ייבוש עץ ו... סדקים

  • פותח הנושא arsar
  • פורסם בתאריך

arsar

New member
ייבוש עץ ו... סדקים

כמה חברים שייבשו עץ כרות כבר כמה פעמים (אני מניח) מציעים לאטום את שני הקצוות בצורה זו או אחרת. שימו לב - אם אנחנו מדברים על ייבוש עץ - כלומר בכוונתנו להיפטר מעודף המים שבעץ. אם נאטום את הקצוות המים המתאדים יחפשו להם מוצא אחר! ואם העץ עתיר מים (כמו פיקוס למשל) והייבוש לא נעשה כהלכה - לא יעזור מאומה! העץ יתבקע בשלב כלשהו, ואפילו בזמן העיבוד או לאחריו... בזמנו היה לי סטודיו בשטח גדול סגור ומקורה ושם גם ייבשתי. היו לא מעט בעיות בייבוש! ועץ הפיקוס גם מזמין את דבורת העץ שנוברת בו בתענוג רב.
 

zvika f

New member
ייבוש עץ

אריה חושבני שיש לך טעות יסודית. אטימת הגזע בשני הקצוות נעשית כדי לשמור על העץ שלא יתיבש ולא על מנת ליבש אותו. לאחר הגדיעה טוב ומהנה יותר לחרוט את העץ כשהוא רטוב. עץ יבש מאד קשה לחרוט ודיון על כך התנהל כאן לפני ימים ספורים. במדה ואתה עסוק ואין באפשרותך לחרוט את גזע העץ לאחר הגדיעה,אזי אתה אוטם אותו בשני הקצוות כדי שלא יתיבש ויתפוצץ. יבוש המוצר(עובד) נעשה לאחר החריטה וזה כבר שייך לספור אחר לגמרי.
 

arsar

New member
גם אתה צודק - לפי הסיפור הישן על הרבנית...

עיבוד עץ נעשה לאורך ההיסטוריה כמעט תמיד בעץ יבש. לאחרונה החל טרנד חדש של עבודה בעץ רטוב. מנסיוני אני יודע שלעבוד בעץ לח/רטוב זה תענוג. אבל שאלוהים יהיה בעזרי בנושא הייבוש שלאחר כך. היכרתי (היכרות ברשת) גלפת עץ שהיתה מרטיבה את העץ שלה לפני העבודה. כששאלתי אותה בענין הייבוש שלאחר כך - היא ענתה לי באנחה... ככלל - התוצאה הסופית היא החשובה לי ולא תמיד דווקא דרך העיבוד. ואני משתדל לפחות שעבודותי לא יתבקעו. בעבודת גילוף אני משקיע כל כך הרבה זמן, שאני חייב להתחשב בתוצאה הסופית.עשיתי פעם עבודות רבות בעץ ברוש שהתבקעו לאחר חודשים רבים - לקונה היתה עוגמת נפש ולי היתה בושה... ולענין - אי אפשר לשמור את העץ לאורך זמן ללא ייבוש אלא מתחת למים. האטימה משני צידי הגדע רק מעכבת את הייבוש. כל שאמרתי - כשאתם מעכבים את ייבוש העץ - שימו לב מאין יצאו אדי המים. בספרות ובאינטרנט יש המון המוני שיטות לייבוש כזה או אחר של עץ. במנסרות מייבשים בתנורים בטמפרטורה מבוקרת. כאשר אנחנו מייבשים זאת בצורה ביתית - תמיד יש הפתעות, ולא פעם גם לטובה. אולי הגיע הזמן לספר על מתקן הוואקום שלי(אני שואל את עצמי???) בו עסקתי כשהייתי בבחרותי....
 

yulevi

New member
../images/Emo8.gifעכשיו אתה מותח אותי אריה

מהו מתקן הוואקום, אם גילית לנו אז כנראה שהגיע הזמן לספר על השיטה בקשר לשיטת הייבוש האיטי עם דבק ,השיטה הוכיחה את עצמה,רוב החרטים משתמשים בה,והיא די מוצלחת עם קטרים של עד 40-50 סמ, בקשר לפיקוס יש לי מספר עבודות שעשיתי מפיקוס ,לאחר הערתך ניגבתי מהם את האבק ולהפתעתי חלקן סדוקות. למרות שקרה לי עם פיקוס שיובש שנתיים,אשר חרטתי אותו והשארתי אותו על המחרטה לקראת סיום,חזרתי אחרי שעה והכלי היה סדוק,דבר דומה קרה לי גם עם אקליפטוס.בעניין היבוש ראיתי כבר מספר שיטות בעולם לייבוש, בארהב העצים הכרותים מושלכים מיד לנהרות או אגמים,בטורקיה בהרי הטאורוס עורמים את העץ הכרות,ומעלי ממקמים ממטרה ששומרת על לחות העץ,באזור אחר עורמים את העצים הכרותים ומכסים אותם בשכבת אדמה עבה,בארץ אחד הגורמים שעובדים עם עץ טבעי הראה לי את שיטתו ,הוא קובר את העץ באדמה .ברומניה רק לאחרונה התחילו לפתח את שיטות הייבוש ,יש ברומניה מאות סכרים מלאכותיים שחלקם התחילו לשמש את תעשיית העץ כאגני מים לאחר הכריתה,שיטה קודמת היו פורסים את העץ בעודו ירוק ועורמים אותו בעזרת ספייסרים,ומחקים[קראתי לזה שיטת המזל] ,אם לא ייסדק אז מצויין ואם כן יסדק יילך לשריפה
 

arsar

New member
קצת סבלנות - אני מזמן מחלק את ...

...סודותי עם כל דכפין. פשוט עשיתי זאת לפני זמן רב כל כך שאני צריך לחשוב על כל הפרטים... ולצערי גם כך כמה מהם יתחמקו ממני. מבטיח לגלות את הסוד... במהרה אי"ה.
 

arsar

New member
נכנסו אנשים להתדיין בפני הרב...

לאחר שסיים התובע את דבריו, אמר הרב לאחר שחשב בכובד ראש - אתה צודק! נזדעק הנתבע ואמר אף הוא את דבריו. שקל הרב את דבריו טוב טוב ואמר - אתה צודק! קפצה הרבנית לחדר הרב והכבירה דברים שכך זה לא ילך! הרב חשב וחשב ואמר - גם את צודקת!!!
 
האם יש מושג של ייבוש מהיר?

של חלקי ענף קטנים. למשל במיקרוגל או תנור אפיה ביתי. אני מתכוון לקיצור תהליכים.
 

yulevi

New member
מיקרוגל

להפעיל מספר פעמים לפרקי זמן בין חצי דקה לדקה, תלוי בעובי הענף
 
למעלה