RoyceGracie
New member
ייבוש בשר- סיפור הצלחה
היי, אני חייל בנח"ל וטוחן שמירות של 8 שעות. לרוב כשמגיעים סיורים פותחים פק"ל קפה או ופלים או משהו כזה. אבל אני חובב בשר מושבע ולכן חיפשתי דרכים מעניינות להעביר את השמירה, במסגרת הסיורים שלי באינטרנט נתקלתי בסרטון של יו טיוב שמציג מכונה לייבוש בשר. את האמת שזה מאד פשוט להכנה, קופסאת עץ בגודל של בערך 45סמ ברוחב של בערך 30 סמ בתחתית הקופסא מתקינים מנורה של 45 וואט ובחלק העליון של הקופסא מתקינים מאוורר של מחשב (לא חובה אם יש איוורור טוב בקופסא) ומתלים לתליית הבשר. הבשר שאני השתמשתי בו בהתחלה היה כתף בקר, ויצא מצויין, רציתי לבדוק אם זה יעבוד גם עם בשר גרוע וקניתי שריר ב 19 שח לקילו וגם זה יצא טעים לאללה. את הבשר מפשירים לגמר'ה (עדיף טרי כמובן) ומנגבים ממנו את הנוזלים עד כמה שאפשר, פורסים אותו לסטייקים של 3 סמ (עבים) ומכניסים אותו לקופסא מלאה במלח גס- ממש שישחה במלח (המלח צריך לעטוף את כל חלקי הבשר) אחרי בערך שעתיים וחצי או 3 שעות מוצאים את הבשר ומגרדים ממנו את המלח, אפשר לראות שהוא שינה את הצבע שלו והתייבש מאד. מושכים עליו תבלינים יבשים (לא דברים כמו סויה וכאלה כי זה נוזלי), אני שמתי הרבה רוזמרין וטיפה אורגנו. נותנים לו עוד 3 שעות עם התבלינים. לאחר מכן תולים את הבשר במייבשת ליומיים וחצי בערך. כשסיימתי חתכתי את הבשר המיובש לפסים של סמ על חצי סמ וזהו... ממש טעים. גם זה לא מתקלקל בכלל, יש לי בשר כזה מלפני שבועיים והוא עדיין באותו טעם כמו מייד אחרי שיצא. בכל מקרה, מומלץ בחום
היי, אני חייל בנח"ל וטוחן שמירות של 8 שעות. לרוב כשמגיעים סיורים פותחים פק"ל קפה או ופלים או משהו כזה. אבל אני חובב בשר מושבע ולכן חיפשתי דרכים מעניינות להעביר את השמירה, במסגרת הסיורים שלי באינטרנט נתקלתי בסרטון של יו טיוב שמציג מכונה לייבוש בשר. את האמת שזה מאד פשוט להכנה, קופסאת עץ בגודל של בערך 45סמ ברוחב של בערך 30 סמ בתחתית הקופסא מתקינים מנורה של 45 וואט ובחלק העליון של הקופסא מתקינים מאוורר של מחשב (לא חובה אם יש איוורור טוב בקופסא) ומתלים לתליית הבשר. הבשר שאני השתמשתי בו בהתחלה היה כתף בקר, ויצא מצויין, רציתי לבדוק אם זה יעבוד גם עם בשר גרוע וקניתי שריר ב 19 שח לקילו וגם זה יצא טעים לאללה. את הבשר מפשירים לגמר'ה (עדיף טרי כמובן) ומנגבים ממנו את הנוזלים עד כמה שאפשר, פורסים אותו לסטייקים של 3 סמ (עבים) ומכניסים אותו לקופסא מלאה במלח גס- ממש שישחה במלח (המלח צריך לעטוף את כל חלקי הבשר) אחרי בערך שעתיים וחצי או 3 שעות מוצאים את הבשר ומגרדים ממנו את המלח, אפשר לראות שהוא שינה את הצבע שלו והתייבש מאד. מושכים עליו תבלינים יבשים (לא דברים כמו סויה וכאלה כי זה נוזלי), אני שמתי הרבה רוזמרין וטיפה אורגנו. נותנים לו עוד 3 שעות עם התבלינים. לאחר מכן תולים את הבשר במייבשת ליומיים וחצי בערך. כשסיימתי חתכתי את הבשר המיובש לפסים של סמ על חצי סמ וזהו... ממש טעים. גם זה לא מתקלקל בכלל, יש לי בשר כזה מלפני שבועיים והוא עדיין באותו טעם כמו מייד אחרי שיצא. בכל מקרה, מומלץ בחום