ייחודיות. הבו לי ייחודיות

ייחודיות. הבו לי ייחודיות

מכיוון שאני מתחיל להשתלט לכם יותר מדי על הפורום, רק אומר שאת הביקורות אני אשרשר החל מעתה להודעה עם שתי הביקורות שכבר כתבתי. נא לכתוב תגובות על הביקורות ו/או שאלות שם, צמודות לביקורת הרלבנטית. אך הנה בכל זאת פתחתי כאן נושא חדש, רק כדי לומר לכם דבר-מה: קראתי היום כ-30 פתיחות של סיפורים ומתוכם כתריסר סיפורים קצרים שלמים מפרי עטכם. זוהי משימה בהחלט מעייפת, משום שהרבה סיפורים יזכו לתגובה שלילית (מה שהבטחתי שלא אעשה כאן יותר) והרבה סיפורים אחרים, על אף שהם נחמדים, הם מאוד מוכרים. "מוכרים" לא במובן הספציפי אלא במובן המבני והתוכני. כמה אפשר לקרוא סיפורים הדומים אחד לשני? לכן אני יוצא בפניה נרגשת: כתבו שונה , אני מחפש כתיבה שלא ראיתי עדיין. הייתי בעיצומו של הלך מחשבה שכזה כאשר לחצתי לפני רגעים מעטים על הקישור לסיפור "אוהב אני, כן" של Serendipitous (יופי של בחירת שם, אגב). נזכרתי שלפני כחודש נכנסתי וקראתי את הסיפור ואף כתבתי ביקורת קצרה. נדהמתי לראות שלא הגיבו לסיפור. זהו סיפור שונה, זוהי כתיבה קסומה. המבנה סימטרי, העלילה אינה חשובה אך מבוססת, האווירה מתוארת בצורה מצוינת על-ידי הרקעים של הסצינות - מקום העבודה (שבתוכו יש איזה מרחב על-זמני מעניין, קראו ותבינו למה מתכוון אני) והרכבת התחתית. יש בסיפור כמה דברים שהייתי מתקן ומשפר, אך אין זה משנה משום שהוא לא הולך בדרך שבה הלכו אחרים לפניו אלא יוצר את דרכו כשילוב של כמה דרכים. הבו לי סיפורים כאלו, שונים, מעניינים, מאתגרים. ולמען השם, הגיבו לסיפורים שהם מיוחדים, גם אם אינם מוצאים חן בעיניכם.

sidharta

New member
אכן סיפור יפיפה

אני יכולה להבין מדוע הוא קיבל כל כך מעט תגובות. הוא לא קל לקריאה, בגלל שהסופר משתמש בשפה גבוהה ומלאת רמיזות- לרוב הקוראים זו יכולה להיות משימה מתישה למדי לקרוא אותו עד סופו ולנסות גם להבין. לדעתי הוא כתוב טוב, אבל אולי קצת יותר מידי "מסוגנן", אם אני מסבירה את עצמי כראוי....

rachely111

New member
מבקר מקלדת יקר :

קראתי הערותיך , אני לא סופרת ואני לא יכולה לחלוק על דעתך, אבל אני חושבת שהיית צריך להעיר את זה לפני ההצבעה , אם ההצבעה אכן תהיה כמו שאנו רואים אותה. דעתי היא שאם אתה לוקח בחשבון את ההצבעה , כמו שהיא חסויה כך צריך להמשיך להצביע בשקט, בלי ביקורות והערות, הצבעה - נטו. בלי לשבח או לקטול סיפור, כי הרי , אם תבחרו סיפורים , הם ישונו וישופצו על ידכם, וכעת אתם לא מקבלים סיפורים חדשים , אז למה להרעיש . אני מאד מעריכה את סבלנותכם בענין, זה היה יופי של פרויקט ואני מקווה שיהיו עוד פרויקטים כאלה.

