המלצות:
אם בלבנים עסקינן: ריזלינג של יקבי רמה"ג - מתקתק, קליל מאוד, פירותי ונעים. הולך נחמד עם גבינות. להגיש קר-צונן. 'ירדן' הר חרמון לבן, רמה"ג - טיפונת יותר יבש מהריזלינג, חלק ונעים. כנ"ל להגיש קר. מחירים של שניהם ברשתות שיווק: 25-32 ש"ח. אישית אני מעדיף אדומים לארוחה של גבינות: שיאון אדום, יקבי רמה"ג - יין פשוט, פירותי, עם ניחוחות פטל, מאוד קל לשתיה גם לחובבנים (שכמותי). הולך מצויין לדעתי עם פסטות ועם גבינות. היין זה בלנד של סוגי ענבים, בין השאר סנג'ובזה, סירה וגאמא נואר. כמעט תמיד אני מחזיק בקבוק בבית. מחיר- 24-31 ש"ח. שיראז, גאטו נגרו - יין צ'ילאני, ארומתי מאוד, בעל טעם עשיר ומיוחד, מאוד נעים לשתיה. מחיר - כ-28 ש"ח. שיראז, רקנאטי - יין מצויין לצד גבינות, מרקם עשיר, ניחוחות פירות שונים, וחלקלק ונעים בפה. מעט יותר יקר - 50-55 ש"ח. את האדומים מגישים בטמפ' החדר (לא טמפ' חדר ישראלית). אולי שווה להכניס לקירור חצי שעה-שעה לפני ההגשה, אבל לדעתי לא יותר כי יין אדום קר מאבד לטעמי מהארומות. המחירים זה בממוצע ברשתות שיווק, אפשר להשיג גם יותר בזול אצל סיטונאים/סוחרים, וגם יותר ביוקר - תלוי איפה קונים. ספרי מה בחרת ואיך ההתרשמות.