ייללות לפני שינה ובאמצע הלילה

freeman123

New member
ייללות לפני שינה ובאמצע הלילה

חתולה בת 3 מעוקרת ומחוסנת, מייללת בלילה.
הייתה רגילה לישון בחדר, על המיטה.
כעת כשלא מרשים לה להיכנס:
א.היא כל הזמן מנסה להיכנס
ב.לפני שהולכים לישון מייללת
ג. באמצע הלילה מייללת גם כן

יש משחקים, אוכל, מים נקיים, ארגז חול נקי.
בכל זאת היא מייללת ורוצה להיכנס לחדר.
קשה לישון וממש לא נעים לחיות ככה.

אני מתפתה לקום ומשחק איתה / מרגיע אותה כדי שתתרצה, לאחר מכן חוזר למיטה.
זה לא נורמלי.
מה הפתרון ?
זה פוגע באיכות החיים שלי ושל בת זוגתי.

גורדיאן

New member
מי אמר שזה לא נורמלי?

זה דווקא נורמלי לגמרי, היא רגילה לישון בחדר על המיטה ופתאום מגרשים אותה מהטריטוריה שלה ומונעים ממנה את האהבה והחום שהיא רגילה אליהם, אז טבעי מאוד שהיא תתלונן, ואם לומר את האמת אני די מסכים איתה...
מה שיקרה זה או שבת הזוג (החדשה?) תתרגל לחיים עם חתולה, או שתמשיכו להתעקש על כך שחדר השינה הוא מחוץ לתחום ולאחר תקופה מסוימת החתולה תתייאש ותפסיק להתלונן.
אם אתה רוצה לקצר את התקופה הזאת אל תקום לשחק איתה, זה רק מחזק את דפוס התלונות, נכון שהיללות בלילה מפריעות מאוד אבל זה המחיר שצריך לשלם על השינוי בהרגלי החיים שלה.
עוד הערה אחת: החתולה מייללת כי היא אוהבת אותך ורוצה את קרבתך, לא צריך לכעוס עליה בגלל זה.

אלישבע777

Well-known member
חיזוק התשובות שניתנו פה וקצת משלי

כקיבלתי את החתול שלי כגור בן חודשיים, הצלחתי להרגיל אותו לכל דבר, די בקלות - לקציצת ציפורניים, לרחצה (אני רוחצת, למרות שאומרים שלא צריך לרחוץ חתולים) , לבית הוא התרגל תוך יממה וגם גמלתי אותו ממנהג מגונה של דיווש ויניקת בגדי ולא פחות חשוב- לימדתי אותו לא להעיר אותי מוקדם בבוקר. רק בדבר אחד לא הצלחתי- ללמד אותו שלא נכנסים בלילה לחדר השינה. סגרתי את הדלת בפניו ולא עזר לי כלום. הוא יילל ושרט את הדלת כל הלילה. כך הוא עושה גם כשבאים אורחים ולנים בחדר צדדי. בקיצור, אחרי שבועיים ללא שינה, ויתרתי על ההתעסקות הזאת ופתחתי את הדלת בפניו. כשהיתה לו אפשרות לעלות על המיטה, הוא בעצמו וויתר. היום הוא בן 9 והוא כמעט לא מגיע לישון בחדרי. בקיץ הוא בכלל לא מגיע, בחורף הוא אוהב את חמימות סדין החימום ואז הוא ישן איתי. קצת מעליב, אבל מה לעשות...
האמת - שאילו הייתי מוכנה להקריב את שנת הלילה שלי במשך חודש- חודשיים, ולא לפתוח לו את הדלת, זה היה עוזר, אבל החלטתי שההתקשות הזו אינה שווה את המחיר.
אם תהיו עקביים מאד ולא תתנו לחתולה להכנס אף פעם, לא תשחקו איתה בלילה כשאתם צריכים לישון ( ולא תתנו לה פרס על "התנהגות רעה" של הפרעות ויללות), בקיצור התעלמות מ ו ח ל טת, בלי נזיפות ובלי התייחסות- היא בסוף תלמד. כמה זמן זה ייקח? הרבה! וגם אחרי שהיא תלמד שלא עוזר לה שום דבר, היא תמשיך לנסות לפעמים, אולי יצליח לה.
האם אתם מוכנים למשימה? אם כן תתחילו ותמשיכו, חובה להתמיד. אם הפרתם את ההחלטה ונשברתם, צריך להתחיל "מההתחלה". חתולים הם חיות של הרגלים. אם החתולה היתה רגילה לישון במיטתכם, יהיה קשה להרגיל אותה להרעת תנאים, אבל אפשרי. עכשו חורף והחתולה מחפשת חום. בקיץ יהיה שיפור.
הצעה אחרת: בכל ערב משעה מסויימת היא צריכה להישאר בחדר צדדי או במרפסת- עד הבוקר. היא תיילל נורא, אבל תתרגל. לא נורא. ואסור לבקר אותה שם ובטח שלא ללטף, אותה שם, בכל הזמן הזה, כי אז היא תלמד שאפשר לטרטר אתכם. כשהיא תתרגל לישון במקום שלה, אז תוכלו להגיע אליה לליטופים וגם זה רק כשהיא רגועה, כפרס על התנהגות טובה!

SicTransit

Active member
כרית חשמלית

בעקבות תשובתה של אלישבע חשבתי שאפשר לנסות לפתות את החתולה בעזרת כרית חשמלית שתהיה במקום רחוק מחדר השינה שלכם. בלילות הקרים של החורף החתולה תשמח לישון עליה (מנסיון) ועד הקיץ היא כבר תתרגל לסידור השינה הזה. חפשו את הכרית בעלת ההספק הכי נמוך בשוק כי יחד עם הפרווה החתולית העסק מתחמם גם בלילות הקרים ביותר.
&nbsp
זהירות: לא ישים אם החתולה שלכם נוטה לשחק עם חוטי חשמל (הייתי מציע לכם דרך להתמודד עם זה אבל חוששני שיגרשו אותי מהאתר).

למעלה