ייבוש צבעי שמן

ייבוש צבעי שמן

שלום לכם, יש לי שאלה. אני מציירת כרגע כמה ציורים בצבעי שמן לצורך איזה פרויקט דחוף(עוד שבועיים). מהנסיון שלי לוקח לצבעים להתייבש על הבד קצת יותר משבוע. האם יש איזו דרך לייבש אותם מהר יותר (אבל באופן שלא יזיק לצבעים עצמם)- למשל מתחת לפתח של מזגן, או בחום? אשמח לשמוע עצות. תודה רבה!

טלטואשי

New member
במזג אוויר הזה,

באמת יקח לציורים להתייבש יומיים-שלושה. אני ציירתי ציור שלשום והוא כמעט יבש. אבל אם הם בכל זאת לא מתייבשים, כשאני הייתי בלחץ להגיש ציורים שמתי אותם ממש מול מאוורר כל לילה, בהמצלתה של המורה שלי. זה לא גורם לייבוש מיידי, אך בהחלט מקצר את זמן הייבוש. טל.

elior123

New member
רוצה להוסיף שאלה משלי:

אני גם מתעניין בייבוש צבעי שמן בצורה מהירה אז קניתי את אחד מסוגי המדללים האלה שמזרזרים ייבוש. האם יש משהו שאני צרי לדעת לגבי אופן השימוש בו? האם למשל זה יכול לעשות נזק לציור? הם יש צורך להשתמש גם במדלל רגיל או יספיק לי להשתמש רק במזרז?

טלטואשי

New member
אני רק מניחה,

כיוון שלא שמעתי על המדללים האלו. הגיוני שאם הוא מדלל שמתאים לצבעי שמן, הוא לא יעשה נזק לציור. ואני שוב מניחה שאין צורך גם במדלל רגיל. אבל אני לא באמת יודעת
טל.

infatuation

New member
אני גם לא שמעתי על זה

אולי מתכוון לטרפנטין? וזה תלוי איזה אפקט אתה רוצה לתת לשמן, אם אתה רוצה שהוא יהיה מבריק מאוד, דלל אותו בהרבה זמן פשתן, ואם אתה פשוט רוצה שהוא יהיה שקוף כדי לצייר בהרבה שכבות בלי מתן הברק, דלל בטרפנטין. ואם זה גם וגם אז גם וגם
אתה צריך לנסות, ולראות מה מתאים לך ומה גם נח לך יותר בעבודה.

elior123

New member
אולי אני זה שמתבלבל כאן:

יש לי שתי סוגים - הראשון בו אני משתמש נקרא "turpentine rectified" והשני עליו דיברתי כמייבש נקרא "(siccative courtrai (pale" ושניהם של חברת Royal Talens.. אולי המייבש אינו מדלל כלל אלא רק מזרז ייבוש והבלבול הוא שלי.

טלטואשי

New member
אני מציעה שתשאל בחנות בה קנית את

החומר, או בכל חנות אחרת לחומרי יצירה.

hila125

New member
לא אתה צןדק יש כאלה חומרים

שמזרזים את תהליך הייבוש של השמן אבל חשוב לדעת איך להשתמש בהם כי לאורך זמן הם יכולים לפגוע בצבעו של הציור.. גם המלצתי היא שתשאל בחנות לציוד אומנות.. בהצלחה!

בדויה02

New member
ציירי דק

אם תציירי בשכבה דקה נאוד, על בסיס טרפנטין יתייבש מהרץ אבל שאלה- למה דווקא שמן? ציירי באקריליק- הוא יודע להתנהג כמו שמן אם עובדים נכון. אני לא מאמין בכלל בעבודה עם צבע שלא מתאים- שמן זה שמן וזהו.

למעלה