יחס משפיל למורה

יענקלה24

New member
יחס משפיל למורה ../images/Emo4.gif

אני מורה מקצועי בבית ספר תיכון. אני משקיע שעות רבות ומאמץ רב(מעבר לשעות עבודתי)במקצועי.ואני מדגיש-במקצועי. אני מקבל פידבקים טובים מתלמידי ומהוריהם. אך ככל שאני משקיע נראה לי כי אינני יכול להשביע רצון המנהל שלי. אינני מקבל "מילה טובה" אלא רק טענות. בעבודתי עם תלמידי אני נוכח כי מילה טובה תדרבן גם את ה"רע"בתלמידים ואני משתמש ב"נשק" זה הרבה. חבל לי כי גם הוא אינו מיישם זאת לגבי.זה הרי כל כך פשוט! יש לציין כי אינני חלק מ"החברה" בחדר המורים. ולארועים רבים(מידי) שנדרשים המורים על ידיו להגיע ושאינם קשורים בעבודתי כמו חגיגות בבית קפה אינני מגיע. אינני מגיע משום שאני חושב(ולא מצליח להסתיר מספיק את מה שאני חושב) שזה זילזול בזמן של אנשים וניצול לרעה של מרות.אני מודע לכך כי זהו סוג של נורמה במשרד החינוך אבל אני חושב שזו נורמה פסולה. (אני עובד 10 שש וישנם שבועות שאני נאלץ להתנדב אותו מספר שעות בטקסים שונים וארועים שונים) הטענות עד כה היו לא בתחום מקצועי אלא למשל על פוסטר שתלמידי הכינו ולא היה לטעמו של המנהל(הוא דרש ממני להגיע ביום חפשי על מנת לתקן אותו) על הגעה באחור מפעילות עם קבוצת תלמידים(החלפתי מורה במקצוע אחר ) וכולי. זהו חלק מהבעיה שאני מודה שקשור בי ואני "אשם" בו יטען מי שיטען כי יש לי בעיה ביחסי אנוש ממש לא! עבדתי במקומות עבודה אחרים ולא היו בעיות. הוא פשוט "מחפש" אותי. כולנו יודעים כי כשמעסיק "מחפש מישהו"מעובדיו-הוא תמיד ימצא. אין לי ספק(לצערי)כי זה המצב כאן.ואני גם חושש כי אני יודע את הסיבה לכך(שאיננה כלל בתחום המקצועי) מה ניתן לעשות?עוצו עצה. האם יש גבול למספר שעות ההתנדבות האין סופיות? האם יש לי זכות לדרוש הגדרת תפקיד ממנו או מגורם אחר? האם הוא יכול לפטר אותי? האם ניתן לדרוש לדעת מה יהיה מעמדי בשנה הבאה?אם בכלל? לדבר עמו אי אפשר כי אינו נגיש אילי. ניסיתי ליזום שיחה פעמים רבות ואף פעם אין לו זמן.האם ניתן לדרוש שיחה? תודה

sshoshan

New member
תגובה../images/Emo7.gif

אתה בהחלט לא לבד. מערכת החינוך מתאפיינת בלא מעט מנהלים אטומים אשר מתעמרים בלא מעט מורים ומאמללים אותם. אני לא יודעת מה המצב במקומות עבודה אחרים,אולם אנחנו,כמורים,ממש תקועים בכל הקשור למעביד ולא יכולים להתנייע ממקום עבודה אחד למשנהו. המנהלים מנצלים מצב זה ויש מהם העושים ככל העולה על רוחם.אני יכולה להגיד שאני בעד שיחה פתוחה וקשה עם המנהל-אולם במקרה שלך הןא לא נראה כאחד שבכלל ישתף פעולה.

