ייאוש-
קצת ארוך

UNKNOWN360

New member
ייאוש-
קצת ארוך

שלום לחברי הפורום,
אני לא יודעת בדיוק מה אני מנסה להשיג מההודעה הזו,
אבל אני כבר מיואשת, וחשבתי שאולי יש פה אנשים עם ניסיון, ואולי תוכלו לתת לי עיצות מה לעשות.
אני בת 26, בכיתה א' התגלו אצלי לקויות למידה, זה התחיל מכך שהיה לי קושי לקלוט את האותיות,
וקשיים בכתיבה, קושי בסדר וארגון, וגם עם מתמטיקה תמיד היו לי בעיות.
זה נמשך לאורך היסודי, שם לא למדתי, הייתי קוראת ספרים ולא משתתפת ברוב השיעורים.
בתיכון הכניסו אותי לכיתה מקדמת, וגם שם זה נמשך כמובן, תמיד בתחילת שנה הייתי מארגנת, מתחילה לכתוב במחברות באופן מסודר,ש
ובשלב כלשהו, שלב מוקדם, הייתי מפסיקה, למבחנים הייתי לומדת בשניה האחרונה,
ואין לי מושג איך, בנס יש לי תעודת בגרות.
הקשיים נמשכים אל חיי הבוגרים, ומתבטאים בהתחלה של דברים, והפסקתם בשלב כזה או אחר, בדרך כלל בשלב מוקדם.
התחלתי ללמוד מספר פעמים, ואי הכנת מטלות היו דבר שבשגרה.
הפסקת הלימודים, בדרך כלל בשלב מוקדם.
עבדתי בכל מיני עבודות זמניות, בכולן הרגשתי איטית יותר מכל השאר, ולמרות שבחלק מהעבודות נשארתי תקופה ארוכה,
התפיסה שלי הייתה איטית, וכל ההתנהלות שלי איטית באופן משמעותי משאר העובדים.
אני לא זוכרת דברים שהייתי אמורה לזכור.
עכשיו אני גם עובדת, והאיטיות, והזכרון שלי ממשיך לתסכל אותי
אבל עם הזמן התסכול מתגבר, והדימוי העצמי צונח.
אני מרגישה לא יוצלחת.
אני מדוכדכת.
בדרך כלל אהבו אותי במקומות העבודה שעבדתי בהם, אבל תמיד נחשבתי איטית.
ואני מרגישה את זה שלא מרוצים מהעניין.
ויש גם את עניין הלימודים, שנורא נורא מתסכל ומדכא אותי.
אני לא מצליחה להתחיל ללמוד משהו ולסיים אותו.
אני מרגישה תקועה, ואני לא רואה איך אני מתקדמת מהמקום הזה.
והפחד שאני אצטרך לעבוד בעבודות מזדמנות כל החיים נורא נורא מייאש ומדכא אותי.
ואני יודעת שאני בחורה חכמה.
אבל משהו לא עובד, ואני לא מצליחה לשנות את זה.
אני לא יודעת מה לעשות.
אני באמת לא יודעת כמה תוכלו לעזור לי,
אבל הייתי חייבת לנסות.
תודה למי שקרא עד כאן.

lolly87

New member
שלום

אני אתייחס לשני דברים, אם תרצי אתייחס בהמשך לדברים נוספים.
בלימודים שהתחלת, האם הלכת על תחום שמעניין אותך ומושך אותך, או למשהו כדי שיהיה תואר? ובנוסף, האם פנית למחלקה לסיוע לסטודנטים? ברוב האוניברסיטאות והמכללות יש קיום יחידה לסטודנטים לקויי למידה. ובהתאם לצרכים של הסטודנטית במקרה שלך, מצמידים חונך או מורה להוראה מתקנת שילוו אותך במהלך התואר ויתנו לך כלים לשיפור הזיכרון, הארגון, לעמידה בלוח הזמנים והמטלות וכו'.
אני לא יודעת אם היה איזשהו טיפול במהלך השנים חוץ מהכיתות המקדמות בבית ספר, אבל יש כל מיני אסטרטגיות זיכרון, ארגון וסדר שאת יכולה ללמוד ויעזרו לך. והן יכולות לסייע לך הן בעבודה והן בלימודים. אולי כדאי לך לשקול לפנות לטיפול פרטני או סדנאות שונות שיש למבוגרים שמתמקדות בתחומים שאת צריכה גם לפני שתרשמי פעם נוספת ללימודים.
אם את יכולה לקרוא ספר מקצועי (לא בגלל הלקות, אלא בגלל שהם קצת פחות זורמים מספרי קריאה שיש בהם עלילה), אז יש ספר על זיכרון שאני קראתי לפני כמה שנים שעזר לי לזכור תאריכים, ויש בו גם טיפים איך לזכור חומר לימודי וכל דבר אחר.