ובכן, כפי שציינתי לא פעם

אינני מהצוות של "תפוז אנשים". אני עורך ספרות במקצועי, ומגיב כאן כאדם פרטי אך לא כבעל עניין. שאלו אותי מדוע שבכל זאת לא אכתוב ביקורת, לאחר שכבר כתבתי שפנו אלי כבר אנשים בטענה שמה שאני כותב כאן משפיע על ההצבעה. ראי הודעות קודמות בפורום הזה.

shoona

New member
נענית לפנייה נרגשת זו

אני תמיד הרגשתי קצת שונה ורחמנא לצלן, גם איכותית אני תמיד שמחה לחוות דעת נוספת , ויש עוד כמה וכמה הגיגים מוצלחים בבלוג האם. אני בהחלט קוראת גם קוראת ומגיבה לאלו שמשמיעים את קולם הייחודי אך הבר הזדהות בעת ובעונה אחת. לעיונך/ם הסיפורים שלי במיקלדת

starwax

New member
למען השם בנאדם

אתה מתחיל לעייף...משעמם לך? לך תבקר ב'הארץ'.

שלום ירון היקר, (וגם לכל השאר)

אני דורש בשלומך ומקווה אני שהכל בסדר איתך. איך עוברים עליך הימים האחרונים? אני מקווה שהכל מצוין וכי שום דבר לא תיסכל אותך בארוחת הבוקר, וכי שום דבר לא העכיר את מצב רוחך לאחרונה. בכל מקרה, אני פונה אליך כי אתה אדם שאני מאוד מאוד מאוד מעריך את דעתו ואני רוצה שתפתור איזו חידה קטנה שמנקרת בראשי. ובכן, אגש לעניין. בזמן האחרון טרוד אני לגבי תופעה מוזרה ומעניינת. מצאתי שישנה קורלציה גבוהה עד מאוד בין אותן דמויות וירטואליות שיורדות לחיי דמותי הוירטואלית ובין אותן דמויות וירטואליות שעבורן כתבה דמותי הוירטואלית ביקורת שאינה חיובית. אכן מאוד מוזר. קיוויתי שגשש-בלש שכמוך יפתור כל תעלומה ולכן פניתי אליך. אגב, מר ירון היקר, הנה דוגמא אחת מתוך רבות (מסרים אישיים פוגעים וכו') לתופעה הנ"ל: הנה, למשל, ישנו איזה סיפור בשם "שחור עם אור", שכתבה איזושהי דמות וירטואלית המתקראת בשם שאינני זוכר, "סטאר" משהו, נו - אתה יודע שלעולם אינני זוכר שמות של אנשים שאינם חשובים. ובכן, בכל מקרה, בתחתית אותו סיפור כתבתי את הביקורת הבאה: התחלה---> "וויזואליות - זה הצד הבולט בכתיבה שלך. תיאורים טובים, הזכיר לי סגנון כתיבה של סופר בשם מקס ברי. בנוסף, אני מזהה כאן כמה וכמה רעיונות יפים. הבעיה הגדולה היא נטייה לפאנצ`ליינים ולאמרות-פתגמים ופרפראות. כאשר המסר הוא כל-כך ברור, ממש אין טעם. המשפטים נראים לי כקצרים מדי, אך במחשבה שנייה זהו סגנוןם הכתיבה שלך ואולי לא כדאי ולא ניתן לשנותו, כדי לשמור על ייחודיות. אך חשוב האם יעש כאן באמת ייחודיות או שמא חיקוי של דבר-מה שכבר קראת. כדי להפוך את הטקסט כאן לסיפור קטן וחכם במקום להשאירו כמין פוסט של שעת-הצהריים, כדאי, מן הסתם, לשנות בראשונה את התבנית (להוריד את ההקדמה במשפט הראשון ובמקומה להכניס פתיחה, להוריד את ההדגשות וההערות שבסוף, להוסיף יותר קונפליקט במרכז הסיפור, אולי פסקה נוספת שתבהיר יותר מה הסיטואציה הכללי. ולגבי "ההתערבות" - אם אתה לא מספר על מה, הרי שזה די מיותר לכתוב זאת - משאיר את הקורא עם תחושה של שטחיות. סך-הכול: כתיבה מעניינת, בעלת-פוטנציאל, אך עדיין ילדותית ולא מתוחמת, לא משופשפת ולא מעמיקה. בהצלחה, המבקר. " <--- סוף מעניין שאותו סופר מדופלם כתב לי בתגובה: "מה שתגיד - אתה המבקר, ממש כמו אלוהים, ממש כמו השטן". אתה יודע כמובן שלא הפריעה לי תגובתה של אותה דמות וירטואלית. אחרי הכל, דמויות רבות אינן יודעות לקבל ביקורת. והסבירו לי שחוסר היכולת לקבלת ביקורת נובע מביטחון עצמי נמוך, מה שיש לכולם בנושאים מסוימים. לעזאזל, אפילו לי יש ביטחון עצמי נמוך בקשר לכדורסל, אני פשוט לא טוב בזה. מה שכן הפריע לי, זה שאותה דמות לא הסתפקה בהודעת התגובה אלא פנתה ברבים לדמותי וכתבה לה: "למען השם בנאדם - אתה מתחיל לעייף...משעמם לך? לך תבקר ב'הארץ ". עכשיו, ירון, זה מעניין. אתה הרי אדם בוגר, בן 32 ולא תוכל להבין הכיצד לעזאזל דמות וירטואלית אחת תרגיש כל כך מתוסכלת בצורה ילדותית עד אשר תחפש היא להציק ולרדת לחייה של דמות אחרת, אשר בסך-הכול משקיעה מזמנה כדי להגיב לאנשים שרוצים ומשתוקקים לביקורת (ולראיה תיבת המסרים העמוסה שלי), לאנשים אשר מקבל אני את הרושם (ואולי אני טועה) ששמחים לקבל ביקורת. אני בטוח שהסוגיה מטרידה אותך כפי שהיא מטרידה אותי. כששאלתי את אחד ממכריי לגבי העניין, הוא הפטיר ש"לא חסרים אנשים קנאים ומתוסכלים". ייתכן ואותה דמות היא סתם קנאית ומתוסכלת? מה אתה אומר? ואגב, די הצחיקה אותי ההערה לגבי ביקורת ב"הארץ", בעיקר משום שמבקר ב"הארץ" לא היה יורק, שלא לדבר על השקעה מזמנו, לעבר פרויקט שכזה באינטרנט. שיהיה שבוע טוב, המבקר.

