"ייִדישלאַנד" - די רעקלאַמע

../images/Emo150.gifייִדישלאַנד פּאַרטיי../images/Emo150.gif

זהו, הגיע הזמן לצאת לאור… להכריז בפני קהל ועדה על הקמת מפלגת יידיש חדשה – ייִדישלאַנד. מאוכזבי הבונד לדורותיהם, מאוכזבי תנועות הפועלים היהודיות שכל העולם התאחדו. המפלגה שמה לה למטרה דבר אחד - ייִדיש. אין לנו מטרות ושאיפות מדיניות וטריטוריאליות אלא אך ורק הכרה במדינת ישראל כמדינת יידיש, או כפי שנאמר - ייִדישלאַנד. מצע המפלגה: 1. הכרה בשפת היידיש כשפה הרשמית של מדינת ישראל. בבתי ספר ילמדו ביידיש כאשר השפות המשניות יהיו לשון-קודש (מבטא אשכנזי) וערבית. 2. זכות האזרח שעדיין לא יודע את השפה כדבעי ללמוד יידיש על חשבון המדינה. 3. לסבסד יוצרים בכל התחומים ביידיש. 4. לתרגם את כל היצירה העברית ליידיש. 5. לאסור קיום הצגות ומופעים בעברית ללא רשיון מיוחד מטעם הממשלה. 6. לאסור שיווק מקלדות שאין עליהן אותיות ייִדיש. 7. להחיל את חוק השבות על כל דובר יידיש. לחלופין למנוע את עלייתם של אלה שאינם דוברי יידיש. 8. להחליף את כל השילוט בדרכים ובמקומות ציבוריים ליידיש. 9. להכריז על קרופּניק, טשולנט וגעפֿילטע-פֿיש כמאכלים הלאומים ולסבסד כשרונות צעירים בתחום זה. 10. הממשלה תפעל להקים מוזיאון לשפה העברית. המפלגה מצהירה בזאת על יחס הוגן וסובלני כלפי דוברי העברית המעטים שבוודאי יחושו שלא בנוח. כדמוקרטים וכיידישיסטים נדאג ללמד כל אחד ואחת את היידיש ונשקיע בכך את כל מאמצינו. הצביעו ייִדישלאַנד
התפקדות למפלגה, כתובת נאצה וכו´, ניתן להשאיר כאן. [מודעה זו נכתבה בשפת עבר מכיוון שהממשלה השלטת אינה מאשרת טפסי בחירות ביידיש]

../images/Emo127.gifבע"ד ../images/Emo70.gif ../images/Emo80.gif../images/Emo113.gif ../images/Emo19.gif

שבראש הרשימה, תעמוד בת ישראל, הכשרה, פנינה רוזנבלום
(אשר תכונה להלן, רעבעצן חנה-רחל´ה) והיא תבשל מטעמים יהודיים מסורתיים. געפילטע, קוגל, שטרודל וכו´ מדי ערב שבת, עבור כל המפלגה !

חלקיהו

New member
נחמד מאוד אבל ...

פנינה עראקית להזכירך ואני לא חושב שהיא תשמח שישנו לה תשם כל כך מהר ...

פישפשת ב"מקורותיה?"

ישנו לה את השם העירקי ??? מצידי ש"יגיירו" אותה, וגם את הרב יוסף. נשמע את הדרשה השבועית, שלו, באידיש, ´מעורבת´ עירקית. אגב, אביה, ממוצא אשכנזי (רוזנבלום) חזר לגרמניה, המטוהרת - יודנריין. לחיות עם השיקסע שלו.

אגב, עירקית-יהודית ילמדו בבתי הספר

לפי החלטות וועדת השפות המשניות שתוקם בממשלה הבאה. אגב: לפני זמן בדקתי מי מדבר הכי הרבה יידיש בכנסת. אני לא מדבר על יוסקע בורג ודינוזאורים אחרים אלא על הכנסת הנוכחית. בדקתי ומצאתי שהכי הרבה דיבר ח"כ.... [תצטרכו לגלול למטה] יגאל ביבי מהמפד"ל. ורק לפני כמה ימים מישהו אחר שמפד"ל אינה אוהבת את היידיש!