יענקלה

מדהים אותי שאתה חושב להמשיך בבית הספר הזה. אם אתה מאמין, ואני מבינה שכן, שאתה מורה טוב יש לך קשרים טובים עם הילדים והוריהם. למה לך לעבוד במקום בו אתה לא מגיע אליו באהבה או בחיבה לפחות. אתה נמנע מקשר עם מורים אחרים, לא נכנס לחדר המורים, לא מגיע לפעילויות "אקסטרה" אז חפש לך מקום עבודה אחר אגב, המנהלים היום יותר ויותר "דורשניים" כך שיכול להיות שגם במקום העבודה האחר תידרש לאותן משימות. לדעתי הטוב ביותר לשבת עם המנהל ולשטוח בפניו את כל התמונה איך שאתה רואה אותה. (לא לבוא בהתרסה). אם הוא לא נגיש.. גם למזכירה , בקש שתבדוק ביומן שלו מתי הוא יכול לקבל אותך לשיחה ולומר לך. זכותך וחובתו/ך להגדיר את דרישות התפקיד ממך. להיפך, אני חושבת שזה ימנע הרבה בעיות כי יהיה ברור לכל אחד מכם מה ניתן לצפות ממך ומה לא. אני שומעת המון כאב וכעס בין השורות טוב שניקזת חלק ממנו כאן...

Elishabb

New member
רעיון נועז - אולי זה ילך.....

שלום יענקלה - כשקראתי את פניתך, עלה בדעתי רעיון נועז. הרעיון הוא כזה - אם תסכים ( ומקובל עלי שזה דורש אומץ רב מצדך) לחשוף את עצמך ולציין את שם בית הספר בו מדובר ושם המנהל. נזמין את המנהל בשם כולנו לדיון פתוח בפורום בנושא " יחסי מנהל מורים". יכול להיות שיש למנהל זוית ראיה שונה לבעיה או שהוא לא מודע למשמעיות של הצעדים בהם הוא נוקט. מאחר ואני מבין שהבעיה אותה אתה מתאר היא בעיה של מורים רבים, וכמי שהייה בעבר מנהל בית ספר, דיון פתוח בנושא יכול לדעתי להועיל לכולם. האם תסכים? אלישע

sshoshan

New member
דיון פתוח../images/Emo67.gif

אלישע שלום. מנסיון שלי אני יכולה לספר שהיו לי המון קטעים די דוחים ,או אפילו גובלים בהרגשה חריפה של השפלה, מול המנהלת שלי(ולא רק מול אחת,וכמובן שלא רק לי). יש תחושה שמנהלים במערכת החינוך מרשים לעצמם להגיע למצבים ולומר דברים שאף מנהל באף סקטור לא היה מעז-אולי כי מעליו יש עוד מנהל. אני עצמי ממש מנסה להמנע מהשיחות בירור האלה עם המנהלת כיוון שתמיד הן מסתיימות באקורדים צורמים ובנימה של :אם לא נאה לך אז הדלת פתוחה. אבל ידוע שמורה שתעבור ללמד בבית ספר אחר בגלל מצב כזה-המנהל החדש ייודע מיידית בדבר המורה הבעייתי ,כביכול,ויחפש אותה בכל נצלך תמים.

itu1

New member
ליענקלה

צר לי אך התופעה אותה אתה מציין אינה יחודית לך או לבית ספרך. הסתדרות המורים מנסה לפעול בנושא ולסייע במציאת פתרון באמצעות הסניפים המקומיים יותר מכך באמצעות הקוד האתי שפותח והגיע סוף סוף לידי גמר אך לצערנו טרם מומש בשל מחלוקות עם משרד החינוך. בכל מקרה פתוחה בפניך האפשרות לפנות לסניף המקומי שינסה לסייע. אינך חייב בהתנדבות ואינך חייב להגיע לבית הספר ביום חופשי שלך. אני מניח לפי היקף עבודתך שאינך מחנך כיתה ואז בודאי שמחוייבתך מעבר לשעות הלימודים הינה שולית. לגבי העתיד אם זו שנת עבודתך הראשונה הרי שיכולה להיות לך בעיה הנובעת מהעובדה שניתן להפסיק עבודתך ללא הנמקה אם אתה מעבר לשנה ראשונה והינך מוסמך להוראה הרי שלא ניתן להפסיק עבודתך ללא הנמקה פדגוגית. בברכה אריה

למעלה