starwax

New member
מבקר יקר שלום

תודה על התעניינותך, שלומי טוב, וארוחת הבוקר הייתה נחמדה גם כן. אני מצטער אם ירדתי לחייך, לא הייתה לי כל כוונה, חייך יקרים לי מאד. מתפלא אני מתגובתך הבוטה, הנני חושב שהביקורת שלך ליצירת האומנות "שחור עם אור" הייתה דווקא טובה ומעניינת ועזרה לי רבות להבין את בעיותי ככותב, טבח, נגר, מאהב ועושה כשפים. גם תגובתי הייתה בהתאם, שכן "מבקרים"(לדעתי) הינם חורצי דעה והשפעה. ייתכן והגזמתי עם הקורלציה לאלוהים והשטן(בכל זאת ניתן להבין, בהשראת הנושא) ומקווה הנני שאינך אדם מאמין, ורגשותייך לא נפגמו עקב כך. לגבי תגובתי כאן, ייתכן וחרגתי מגבולות הטעם הטוב, שכן נפגעת עמוקות וכתוצאה מכך הטחת בפניי דברים קשים, עד וייתכן ששינה קשה הולכת לפקוד אותי, לכן אתנצל, ואאחל לך המשך ביקור נעים בבלוגים של מרעי מושכי המקלדות. לגבי שאלתך, אצטרך להתייעץ עם אחד ממכרי, שכן, אין לי מושג. שיהיה שבוע נפלא, שלך, סטארווקס/ירון/ילדותי.