UNKNOWN360

New member
אהלן

אשמח שתתייחסי בהמשך לשאר הדברים.

לא התחלתי ללמוד לתואר, התחלתי או הנדסאי, או קורסים,
חשבתי שהנושאים מעניינים אותי, ובחלקם ממש התעניינתי עד שהתחלתי (או הפסקתי) ללמוד אותם.

מעולם לא הייתי בטיפול שמטפל בנושאים הללו,
האם יש לך, או למישהו מהפורום המלצה על מטפל בירושלים?

אני בדרך כלל קוראת סיפורת, ולא ספרי עיון, אבל אני יכולה לנסות לקרוא..

תודה על התשובה.

lolly87

New member
שלום

תנסי לברר במקום הבא שתחשבי ללמוד בו, אולי יש מרכז תמיכה לסטודנטים לקויי למידה (יש גם מכללות שיש בהן). או ללכת לתמיכה כזאת באופן פרטי.
אני יכולה לנסות לברר לך על מטפלים באזור ירושלים, אבל הפרסום בפורום אסור, אז ההמלצה תצטרך להיות במסרים (גם שלי וגם של אחרים).
לגבי הספר, אני אחפש את השם שלו וגם לגבי יתר הנושאים שהיו בהודעה שלך, ארשום לך תגובה מפורטת מחר.
שבת שלום

שירהד1

Member
מנהל
לא הגבת-

לא לתשובתי פה ולא במסר. קצת חבל. אי אפשר מצד אחד להרגיש מיואשת, ומצד שני, כשמישהו מגיב ומציע עזרה, לא להגיב.
אשמח בכל זאת לקרוא את תגובתך לדברים. איפה שתרגישי בנוח- פה בגלוי או במסר.

שירהד1

Member
מנהל
קראתי את מה שכתבת

מספר פעמים, וזוהי תגובתי כמרפאה בעיסוק המומחית בלקויות למידה, העובדת עם ילדים ועם סטודנטים:

1. נשמע שאת מאוד מודעת לקשיים שלך. כתבת ברגישות גדולה ובפירוט רב כיצד הקשיים באים לידי ביטוי בעבודה ובלימודים. יש עוד שני תחומים שלא פירטת לגביהם וזה חיי היום יום והתחום החברתי.

2. את כותבת בדיוק רב כיצד לקויות הלמידה משפיעות לרעה על התפקוד לאורך החיים.

3. את מתארת מצבים מוכרים וידועים. אמנם "צרת רבים נחמת טפשים", אך דעי לך שאת לא לבד, ורבים הם בעלי לקויות למידה שמתמודדים בדיוק עם אותם קשיים שאת מתארת באומץ כה רב.

4. לעניות דעתי, מומלץ לטפל ולהסתייע באשת מקצוע המומחית בלקויות למידה והיודעת כיצד להקנות כלים להתמודדות עם הלקויות בדיוק בהקשרים אותם פירטת. יש מה לעשות!, אבל זה דורש עבודה מאומצת, התגייסות שלך ונחישות לבצע את הדברים שאותם תלמדי ולתרגל את אותם כלים שיינתנו לך. מדובר על עבודה שהיא גם קוגניטיבית וגם רגשית, כי כפי שכתבת, מעורבות פה כבר תחושות קשות של תסכול, יאוש ותחושה קשה של בזבוז היכולות הגבוהות שלך.

מעבר לזה, אני גם כותבת לך מסר.
בהצלחה רבה!
שירה.

למעלה