יחס משפיל ומתעמר. איך להגיב?

יחס משפיל ומתעמר. איך להגיב?

לפני כחצי שנה, פניתי לעמותה שמטרותיה לסייע לציבור בתחום מסויים, בבקשה לסייע לי בעניין אישי השייך לתחום בו הם מסייעים. לאחר השיחה עם עובדת העמותה, נתבקשתי לסדר פרוצדורה מסויימת ע"מ שיוכלו לסייע לי. עשיתי מה שנתבקשתי וכשפניתי אל אותה עובדת ע"מ להתקדם בעניין, התרחשו דברים שאין לי אלא לכנותם: "קפקאיים". העובדת ענתה לי בקוצר רוח ודחתה אותי בלך ושוב. כשהתעקשתי, האשימה אותי בהטרדה טלפונית. פנייתי למנהלת סניף העמותה, נתקלה ביחס דומה. יו"ר עמותה זו הינו פרופסור מפורסם מתחום בריאות הנפש, ידוע בציבור, בעל שם, ואני מניח שגם בעל קשרים במימשל ומכרים רבים. פנייתי אליו נתקלה ביחס שאין לי מילים לכנותו אלא: יחס מתעמר, שפל, בזוי וכל מילה אחרת המבטאת רשעות ושפלות תוכלו להכניסה כאן כדי להגדיר את יחסו אלי, וזה יהיה מאה אחוז בסדר. מיותר לומר לכם שנפגעתי מאוד מהיחס המתעמר הזה. החלטתי להגיש תלונות נגדם. פניתי לכמה פקידים בכירים במשרדי הממשלה הרלוונטיים וכן לוועדות רלוונטיות בכנסת. התשובות שקיבלתי הדהימו אותי! הם ציטטו את תשובת הפרופסור הלא נכבד הזה שהיו רצופות עלילות שקר, טענות שווא מצוצות מהאצבע וכדו´. לא האמנתי עד לאיזה שפל יכול להגיע פרופסור שהציבור כששומע את שמו, מרגיש כלפיו רגשי כבוד והדר, ועובדי עמותתו. בתלונותי, חסתי על כבודו של הפרופסור, ולא ציטטתי את כל מה שהוא אמר לי, רק כדי לא לפגוע בכבודו, והוא היה כפוי טובה כלפי שלא רק שלא אמר את האמת אל בדה כלפי עלילות שקר המצוצות מהאצבע. כולי כאב, זעם ופגיעה. מאוד חורה לי שאיני מוצא עדיין דרך שהשקרים והיחס הבזוי שלו יטפח לו על פניו. מה שבא לי זה לקרוע לפרופסור הרשע הזה את הצורה! אני מבקש את דעתכם ועצתכם בעניין זהלא כדי לקבל את עזרתם אלא רק כדי כדי ללמד לקח, הן את העמותה כעמותה, והן את הפרופסור הזה שכנראה נאחז בקרנות המזבח של שמו הטוב ומסתמך על כך שבטח יאמינו לו ולא לי. איך להזים את עלילות השקר שלו כלפי אותם פקידי ממשלה שכתבו לי שאלה הם תשובותיו, ולהביא אותם לברר את הדברים לאשורם, או האם אוכל לדרוש שיעמתו אותי איו או גם עם עובדי העמותה פנים אל פנים? חשבתי להביא את העניין לתקשורת ולפרסמו באינטרנט בצורה נרחבת, מה דעתכם במה שכדאי לי לעשות? איך פונים לעיתונאים בעניין זה? אשמח לשמוע כל עצה או דעה או רעיון כדי ללמד רשעים אלה לקח שלא יישכח! בתודה

האין מה שהעליתי כאן

מעניין מישהו? לאף אחד לא איכפת? לאף אחד אין מה להגיד? לעזור? לתמוך? להביע דעתו, השתתפותו והרגשתו?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום לך

האמת היא שאנחנו לא ממש יודעים איך להתייחס לדברים. אם אתה מעוניין בעשיית צדק ונראה לך שהעמותה הזו נהגה בך בחוסר כבוד, יש גופים המפקחים על עמותות ואם יש חשד להתנהלות שאינה תקינה, יכולים לשלול מאותה עמותה את האפשרות להמשיך להתקים ולהנות מכספי ציבור. אבל אם אתה מדבר באופן אישי, על הכאב שלך, אז בוא נתמקד בזה. ספר יותר פרטים על ההרגשה שלך,על מי אתה, מה עברת ולזה נוכל להתייחס.

nonbh

New member
אנטיגונה

אתה לא תנצח כי מה שתיארת לא נולד אתמול ולכן שאלה שווה לך להשקיע כ"כ הרבה במאבק ? זה לא בא על חשבון עבודה לימודים תתרכז בזה כפרופסור תוכל להאבק ביתר יעילות (פרופסור כמשל) אם תשקיע מאמצים במאבק לא תצליח בחייך האישיים או תצליח פחות עזוב את הפרופסור אתה לא מענין אותו ולכן הוא גם לא צריך לענין אותך אבל האנרגיה שאתה משקיע יותר מרדיפת צדק היא אולי בריחה מההתמודדות האמיתית שתגיע אחר כך וחבל על הזמן ששרפת דבר נוסף אם אתה נאבק מתוך תסכול לא תצליח כי עצם המאבק שמקורו בתסכול מעיד על זה שאתה יודע את סופו גם אם הוא לא צודק ואני משוכנע בזה אם יקרה נס ותצליח אז מה יקרה כבוד השאלה אם זה שווה את החיים האישיים בכל מקרה אם אתה ממשיך להאבק יש רק תנאי אחד שתוכל להצליח שדוקא ברגעים הכי קשים תשמור על קור רוח אם אתה מסוגל טוב אם לא חבל על הזמן אל תגיד לעצמך אני לא כמו האלה שמתעצבנים אתה כן נכון שאולי אתה לא אלים ומניעיך צודקים ככל שיהיו אבל אם תכעס תפסיד גם את המאבק וגם את אישיותך בעיניך(הדברים נאמרים גם לעצמי)לסיום אני מזכיר לך שבניגוד לגיבור הטראגי שלא יודע את הסוף אתה יודע בפנים את סוף המאבק אבל אם זה מנחם אותך

למעלה