יידישיסט ... וו איז דער עונג שבת ?

fanti

New member
יידישיסט ... וו איז דער עונג שבת ?

בתוך ההודעה שלך יש לינק לקבצים קודמים איפה הקובץ הנוכחי ..? געזוכט און געזוכט אובער נישט געפונען

fanti

New member
אההה. בהודעה הבאה ... איז וואס

שיקסטע מיר ארום צו זוכן און זוכן אז ס´איז נישט געשטויגען ניש געפלויגען אין די ערשטע בריוול .

הפעם זה היה סיפור ממש מצחיק

שמעת פעם על שד שמאונן ומתלונן שהוא לא מקבל מספיק ניצוצות קדושים כדי להתקיים ? הסיפור הזה מדבר על מקרה כזה. בשביס-זינגר במיטבו. הנה הקובץ המדובר. הסברתי שם חזור והסבר שהפעם אני לא כותב את השיר או את הסיפור בתוך הפורום אלא מוסיף אותו כקובץ, הן בגלל גודלו והן בגלל גודל האות וקלות הקריאה בקובץ המצורף.

fanti

New member
אלף בית וגימל ..... תשובות לפי הסדר

א. אני שמחה שאני מזכירה סיפורים מצחיקים בעיקר, כשבמאוננים עסקינן ב. במקום כל ההסברים הקודמים נראה שהיה הרבה יותר פשוט לעשות את שעשית במכתב הזה כאשר צירפת את זינגר , אין מיטן. באופן ברור. ג. מתוך סיפור המאונן המצחיק נראה שענייני הקדושה עדיין בעקבותיך, תמיד אמרו שקשה להתנתק מהרגלים ישנים.
נ.ב. העיקר לצחוק

תשובות לפי הסדר?

א. הצחקת אותי! (את הזכרת לי את הסיפור?). ב. לא יכולתי לצרף אותו כפי שעשיתי עכשיו כי רציתי שהוא יהיה על השרת של תפוז (אני לא רוצה להיכנס כרגע לבעיה הטכנית שהיתה לי). לדעתי, צירפתי את הקובץ כפי שמצרפים כל החברים בתפוז, לא עשיתי שום דבר חדש ויחודי. זה שלא מצאת את הקובץ מצביע על מגבלה טכנית שלך ולא של אופן הצגת הקובץ. ג. הרגזת אותי! מה הקשר בין הסיפור הזה לבין החיים הפרטיים שלי. אני אשמח לדבר תמיד בפרום על החיים שלי אבל לא כל מה שאני כותב כאן קשורים אליהם. וכי מה רצית שאדבר על תרבות הקלטים בימי הביניים ? רק אז היית מרוצה ? ואם בנושא החיים הקודמים שלי: מה רע בהתעסקות בחילול הקודש ? עצבנת אותי כהוגן, בעיקר השפיטה שלך.

fanti

New member
לעצור את הסוסים אני רוצה לרדת

אתחיל דווקא מהסוף יידישיסט יקר , להתעצבן ? השתגעת, מי רוצה להרביז הרי הכל היה ברוח היתולית לא ראית שהוספתי שוב בסוף שהעיקר לצחוק .... אני בהלם ... הלם מוחלט . לגבי הקובץ הרי ברור שהייתי צריכה לראות שיש הודעה נוספת והשאלה למה לא צירפת באותה הודעה לא היתה כדי לחפש אשמים, אני הולכת לשתות כוס מים קרים , להתאוששות

רגע רגע, לפני שאת שותה...

אסור לשתות היום, שכחת ? אני גם הולך לשתות מים קרים, אני מעוצבן היום וסליחה שהוצאתי את זה עליך… מצטער. [עדיין אפשר לקבל סליחה בסוף היום הזה?]

fanti

New member
ברוח יום הסליחות הרי שאני סולחת ..

מוחלת ואף מוותרת על כוס המים הקרים. זהו ... וואו , איזו רוח טובה נחה עלי פתאומית

לדעתי זה דווקא סיפור עצוב ואפילו

טראגי. בסופו של דבר הוא מדבר על חורבן יהדות מזרח אירופה כשכל מה שנשאר ממנה זהו מעשה ביכל ביידיש והשד האחרון.

למעלה