ייאוש

MrsNorris

New member
ייאוש

כתבתי פה כבר כמה פעמים אבל לא נכנסתי הרבה זמן..
למי שלא זוכר/מכיר אותי, סיימתי י"ב שנה שעברה, והתחלתי תהליך התנדבות בסוף שנה שעברה.

אני מיואשת כמעט לחלוטין.
כבר יותר מחצי שנה התיק אצל הרופא בלשכת גיוס ירושלים, אחרי שפתחתי בקשת התנדבות. אני מתקשרת אליהם כל יום (כשמתחשק להם לענות לטלפון..) והחיילת שאחראית נורא נחמדה, אבל זה לא ממש עוזר. אין לי בעיה רפואית מלבד עודף משקל, אבל הבקשה תקועה אצל הרופא בלשכת גיוס.. כל כמה חודשים אני מצליחה להזיז משהו ואז מה שקורה זה שמבקשים ממני להביא עוד מסמכים ועוד בדיקות דם/שתן/דברים אחרים, ושוב לוקח כמה חודשים אז שמחזירים לי תשובה בכלל. כרגע אני ריאלית למסלול בחיל המודיעין, שהגיוס אליו באפריל. פיספסתי כבר מסלול אחד שהייתי מיועדת אליו בנובמבר, כי לא היה לי פרופיל ולא אושרה ההתנדבות בזמן, ואני עכשיו ממש ממש מפחדת שאני אפספס גם את המסלול הזה. נמאס לי לשבת בבית בלי שום דבר שאני יכולה לעשות, ונמאס לי להתקשר ולשמוע ש"התיק עדיין אצל הרופא.." בלי ששום דבר זז. במדור מתנדבים לא יכולים לעזור לי כי התיק אפילו לא הגיע אליהם לפי מה שהם אומרים, זה רק בלשכת גיוס, ושם יש חיילת אחת בשם שחר שהיא נורא נחמדה אבל זה באמת לא עוזר, ושהיא נמצאת שום דבר לא מתפקד ואין מי שיענה לטלפונים.
נמאס לי מהחוסר אונים הזה.. :(
כולם כבר אומרים לי שעדיף לי לוותר וללכת להתחיל ללמוד או משהו אחר, אבל אני רוצה להתגייס, ופשוט רע לי לראות איך כל החברים שלי התגייסו/מתגייסים עכשיו ואני נשארת מאחור, לבד.

מישהו יודע על משהו שאפשר לעשות?
או סתם עידוד?

Run for a Fall

New member

המצב שאת מתארת מאוד מתסכל וקשה, ואני בטוח שמוכר לכולם פה בפורום ברמה זו או אחרת.

מה אפשר לעשות? קודם כל, באמת כפי שאמרת - אין יותר מדי. זה נתון לשיקולו של הרופא ולצערנו הדברים האלה לוקחים זמן. מה שכן אפשר לעשות - להתקשר פעם בשבועיים בערך, לראות מה המצב של התיק, לשלוח פקסים, ולנסות כמה שיותר להזיז דברים בכוחות עצמך. גם אם זה עוזר מעט - זה עדיף מכלום.

אני שמח לשמוע שכבר התקבלת למסלול ספציפי במודיעין לפי מה שהבנתי, זה נפלא וזה יחסוך לך הרבה זמן בהמשך התהליך.

זה בהחלט מעצבן אבל חשוב לא להתייאש, אני מציע לך אולי למצוא תעסוקה אחרת בינתיים, עבודה, לימודים כלשהם, וכו' כדי להעביר את הזמן בכיף עד הגיוס. ואם באמת זה מתחיל להיגרר יותר מדי, וחשובה לך יותר התרומה מעצם השירות בצבא - תמיד פתוחה בפנייך אופציית השירות הלאומי.

אני בטוח שבקרוב העניין יזוז ותתגייסי בהקדם

המון בהצלחה!

MrsNorris

New member

יש לי שאלה חוץ מזה, למרות שלא בטוח שתוכל לדעת. כרגע תאריך הגיוס של הקורס שהתקבלתי אליו במודיעין הוא 1.4 (משעשע ביותר), אבל הבנתי שאין טירונות מתנדבים לפני אפריל (חוץ מה27.2).. יכול להיות מצב שלא עושים טירונות מתנדבים/עושים טירונות מתנדבים ומגיעים לטירונות 02 של המודיעין באמצע/לא עושים טירונות 02? כי כן דיי חשוב לי לעשות טירונות עם הקורס שלי.
אולי מוקדם מידי לחשוב על זה ואני צריכה לחכות שקודם יאשרו לי את ההתנדבות בכלל. ):
תודה רבה רבה על הכל!

Run for a Fall

New member
היי

זה בהחלט משהו בעייתי, אני מציע לברר עם מדור מתנדבים את הנושא. יכול להיות שיהיה גיוס מתנדבים נוספים בין פברואר לאפריל וכך ישלבו אותך.

לגבי טירונות 02 - תעשי אותה רק אם תקבלי לכך אישור רפואי מיוחד מרופא המדור, ולכן באמת קודם כל יש לוודא שההתנדבות שלך מאושרת.

אלההה4

New member
כן ..

להתקשר כ-ל יום אבל כ-ל יום ולחפור להם עד שתקבלי את האישור .נכון הרבה פעמים הדברים מסובכים בצהל , אבל תלחמי ... בנוסף במקביל תתחילי לחשוב על תפקידים שאת מעוניינת בהם מכיוון שגם זה דבר שלוקח זמן ... ( ראיונות , כן רוצה . לא רוצה ...) ב הצ ל חה!

MrsNorris

New member
תודה!

הבעיה היא שיש שם רק מישהי אחת שעונה לטלפון.. ובשבועיים האחרונים היא פשוט מסננת, אולי היא יודעת שזה אני אז היא לא עונה : (

ויש כמה תפקידים שהתמיינתי והתקבלתי אליהם שנה שעברה במודיעין, עם פרופיל 24

MrsNorris

New member
רק רציתי לעדכן

אחרי חודשים ארוכים, קיבלתי סוף סוף תאריך לקבלת הפרופיל!!!!
יש לי ועדה בירושלים שבוע הבא. אני יודעת שזה לא נגמר כאן אבל תודה רבה על כל העידוד והעצות, בתקווה שאקבל תאריך גיוס בקרוב. העיקר שאושרה ההתנדבות. תודה!!!!!

למעלה