ייבוא אישי של זרע

דבורה78

New member
ייבוא אישי של זרע

האם מישהי עשתה ייבוא אישי לזרע. כדי לחסוך את העלויות.
קראתי מהפורומים מישהי שעשתה זאת. ומנסה גם כן, עד כה נתקלת בבנקים שמסרבים לעשות זאת. מלבד איכילוב שרוצה 3000 ש"ח על חתימה על חוזה עם הבנק שחרור מהמכס ואיחסון.
ממה שקראתי הפרוצדורה היא:
1. לבחור מתוך הבנקים המאושרים ע"י משרד הבריאות
2. לפתוח תיק אצל הבנק שיאכסן את המנות.
3. בנק הזרע המאחסן חותם על החוזה של בנק הזרע מחו״ל, חוזה הזמנת המנות
4. משרד הבריאות נותן אישור אמ"ר: זה שני אישורים, 1. אישור הכנסת המנות לארץ, 2. אישור מעבר במכס.
5. אישור ההזמנה בחו"ל: לצרף לחוזה הזמנת המנות של בנק הזרע בחו״ל את האישורים שלהם גם לחבילה עצמה בעת המישלוח
6. הגעה לבנק לאיחסון:בנק הזרע בחו״ל מצרף לחבילה את האישורים שצריך כדי לעבור במכס
חברת השליחויות פדקס מתקשרת אלייך משדה התעופה ומחייבת אותך במאתיים ומשהו ש״ח. על אגרת מעבר.
אשמח לעזרתכן וכל מידע על התהליך. כי כרגע אף אחד לא מסכים לי.

אמאנחל

Member
מנהל
ברוכה הבאה

לי אין מידע אישי בנושא. בהודעות נבחרות, בצד שמאל, יש קישור להודעה של מישהי שעשתה את התהליך. את יכולה לנסות ליצור איתה קשר.
&nbsp
כשיצליח התהליך תחזרי לספר איך זה היה, יש הרבה מתעניינות.
&nbsp
בהצלחה!!

nhrc3

New member
איכילוב

הי,
מה שכתבת לגבי איכילוב לא מדוייק.
תמורת 3000 שח הם מייבאים ולא את. זה חוסך לך את כל התהליך שתארת. לך נשאר רק לבחור ולעדכן אותם. (;
באופן אישי אני הרגשתי שהמחיר הזה שווה את הטרחה. שירות דומה את יכולה לקבל באחד הבנקים הפרטיים תמורת כ 10 א שח.
נדמה לי שכתבו פה או בקומונה בעבר על יבוא אישי דרך תל השומר אבל אולי זה השתנה

דבורה78

New member
ייבוא אישי של זרע

עכשיו הארצי בתל השומר. שם גם עולה 3000 עד 5 מנות. +448 פתיחת תיק חול + 700 עמיל מכס.
מרישוי עסקים במשרד הבריאות אמרו שאין אפשרות לעשות זאת עצמאית. למרות שברור לי שזה לא נכון. כי איך שהוא בנות כבר עשו זאת. עדיין לא פיצחתי לגמרי איך.

אמאנחל

Member
מנהל
מצרפת לך את הקישור של זאת שעשתה זאת

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/34/177900914/
&nbsp
נסי ליצור איתה קשר.
&nbsp
(אני רואה שאי אפשר יותר להגיע לכל ההודעות הנבחרות בצד שמאל אלא רק דרך כלים ומידע בכפתור הכחול בראש דף הפורום).

אמאנחל

Member
מנהל
מחשבה

אם כל הבנקים לא מסכימים, ובאמת בדקת עם כולם, האם זה ייחשב קרטל, ויכול להיות שאפשר לתבוע אותם? אבל אני לא עורכת דין, סתם זורקת מחשבה.
&nbsp
מובן שלבנקי הזרע יש אינטרס להקשות על הערוץ הזה, השאלה היא אם יש להם זכות למנוע את השירות של חתימה על החוזה.
&nbsp
ועוד מחשבה: האם העלות של 3000 ש"ח דרך איכילוב עדיין משאירה בידייך חסכון ניכר, ואז זה בכל זאת כדאי?

londi81

New member
לפי החוק במדינה - זרע יכול להקלט רק בבנק זרע מורשה

כלומר - אי אפשר לשלוח למישהי אליה הביתה
&nbsp
בישראל היום ייבוא מחול נעשה או באופן פרטי על ידי אסותא/קריובנק/מדיקל או דרך הבנקים הציבוריים: איכילוב (3000 שח), תל השומר (3000 שח) ואסף הרופא (5000 שח).
&nbsp
אני עשיתי בתל השומר - התהליך היה מהיר וזריז וזול עשרות מונים מתהליך מקביל שעשיתי בזמנו באסותא
בהצלחה!

למעלה