יידיששפיל חי חי חי

יידיששפיל חי חי חי

שלום חברים הערב ,יום שני ,נסעתי עם רעיתי לתל אביב להצגה ביידיש "א יידישע מאמע אין 10 לעקציעס " גם לפני שנה הלכתי גם עם רעיתי , היה מלא וגם הפעם היה מלא עד אפס מקום למרות שרוב הקהל היה מבוגר ,אבל פה ושם שמתי לב למספר צעירים בני 30 +- מה שלא הבנתי פשוט קראתי התרגום . פרוש שהשפה היידיש חי חי וקיים וכול זה כדי לחגוג 46 שנות נישואים - לג באומר - אישתי למדה השפה הבית ספר שלום עליכם שבמונטיבידיאו . "קיין זאך גייט נישט ? מען זייט נישט דען סוף" אני מאחל הטוב שבעולם סבא אריה

לפני שבועיים היינו בהצגה "הזכיה הגדולה"

ביידיש כשעה לפני ההצגה התקשרתי ושאלתי אם יש מקומות פנויים, הזמנתי מקום ונסענו. אני מתכוון לעשות ככה גם בהצגה "א יידישע מאמע". מנסיון זאת השיטה הטובה להגיע להצגה ולא להמתין חודשים בהזמנת כרטיסים מראש. אני ממש נהנה מהשפה, כשהייתי ילד קטן התביישתי לדבר את השפה, היום אני מחפש אותה.

deebeebee

New member
סבאריה- ברכות לכבוד ה-46../images/Emo48.gif

מאחלת לכם לחגוג עוד שנים רבות.

deebeebee

New member
לגבי היידיש

מדינת ישראל ניסתה להמשיך את שלא הצליחה השואה (חיסול שפת היידיש) אבל מתברר שגם המדינה לא הצליחה לעשות זאת וקיימת התעניינות בשפה ובתרבות היידיש בקרב צעירים רבים.

מאד מרגש סבא אריה

אַ מחייה! גם אני הייתי בהצגה על "אַ ייִדישע מאַמע" ונהנתי מאד! מאחלת לך שנים ארוכות ומאשרות עם אשתך!

למעלה