ייבוא ?

giliv

New member
ייבוא ?

יצרתי קשר אם יצרן באיטליה שמייצר חלק הכרחי למוצר שאני מפתח וקיבלתי הצעת מחיר של 0.35 יורו. שאלתי היא: מהם הפרמטרים הנוספים שעלי להתחשב בהם ביבוא כדי להגיע לעלות המדוייקת של המוצר (מיסים הובלה וכו´)ולמה התכוון היצרן במשפט: we would require advance payment by wire transfer.אשמח אם מישהו מנוסה ביבוא יוכל להנחות אותי משום שמדובר בכמות של 5000 פריטים לפחות.

nirdagan

New member
"אנו מבקשים תשלום מראש ע"י העברה

בנקאית". זה מה שהוא אמר בעברית קלה.

רשימת מונחים מלאה בייבוא

תוכל למצוא באתר מט"י רעננה. המחיר הרלבנטי לגביך הוא ה- CIF ועליך כמובן לברר את כל ההוצאות הכרוכות ביבוא שכזה ובכללן מיסוי, היטלים (אם יש), עלות שינוע וכיו"ב.

moshep1

New member
ייבוא ?

שלום. אם החלק הוא קריטי כדאי לשים תנאי לתשלום ולשלם זאת במכתב אשראי (קצת יותר יקר אבל נותן בטחון מסויים). כמו כןלא תמיד היצרן מוכן לכך וזו גם יכולה להיות מגבלה. מכל מקום - תוכל ליצור עמי קשר טלפוני לפרטים נוספים. משה 052-705665

moshep1

New member
עבור 1750 יורו, לא פותחים LC !

זה נכון לרוב המקרים. אבל, לעסקה ראשונה עבור חלק קריטי - איזה בטחון יש שהסחורה שהוזמנה אכן זו שתגיע? יש מקרים אשר גם על סכומים קטנים יותר (לחלקים קריטיים) תוזמן גם חברת בדיקה (בעלות לא נמוכה!) כמו SGS או דומות על מנת לאשר קיום ההזמנה, טיבה, כמות פריטים, אריזה וכיו"ב, הכל לפי העניין. כמובן שמקרים אלו בודדים, יקרים - אבל, במקרים לא מעטים שוים את ההשקעה. משה

סקיפר1

New member
חוזר שנית 1750 יורו זה סיכון קטנטן

עבור חלק קריטי במוצר שלו גם מיצרן איטלקי. שישקיע עוד 1000$ ויטוס להשגיח על המשלוח.

moshep1

New member
1750 יורו זה סיכון קטנטן

נכון! יחד עם זאת זה כמובן גם עניןיחסי וסמנטיקה. ביחסים עם ספק יש לקבוע מההתחלה כללי משחק ולא להיגרר לפינה ללא צורך כמובן אם הלקוח זקוק נואשות לאותו חלק הרי הוא יקבל כל תנאי. ביום יום חשוב לקבל בטחונות ככל שניתן (ולא תמיד מקבלים את אשר רוצים. עניין גודל הסכום אינו תמיד הפרמטר הכי חשוב - יש צורך לראות את התמונה הכוללת, הגדולה ואז להחליט איזה רמת סיכון בעסקה מתקבלת על הדעת. לא הייתי מסיק מיידית כי 1750 יורו הוא סכום גדול או קטן - הייתי מודד ומשקלל זאת יחד עם פרמטרים אחרים. חג שמח משה

למעלה