sabih

New member
מבקר יקר,

אני לא יודע איך תפוז הגדירו את תפקידך ומה בדיוק ביקשו ממך לעשות, או אפילו על מה משלמים לך (אם בכלל) אבל קצת צורם לי הסגנון והקו שאתה מוביל. בעצם יותר מקצת, מאוד צורם. זה שמישהו התלהם (לדעתך) ונכנס בך על לא עוול בכפך, זה עדיין לא תרוץ להחזיר לו ולרדת לרמתו (כפי שנראה שהשתדלת והצלחת). זה שאתה "לא זוכר שמות של אנשים לא חשובים" רק מעיד עליך והופך אותך לאדם קטן (ולא משנה כמה קטן היה המשמיץ , אם בכלל). אם יש לך תשובה ענינית לשאלה או תגובה כלשהי אז אדרבא, ניתוח פסיכולוגי בפרוטה שך קנאות או רדידות המגיב רק מעידה עליך. ואם אתה כל כך לא מת על ניקים, מענין שבחרת להתחבא בכל זאת תחת התואר המכובד של מבקר המקלדת. הדבר השני שיש בו טעם לפגם, לדעתי, הוא תמיכתך בסיפורים מסוימים שהם לטעמך. יש הבדל גדול בין לתת ביקורת חיובית ולהגיד שזה לטעמך, ובין לשלוח אנשים לקרוא סיפור ספציפי ולהצביע עבורו. יש פה תחרות בין המון כותבים, צעירים וצעירים פחות. אתה מפר את השויוניות כאשר בהמלצתך אתה מגביר סיכוייו של מאן דהוא כאשר כל תפקידך , למיעוט הבנתי, הוא לתת ביקורת ספרותית גרידא. גם ככה תפוז נקטו בקו לא שוויוני כלפי כל הסיפורים, וכל הענין מריח חובבנות ברמה של גשר המכביה. אתה כמבקר (שכנראה התבקשת לעשות כן ע"י יזמי הפרויקט) היית צריך להתעלות מעל זה. מלכתחילה לא ברור מה הקריטריונים לסינון הסיפורים (רק אל תמכור לי עכשיו את המילה איכות וכאלה סיפורים). ברגע שסיפורים מפורסמים בזמנים שונים, ולא יחד, זה כבר משנה את כל ענין השויוניות. תגובות הקוראים ומספר התגובות, לא צריכות להיות שיקול. גם ככה ההצבעה היא די מפוקפקת. איך זה שיש עדיין סיפורים שנשלחו והכותבים לא קיבלו תשובה כאשר התחרות כבר למעשה התחילה? אלה דברים אלמנטריים. תפוז משסים חברה צעירים אחד בשני כמו גלדיאטורים של נייר. שלא להזכיר בכלל את הבלעדיות שתפוז לוקחים על זכויות היוצרים. ולסיום, עוד ענין שלי מאוד צרם, אמירתך באשר למבקר הארץ : " ואגב, די הצחיקה אותי ההערה לגבי ביקורת ב"הארץ", בעיקר משום שמבקר ב"הארץ" לא היה יורק, שלא לדבר על השקעה מזמנו, לעבר פרויקט שכזה באינטרנט". כקורא אני מוכרח להגיד לך שרוח של התנשאות, שאינה במקום, נושבת מדבריך. תחילה כי אין שום הפחתה מכבודו של מבקר כלשהו (כולל זה של הארץ) להשתתף בפרויקט כלשהו שאמור לעודד כתיבה. זה שרב הכותבים פה הם מתחילים וצעירים לא פוגע בשום אל עליון, גם אם הוא מהארץ. מצד שני, בדבריך יש יריקה בפרצוף הפרויקט שכביכול אינו ראוי שמישהו אלוהי בדמותו של מבקר הארץ ירק לכיוון. אז מה אם זה אינטרנט? לאתגר קרת אין שום בעיה לכתוב בבמה, ולמאות אחרים כנ"ל, אז אתה פתאום מגדיר איזה מדיום ראוי ואיזה לא? מי שמך? מזל שאתה כל כך נדיב ומוכן לתרום לקידום הספרות בארץ הקודש. לקחת לך פוזה, חשבת שתמצא פה את דוסטויבסקי או צ'כוב הבא, מה גם שאני לא בטוח כלל שהיית מבחין בו אם היה אחד כזה. "תנו לי משהו שעוד לא קראתי.."???? עם כל כך הרבה פוזה באמת מסקרן אותי איזה דברים כתבת בחייך ומי התגליות והשוסים הגדולים שיצאו תחת ידיך כעורך ספרותי. אשמח אם תאיר את עיני. אתה אולי חושב שאתה מבין גדול בספרות, ויתכן שיש דברים בגו, אבל יש לך עוד הרבה ללמוד על אנשים ואנושיות. יש לי הרגשה שמשהו שם עלה לך לראש. ולא , אין לי שום סיפור כאן בפרויקט, כך שבניגוד לחברה מבוהלים או חנפנים אחרים, אין לי שום בעיה של להגיד מה שאני חושב. יום טוב.