בנשק

New member
מה יעשה עוזי אבן?

סאיז א גרוויבע בעיה אז אלע וועל מוזן רעדן יידיש. למשל: ח"כ עוזי אבן וויל זאגן "אני הומו" ווי זאגט מען דאס אין יידיש? אדער, למשל, מישהו רוצה לומר שטוב כאן בארץ, אז הוא פשוט אומר ´טוב בארץ´. אבל אם יגיד ביידיש ייצא לו "גוט אין דרערד". וכהנה רבות הבעיות עד אין מספר, אשר לכן צריכים להתגמש קצת בחורה ולקבוע "רשאי המדבר לשרבב מלים עבריות לתוך היידיש. כך יוכל עוזי אבן לומר "איך בין א הומו", וטומי לפיד יוכל לומר "א ממשלה און די חריידים" וכהנה רבות

ר´ בנשק

אז, אונדזער פארטיי וועט קומען צו די מאכט. אויף א זעלכע ווי עוזי אבן, האט שוין געזאגט, דער פואט. "אלע פייגעלעך
וועלן זוך צופלוייגן" (איציק מאנגער)

מאמעניו

New member
בן אהרון האם אני מריחה משהו

הומופובי? אם אני טועה אני מתנצלת מראש ס ל י ח ה

מאמעניו

New member
בן אהרון דו האסט דאס עמעסדיק

געמעיינט? אוייב אזויי איך בין מכבד דאיין מעיינונג ביטע איך וויל ניש האבן קאיין חשד אוייף קעיינעמנישט און איך וויל נישט באלעיידעקן זאיי מיר מוייחל

כ´האב זיך נישט באליידיקט. מאמעניו

למנוע אי הבנות. "פוביה" זו חרדה. ניסיתי להבין את השאלה. ממה אני צריך לפחד ? בהקשר לח"כ עוזי אבן?* זה לא הטעם שלי , וגם לא הריח... מוזר לי, שחבר כנסת נבחר על שום נטיותיו המיניות. אבער ער קען שטימען פאר אונדזער פארטיי. אין קלפי פרעגט מען נישט קיין שאלות. זאל ער אריין לייגן דאס צעטל "ייד" (יא יידישיסט ?) און פלייען צוריק צום בוים.
==== * פייגעלע (צפור) כינוי באידיש להומוסקסואל

ובנימה זו

זיצט א פרוי אין גארטן, און זי פלאפלט : - אוי האב איך צרות (צורעס) און נחת (נאחעס) פרעגט זי א פרוי וואס זיצט אויכעט אויף דער באנק. - וואס פארע צרות האט איר יידענע ? - איך האב א זון א פייגעלע, ענטפערט די יידענע. - איז וואס פארע נחת גיבט דאס אייך? פרעגט די פרוי. - עהר האט חתונה געהאט מיט א-כנסתדעפאטאט. ======== אשה יושבת בגן ציבורי, וממלמלת לעצמה. אוי יש לי צרות ונחת... שואלת אותה אשה שיושבת לידה על הספסל : - איזה צרות יש לך גבירתי ? - יש לי בן הומו, עונה האשה. - אז מה הנחת, שאת מפיקה מכך ? מקשה השכנה לספסל. - הוא התחתן עם חבר כנסת ! באה התשובה

fanti

New member
בן אהרון , אותה מוזרות קיימת גם

כאשר נשים נבחרות עפ"י מינן . לדעתי זה מאד מעליב , כאשר הולך ופוחת הדור בו נבחר האדם עפ"י כישוריו (נשמע כמעט כקללה) וכך נראים נבחרי הציבור שלנו.

1haam

New member
בן, איך מיין אז עס שטייט געשריבן

´זענען זיך צעפלויגן´ - כל צפוריו התעופפו להן. אבער א פייגעלע בלייבט א פייגעלע, דאס איז א פאקט...

וואס הייסט עוזי אבן?

עוז אבן קען זאגן: איך גיי א היים איך גיי אריין אין גיי אויס איך גיי אוועק און טאמער ער וועט דיר טרעפען, וועט ער זאגן: און דו גייסט אויכעט! מכאן אתם יכולים להסיק שהיידיש שלי רוסית ולא פולנית

למעלה