יידיש או סינית ...

יידיש או סינית ... ../images/Emo5.gif

אני מנסה להבין קצת מה כתוב פה וממש שום כלום... (אין זמן ללמוד בצורה רצנית...). בכל אופן, אני יודע קצת פתגמים, בכל אופן, מה שרציתי זה אם אפשר שמישהו ישרשר להודעה שלי כל מיני פתגמים ומילים עם התרגום אני מאוד אודה לו... (למנהל הפורום - אין בפורום בכלל התיחסות למי שרוצה ללמוד, וחבל... אני אשמח לראות כאן הסברים בסגנון אבשלום קור..
). תודה מראש...

grinberg

New member
האמת גם לי לא ברור מטרת הפורום

אבל לפי מה שזה נמצא תחת קטגוריה ´אמנות´, כנראה שזה לא רק כדי ליצור קהילה יידישיסטית או נוסטלגיה למבוגרים וחוזרים בשאלה, רק זה יותר בתור תחביב ואמנות שנותן מקום להתבאות ביידיש ולתקן אחד את השני בכל מיני מילים שיש להן כמה פירושים ביידיש. אבל ממש ללמוד כאן יידיש לא נראה שזה המקום הנכון רוני

zimes

New member
אני מגלגלת בראש מחשבה דומה

אולי אפשר לחשוב על דרך ללמוד יידיש בפורום? אני לא בטוחה איך, מה גם שחייבת להיות השתתפות אקטיבית של הלומדים. רעיונות - מישהו? אולי בצ´אט? אולי פעם בשבוע יופיע טקסט מתורגם, בפורום או כמאמר, וה"כתה" תדון בו כעבור כמה ימים? [אלה מחשבות בוסריות לגמרי, בינתיים] ד"א - נדמה לי שבאחד מפורומי המחשבים עשו פעם (או התכוונו לעשות) שעורי HTML, אולי אפשר לברר איך.

המחשבות שלי בעניין ../images/Emo108.gif

בניגוד לשיעורי HTML שהרבה יודעים ועוד יותר אנשים רוצים ללמוד אותה, פה מדובר בקבוצת אנשים הרבה יותר קטנה, אולי חמשה שרוצים ללמוד וצריך מאמץ גדול כדאי להציב טקסט מסודר ותירגומים וכו´. אני אחשוב על הרעיון, ואני רוצה לשמוע מכם הצעות. אני אהיה מוכן להירתם למשימה עם יהיו לפחות 10 אנשים שיעמדו במשימה ויכינו שיעורי בית
. זה דורש זמן ותיכנון, ולא שווה לעשות את זה עם לא תהיה התעניינות רצינית.

Catty

New member
אני אשמח ללמוד ../images/Emo13.gif

משהו שסבי שמיאנתי מלהכירו הייה אומר על אוכל טעים מאוד, בטח גם של סבתי זכרונה לברכה: "טׂעם גן עדן!" (משהו כזה
)

טעם-גן-עדן

אבל במבטא יידישאי - Taam GanEydn. אז יש לנו כבר 2 שרוצים ללמוד. חסרים עדיין 8 אנשים.

בתור אחד שלא יודע כלום...

(ובאמת לא יודע כלום, מידי פעם מכריח ת´הורים ללמד) הנה דוגמא לשיעור מס´ 1 - מספרים: ------- 1- איין (ain) 2- צוועיי (tzvai) 3- דראיי (dray) 4- פייר (fier) 5- פינעפ (finef) 6- זאקס (zexs) 7- זיבן (ziben) 8- אחט (acht) 9- נאיין (nain) 10- צאיין (tzein) כמעט בטוח שיש מקום לשיפור, אבל הכוונה טובה...

עפריקי

New member
אני מוכנה לנסות ללמוד

פה יידיש! אם אני אראה שזה מצליח אני אמשיך... ואם לא אז אני אעזוב טוב?

grinberg

New member
[תיקונים]

einz - איַינץ zwei - צוויַי drei - דריַי fir - פיר finef - פינעף sex - זעקס sibn - זיבן acht - אַכט nein - ניַין zen - צען למי שקשה לו לומר שתי אותיות (שפתיים) ברצף כמו ´זיבן´ יכול בדיעבד להוסיף סגול ולהגיד ´זיבען´, עד שתלמדו כמובן...

grinberg

New member
בביטוי זה אותו הדבר

אין הבדל בין זיבן לזיבם, נסה והיווכח! אבל בכתיבה כותבים כמו שאני כתבתי זיבן או זיבען. למשל: ´די זיבן אירלע וואַסערן דהיינו א טיַיך א קוואַל ריצ´קעס וכו´´ (עיי´ סיפורי מעשיות של רבי נחמן)

למעלה