ייבוא מוצרים מחו"ל, שאלות.? ? ?|עזר

motor69

New member
ייבוא מוצרים מחו"ל, שאלות.? ? ?|עזר

שלום . אני אשמח אם יש פה אשים שיכולו לשתף אותי, ולעזור לי בייבוא מוצרים מחו"ל. השאלות שלי הן כאלו, 1. כשאומרים לי שהמוצר הוא עם FCS- אומר שהמחיר של המוצר כולל את ההובלה... הנכון?. 2. איזה ניירת , פרוצדורה, אני אמור לדאוג בכדי שאוכל לקבל רישיון לייבא? 3. האם ייבוא מוצרים נתון רק לאנשים שבעלי כוח בעסקים האלו? 4. לטירון כמוני בנושא הייבוא מה הייתם מייעצים ? טיפים? 5. איך נושא התשלום של המוצרים מתבצע? 6. לקנות מוצרים (TRAIL) דוגמה ? האם זה שווה לפני שאקנה כמות גדולה? 7. התשלום לספינות איך מתבצע? 8. סליחה שהשאלות שלי מאוד מפוזרות.... אשמח אם יש מישהו שיוכל לייעץ, לתת הארות/הערות בנושא. "תודה" אמרתי???? .... תודה ושבוע טוב.

zoti

New member
בפורום יזמות בטח יוכלו לעזור יותר

רובנו נמצאים מחוץ לישראל.

Benkok

New member
../images/Emo6.gif אני אומר לו לשאול בפורום....

ואתה שולח אותו לפורום אחר? ממש עבודת צוות...

Benkok

New member
כמה תשובות...

1. אני לא בטוח לגבי FCS...לא נתקלתי במושג הזה אף פעם. בגדול על ההבדלים בין המושגים השונים (והחובות המוטלות על המוכר/קונה) תוכל ללמוד כאן - http://www.export911.com/e911/export/comTerm.htm 2. אם אני לא טועה, בארץ היום מספיקה חברה רשומה. במקומך הייתי מתייעץ עם עמיל מכס. הוא ייתן לך תשובות יותר מוסמכות מאיתנו. 3. בהחלט לא! כל אחד יכול לייבא, בין אם הוא קטן או גדול. 4. הייתי מייעץ לך קודם כל להתייעץ עם עמיל מכס. דבר שני לעשות סקר שוק נרחב לגבי המוצר אותו אתה רוצה לייבא - סקר שוק בארץ (מחירים, מצב השוק וכו') וסקר שוק בחו"ל (ספקים, אחריות, מחירים, יכולות אספקה וכו'). 5. תלוי בספק. חלק דורשים מקדמה לפני התחלת ייצור, חלק דורשים תשלום מלא מראש, חלק דורשים פתיחת LC... 6. בהחלט. טיפ קטן - חלק מהספקים ינקוב מחיר יותר גבוה עבור הדוגמאות. תנסה להגיע להסדר עם הספק בו הוא מתחייב לקזז לך את מחיר הדוגמאות מהמחיר הכולל של ההזמנה הגדולה, אם וכאשר תזמין כמות יותר גדולה. 7. התשלום מתבצע דרך חברות השילוח הקולטות את הסחורה בשבילך ודרך עמילי המכס המשחררים אותם בשבילך. עוד המלצה - כנס לאתר של מ.ט.י (חפש בגוגל), יש להם שם המון אינפורמציה במגוון נושאים שיכולה לעזור לך. כנ"ל בקישורים של פורום יזמות כאן בתפוז. (כמו שהמליץ לך זותי) והכי חשוב - בהצלחה!

tuviak

New member
יש ספר טוב

אני גם טירון ביבוא. מה שעשיתי זה שני דברים: 1) קניתי ספר שנקרא "מסחר בין-לאומי" של חיים שח"ק. יש שם תשובות לכל השאלות שמעניינות אותך 2) הצטרפתי כחבר בלשכת המסחר. זה אמנם עולה כסף אבל שווה את ההשקעה.

למעלה