תגובה לתגובה לתגובה לתגובה

לפני הכל - בפעם המאה ואחת, אני לא חלק מהצוות של תפוז אנשים. קראו מעט אחורה בפורום או בבלוג. שלוש האשמות, שלוש תשובות קצרצרות וגם זה יותר מדי: 1. אני אדם קטן? מעניין לשמוע זאת לאחר שכתבתי תגובה למי שהחליט להגיב תגובה לא עניינית בפורום הכללי, תגובה שכל מה שעומד מאחוריה הוא זלזול. אם אינך חושב שראוי אני להגיב על פניה אישית לכיווני אז צר לי מאוד על כך אבל אני לא מאמין בכך. מדוע יוכל אדם לעלוב בך ואתה לא תוכל להשיב? אני חושב שהגבתי בהתאם ל"כללי הנימוסין" של הרשת ואף מעבר לכך. למעשה - אני חושב שתגובתי היתה ראויה ושהעבירה את המסר שלי כמו שצריך. זכותך לראות בי אדם קטן אך אני חושב שאנשים שמוותרים כאשר פוגעים בהם גם אם זה באינטרנט הם אנשים שמקטינים - את עצמם. 2. אני דווקא חושבשהפרויקט של תפוז הוא מבורך. הבעיה היחידה (והגדולה) היא שהסופרים שהיו אמורים לתת ביקורת לא עושים זאת. בקשר לטענה שלך לגבי אי-שוויוניות - דבר ראשון, כפי שאמרתי אני לא חלק מהפרויקט. דבר שני, תתעורר - בעידן הרייטינג שום דבר איננו שוויוני. למעשה - שום דבר אף פעם לא שוויוני אבל נעזוב את זה כרגע. דבר שלישי ואחרון - אני חושב שמי שבאמת פוגע בשוויון ההזדמנויות פה הם חלק מסוים מהכותבים, אך נדמה לי כי קניתי לי כאןמשום מה מספיק אויבים ולכן לא אפרט יותר. 3. אני מתנשא? קודם כל לא הבנת את כוונתי. אמרתי שמבקרי הארץ לא היו משקיעים מזמנם מתחרות כזאת, לא בשלעליבותה, אלא בגלל שהם-הם המתנשאים. היודע אתה כמה לסופר (שאני מעריך) להצליח ולעבור את הביקורת של הארץ? האמן לי, מדובר באליטה שלא מאפשרת לסופרים צעירים לפרוח בקלות. דווקא בשל כל אני חושב שמותר לי להביע את דעותיי האישיות ולבקר סופרים. האם הסופרים כאן לא רוצים ביקורת? כפי שכבר ציינתי, תיבת המסרים שלי מוכיחה אחרת. אך אתה חייב לצאת כנגדי כאילו אני המתנשא, למרות שאני כאן, נותן ביקורת שאני מאמין שהיא מקצועית. תמימותך גם זועקת - הלוואי וההתנשאות מצד סופרים ומבקרים לא היתה מנת חלקם של כותבים פה. אתגר קרת כותב באינטרנט, נכון, והלוואי והיו מאות אחרים כמוהו. הראה לי עוד 5 סופרים מהשורה הראשונה בארץ שכותבים באינטרנט, לא מאה. ולסיום, שני דברים. אינני יכול להזדהות משום שאינני חושב שמותר לי (מבחינת חוזה משפטי) לעזור לפרויקט של הוצאה אחרת, אם כך תיתפס הביקורת שלי פה. והדבר השני - מדוע כל מי שתומך בדעותי כאן או שרוצה שאני אמשיך לתת ביקורת הוא או חנפן או מבוהל? כולי תקווה שתחשוב על דברים לפני שאתה כותב אותם פעם הבאה, במיוחד אם אכן אין לך אינטרסים חבויים. אני מקווה של תמהר להכתים אנשים ולקרוא להם חנפנים או מבוהלים רק כי יש לך משהו (משום מה) נגד מה שאני עושה (סליחה, עשיתי) פה. המבקר.

