ייבוש בשר- סיפור הצלחה

RoyceGracie

New member
ייבוש בשר- סיפור הצלחה

היי, אני חייל בנח"ל וטוחן שמירות של 8 שעות. לרוב כשמגיעים סיורים פותחים פק"ל קפה או ופלים או משהו כזה. אבל אני חובב בשר מושבע ולכן חיפשתי דרכים מעניינות להעביר את השמירה, במסגרת הסיורים שלי באינטרנט נתקלתי בסרטון של יו טיוב שמציג מכונה לייבוש בשר. את האמת שזה מאד פשוט להכנה, קופסאת עץ בגודל של בערך 45סמ ברוחב של בערך 30 סמ בתחתית הקופסא מתקינים מנורה של 45 וואט ובחלק העליון של הקופסא מתקינים מאוורר של מחשב (לא חובה אם יש איוורור טוב בקופסא) ומתלים לתליית הבשר. הבשר שאני השתמשתי בו בהתחלה היה כתף בקר, ויצא מצויין, רציתי לבדוק אם זה יעבוד גם עם בשר גרוע וקניתי שריר ב 19 שח לקילו וגם זה יצא טעים לאללה. את הבשר מפשירים לגמר'ה (עדיף טרי כמובן) ומנגבים ממנו את הנוזלים עד כמה שאפשר, פורסים אותו לסטייקים של 3 סמ (עבים) ומכניסים אותו לקופסא מלאה במלח גס- ממש שישחה במלח (המלח צריך לעטוף את כל חלקי הבשר) אחרי בערך שעתיים וחצי או 3 שעות מוצאים את הבשר ומגרדים ממנו את המלח, אפשר לראות שהוא שינה את הצבע שלו והתייבש מאד. מושכים עליו תבלינים יבשים (לא דברים כמו סויה וכאלה כי זה נוזלי), אני שמתי הרבה רוזמרין וטיפה אורגנו. נותנים לו עוד 3 שעות עם התבלינים. לאחר מכן תולים את הבשר במייבשת ליומיים וחצי בערך. כשסיימתי חתכתי את הבשר המיובש לפסים של סמ על חצי סמ וזהו... ממש טעים. גם זה לא מתקלקל בכלל, יש לי בשר כזה מלפני שבועיים והוא עדיין באותו טעם כמו מייד אחרי שיצא. בכל מקרה, מומלץ בחום
 

Master Stav

New member
אפשר תמונות של התהליך ?

המיתקן הזה מעניין מאד .... מה שכן ייבשתי בשר בצורה קצת שונה ....בתנוא אבל ביצעתי לו השרייה ל24 שעות במרנינדה לפני ההמלחה ....
 

RoyceGracie

New member
כן ביף ג'רקי

לגבי תמונות, אני אצלם ואפרסם... בינתיים תסתפקו בסקיצה
 

RoyceGracie

New member
נצל"ש: אני כבר אספר גם על מכונה לעישון שבניתי

את המכונה לעישון בשר גם בניתי בעקבות סרטון מגרה שראיתי ביו טיוב. הוא מאד שונה מהייבוש, למרות שאנשים מתבלבלים, ובניגוד לייבוש בשר- בשר מעושן זה משהו שאוכלים ממש ולא רק מנשנשים. תמיד חשבתי שאני לא אוהב בשר מעושן, כי כל העופות המעושנים בשקיות וואקום בסופרים של הרוסים הם ממש לא משהו. אבל אחרי שייבשתי בשר נוכחתי לגלות שהטעם הרבה יותר אנין ומיוחד ממש שחשבתי, ממש סגנון טעם חדש בפה. בכל מקרה. בניתי את המעשנת שלי בסגנון "מקסיקני" (בה התא של האש והתא של הבשר הם נפרדים, כדי שהאש לא תבשל את הבשר לפני שהוא מספיק להתעשן). אני חושב שאין צורך בדיבורים מיותרים, אני מוסיף פה תמונות. למי שבונה, שימו לב שהדבר הכי חשוב במעשנת טובה הוא סרקולצית אוויר נכונה (במידה ולא תהיה סרקולצית אוויר נכונה הבשר שלכם יושחם ויהפוך כולו לשחור מפיח), ושליטה על כמות העשן שנכנסת לבשר (ע"י ארובה).
 

