ייבוש עגבניות שרי בתנור

אירה83

New member
ייבוש עגבניות שרי בתנור

שבת שלום לכולם,
כל המתכונים שמצאתי ברשת הם לייבוש בחוץ, אך לצערי אין לי אפשרות לייבוש בחוץ, אם כך כיצד ניתן לייבש בבית בתנור אבל שיצא עדיין עסיסי וטעים :)

תודה רבה!
 
אנחנו מייבשים בתנור - בחום נמוך, הרבה זמן - שעות...

טעים זה עניין של טעם. אם לא תחצי אותן, הן יישארו עסיסיות יותר.
לטעמי דווקא המיובשות יותר מוצלחות. אבל זה באמת אישי.

בהצלחה
 

TCHM

New member
ככה...

חצויות - חוצים ומניחים בקערה, מזלפים מעל שמן זית, מלח גס וצמחי תבלין
לפי הטעם או ללא, מערבבים ומניחים בתבנית תנור על נייר אפיה כשהחתך כלפי
מעלה.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 80-90 מעלות למשך 3-4 שעות או לפי
דרגת הייבוש הרצויה.

שלמות - באותה הדרך אבל רק יוצרים חתך קטן בעגבניות או 3 דקירות בקיסם,
זמן הייבוש בתנור הרבה יותר ארוך.

לאחסן בצנצנות בכיסוי מלא של שמן זית במזווה.
 

ornme1

New member
ככה גם אני מייבשת חצויות, מעדיפה את השרי תמר.

 

yair_bar

New member
מנהל
גם אני מכין ככה. אבל למה זמן הייבוש בתנור ארוך יותר?

 

TCHM

New member
כתוב ברור...

"לעגבניות (שרי) שלמות זמן הייבוש ארוך יותר" מחצויות.
פיסיקה פשוטה- התאדות המים מהירה יותר בחצויות.
 

yair_bar

New member
מנהל


לרגע התבלבלתי לחשוב שאתה משווה בין ייבוש בתנור לייבוש בשמש
 

TCHM

New member
לייבוש בשמש יש חסרונות...

מבחינת שמירה על נקיון וזיהומים לכן מייבשים היום בתנורים גם בתעשיה
פרט למקומות מעטים בעולם. נשאר רק השם Sun Dried Tomatoes.

וייבוש בשמש בהקשר אחר (ההודעה והשאלה על הבצק למטה)
סבתי ואימי (בשלניות על) אמרו שאת עוגות הכעק (מזרחיות מלוחות) יש
להניח בשמש לתפיחה קלה ויותר לייבוש והן היו באמת אלוהיות, עם שמרים
כמובן כי זה המקור, לא אבקת אפיה.
למי יש זמן וחשק לעשות זאת היום? גם לא לי
 

raya

Well-known member
ייבוש עגבניות בשמש....
יש פתרון.
לבנות מתקן ייבוש כמו בתמונה.
אפשר לייבש כל פרי / ירק המתקן סגור ויש צינורות לניקוז הלחות.
רעיה
 

TCHM

New member
אפשרי אבל לכולם יש גינה/מרפסת/מקום לשים מתקן כזה


 

אירה83

New member
ומה יותר עסיסי?

ומזכיר את הקנוי?
&nbsp
תודה על התשובות המפורטות!!
 

TCHM

New member
העסיסיות תלויה ברמת הייבוש...

גם בקנויות יש מיובשות כמעט לחלוטין ויש לחות.
מייבשים פחות והן יותר לחות, רצוי בעגבניות שרי שלמות.
 
פטנט לעניין עגבניות מיובשות (בתנור)

רק למי שאוהב לזרז ייבוש..או מוכן לוותר על הזרעים במוצר הסופי
אז ככה :

כמה דקות והעגבניות מוכנות לתנור בלי לחתוך אפילו.
קל להוציא זרעים מעגבניה רגילה, אבל מי יתחיל להוציא מהשרי הקטנות האלו אחת-אחת - עבודה סיזיפית...כל שצריך זו קערת מים. ואז ב-2 ידיים לוקחים את עגבניות, כל פעם 2 במקביל,ומוחצים אותן בתוך המים.. לא מתיז עלכל המטבח ונשאר בתוך המים בקערה..... כך הן גם מתבקעות ל-2 ומוכנות לתנור.
אפשר אח"כ לסנן ולשפוך את הזרעים על נייר סופג ואחרי שהוא מתייבש לגזור ממנו שורות עם הנייר לטמון באדמה... או לתת לגננת שתעשה את זה
ואז... העגבניות ישר לתנור - תוך שעתיים אצלי מוכנות, 150 מעלות (עם שמירה צמודה - מציצים כל חצי שעה) שמן זית, טימין ומלח גס.. אני אוהבת אותן 3/4 מיובשות. עוברות לכלי עם הצפת שמן-זית ושוות ביותר פי אלף מהקנויות..בהצלחה


 
למעלה