי או אבינוח עם רזומה מרשים.
מעבר לכך מהן העלויות בבתי חולים האלה אם יש לי כללית פלטינום?
תודה

ליבי3617

New member
רופאים

היי

לגבי ד"ר אבינוח - הוא מנתח רק טבעת.
בצפון יש לא מעט אופציות שתוכל לבחור מהן ואופציות של מנתחים טובים כמו ד"ר עסליה, ד"ר חזן, ד"ר מחאג'נה וכו'... אז אני לא יודעת עד כמה יאשרו לך לעבור מחוז אבל תמיד אפשר לנסות לערער.
במקרה של בית חולים פרטי תוכל לעשות את הניתוח באסותא חיפה.
ובכללית ד"ר עסלייה ידוע מאד לטוב והוא מנתח שם.

אתה שלם עם זה שאתה רוצה לעשות ניתוח?

כי יש אנשים שנלחמים לרופא כזה "שמעגל" כלפי מלעה...
ולהתרחק? ממש לא-זה רופא לדעתי עם ראש גדול שעשה צעד לטובתך
ואם ההרצאה לא מספיקה-תמיד אפשר ללכת אליו פרטי.

law and order

New member
מה זאת אומרת? בטח שלא שלם

זה ניתוח קשה מאוד עם השלכות קשות וזה החיים שלי, כמובן שישחששות.
אם היתי יכול ומצליח לרזות לא היתי חושב על זה אבל יש לי 40 קילו לרדת למשקל תקין.

למעלה