יבוש ורדים בסוכר?! לא שמעתי על דבר כזה
וגם לא נשמע הגיוני. ורדים מסוכרים? למאכל? לנוי? אני מכיר את השיטה המקובלת לייבוש ורדים, והרבה כלות שעשיתי להן זרי כלה מורדים השתמשו בה, וזה אומר פשוט לתלות את הזר הפוך במקום יבש עד אשר מתאדים כל המים מהפרחים. אח" כ אפשר לרסס בלכה. ייבוש ורדים מקצועי (למטרות מסחר) נעשה ע"י תנורים בטמפ' ולחות מבוקרים, והתוצאה עדיפה על יבוש בתליה בבית בגלל שבתנור אפשר להגיע לאפס אחוזי לחות, ובאויר החופשי תמיד יש כמה אחוזי מים (לחות) שנשארים גם בפרח. עוד נקודה לגבי הסוכר: נניח וייבשת זר מתוק שכזה... או שיבואו נמלים לנשנש ממנו, או שהסוכר יספח מים מהאויר ויהפוך דביק. אם זו שיטה שיש לך עוד מידע עליה, אני אשמח לשמוע על כך. אגב, אם חשבת על ורדים למאכל... אסור להשתמש בוורדים המסחריות כי הם מלאים החומרי הדברה. צריך לקטוף ורדי גן (שושנים) לא מרוססים. (זה מניסיון של לקוחה שלי שגרמה קלקול קיבה רציני לכמה ממקורביה שקיבלו ממנה במתנה ריבת עלי ורדים