starwax

New member
מי באמת מזלזל? מי הוא המעליב?

אתה צריך להרגע קצת...רק המלצתי לך לבקר ספרות מקצועית ב'הארץ', ותראה מה נהיה... השתלחת בי כאילו חרבתי עולמך. 'איש לא חשוב', 'גשש בלש', 'בטחון עצמי נמוך', 'קנאי מתוסכל'...חלק מהברכות ששלחת לעברי. ממרומי גילי המופלג השתדלתי לשמור על קור רוח ולכבד אותך כבנאדם, אבל בוא ונשים את הדברים בפרספקטיבה ראויה, ולא נשתלח... ובשורה תחתונה, אתה מבקר שלא פתוח לבקורת, חבל. ירון

מון שרי

New member
כתיבה מרגשת היא כתיבה מהלב

נסיון להיות שונה או ייחודי במכוון עלול לפגוע באותנטיות וחבל.

לפי נקודת מבטי האישית בלבד,

כתיבה אמיתית, מהלב, היא בהכרח שונה מכתיבה על-פי סטנדרטים. אני לא מבקש להיות שונה במכוון, אני מבקש מכותב להיות מה שהוא, שונה. לעיתים מה שקורה זה שכותב/ת מושפע/ת כל כך מנורמה של כתיבה עד שהוא או היא בעצמם אינם מודעים לכך. לכן, אם כותב/ת מגלה שהוא/היא כאלו, החובה היא דווקה לנסות ובמכוון להיותשונה, בתקווה למצוא את הדרך האישית שהם זנחו. עדיף שונה ורע מאשר דומה ובינוני (אבל לא מזהה ומצוין). אבל שוב, זו רק דעתי האישית.

dominika

New member
רוצה יחודיות?

קח כמה: פרעה http://www.tapuz.co.il/blog/hamikledet/main/viewentry.asp?id=397350 חבר טוב מידיי http://www.tapuz.co.il/blog/hamikledet/main/viewentry.asp?id=369289 הדוגמתית ואיש הדג http://www.tapuz.co.il/blog/hamikledet/main/viewentry.asp?id=375829 ממתין למותו http://www.tapuz.co.il/blog/hamikledet/main/viewentry.asp?id=407664 השלט http://www.tapuz.co.il/blog/hamikledet/main/viewentry.asp?id=372125 תקרא אותם ותראה. גם אני לא מהפרוייקט ואפילו לא כתבתי כאן סיפורים. אבל אני אוהבת לקרוא. אז אם אתה אוהב לבקר. אז יאללה תקרא את כולם ותן ביקורות אמיתיות שליליות וחיוביות יחדיו. זה שאתה אומר שזה משפיע. כמובן. ישנם אנשים מוכשרים יותר ומוכשרים פחות. מי שלא יכול לקבל תגובה שלילית זב"שו. יוזמה יפה מצידך, אל תפסיק. דומיניקה

תודה רבה

את כולם קראתי פרט ל"ממתין למותו" שלא הספיקותי. עוד אקרא. תודה על ההמלצות ויום טוב. אני לא מתכוון להגיבאו לבקר יותר כאן, אבל אשלח מסר אישי למי שאתרשם מכתיבתו. שיהיה לך שבוע מצוין.

למעלה