RoyceGracie

New member
עבודת ריתוך וחיתוך

הרכבת רגליים.. חשוב שתא האש הנפרד יהיה נמוך מתא הבשר (כי עשן עולה למעלה) ושלא תהיה בריחת עשן. לכן הרגליים
 

RoyceGracie

New member
ויסות העשן ע"י סוג של ארובה

לא עשיתי ארובה מאורכת כדי שהמעשנת תוכל להכנס לרכב (בקיץ בטח אקח אותה למגוון מקומות ונופים בטבע)
 

RoyceGracie

New member
תא האש

שיהיה כמה שיותר גדול ומאורך, כך שהאש תהיה כמה שיותר רחוקה מתא הבשר ורק עשן חם יגיע לבשר (בעיקרון העשן צריך להיות סביב ה 90 מעלות ממה שקראתי, אצלי מדדתי חום של 115 מעלות בערך- מה שבישל את הבשר מהר יותר- לי אין בעיה עם זה). לתא האש בניתי דלת עולה ויורדת כמו גיליוטינה
 

RoyceGracie

New member
המוצר הסופי

כמעט סופי, בתמונה זה לא מופיע אבל בהמשך התקנתי 2 קומות של רשת כזאת.
 

avi5199

New member
נראה 10 ! יש לי כמה שאלות :

1. איפה הם מתחברים, בתמונה לא רואים את החיבור ומאיפה נכנס העשן לחלק העגול. 2. מה חומר הבעירה כדי לקבל את העשן ? 3. כמה זמן אורך העישון ? 4. האם ניסיתה לעשן בזה גם דגים ?
 

RoyceGracie

New member
תשובות

1) הם מתחברים בחלק העליון של התא אש, הם מרותחים אחד לשני ויש חור שמקשר- החור אמור להיות כמה גדול שאפשר. 2) אומרים שעצי אורן ואלון הכי טובים, אני משתמש בעצי הסקה רגילים שיש לי, העיקר שהעץ יהיה יבש לגמר'ה... 3)אני בינתיים עישנתי רק עוף כך שאני לא מספיק מנוסה, לקח לכרעיים בערך שעתיים להתעשן ולהתבשל, יצא מצויין ! דגים אעשה בהמשך, עכשיו חורף ואני גר בגליל כך שיש הרבה גשם ואין מצברוח להדלקת אש בגינה. בקיץ אני בטוח שנחגוג.
 

TOMESH5

New member
מעט טיפים

העבודה נראית יפה מאד. 1. עצי אורן לא מתאימים - הרבה עשן וניגרים מהר, ואנחנו נעדיף לפתוח את תא הבעירה כמה שפחות, לכן, יש להתמש בעצי הדר יבשים. 2. חשוב, חשוב, חשוב - תבנית לאיסוף הנוזלים שמטפטפים למנוע טעמי לוואי של אדי הנוזלים לאחר שפגעו בגחלים. תעשה נסיונות על כל סוגיי הבשר, זה צעצוע נהדר. אתם מוזמנים להתייעץ איתי תיד בנושא בניית מעשנות, עשיתי כבר מספיק טעויות בנושא שלימדו אותי המון. אתם גם מוזמנים להסתכל באתר שלי בחתימה יש שמה מעשנת דומה. בתאבון
 

RoyceGracie

New member
עצות טובות, תודה רבה. וגם שכחנו את הצלחת אדים

בתחתית המעשנת שמתי צלחת מתכת מלאה במים כדי שתעלה אדים ותמנע התייבשות של הבשר
 

in finity

New member
אצל הדרום אפריקאיים

זה נקרא בילטונג Biltong וזה מאכל לאומי שם. מעדן שאין כמוהו.
כל הכבוד על היוזמה!
 
למעלה