ייעוד בחיים

מקסימה1

New member
ייעוד בחיים

הי כיצד אני יכולה לדעת מהו הייעוד שלי בחיים ? תנו לי דוגמאות של ייעודים של אנשים שונים. בהתבוננות פנימית שלי על עצמי ועל כל מה שעברתי בחיים יש לי תחושה כי הייעוד שלי הוא לתת אהבה לאנשים. פשוט אהבה. על כל סוגיה. הייתכן? במידה ותסכימו איתי, אז יש לי שאלה: למה ליפעמים אני מושכת לחיי אנשים שלא רוצים באהבה זו? או חוששים ממנה? שלא תחששו- אני לא אדם הכופה את עצמו על אחרים אלא להפיך, רק עתה אני נימצאת בנקודה שבה אני מעיזה לתת אהבה וגם עם חששות קלים..... מחכה לשמוע עוד..

hagakora

New member
ייעוד בחיים

בתור בן אדם ששואל את השאלה הזו את עצמו מגיל 10, אולי אני אתן לך תשובה שלא כל כך תאהבי. התשובה שלי מתבססת על יציאה מתוך נקודת ההנחה שבני אדם וחיות הם אותו דבר, אנחנו רק עוד בעלי חיים, פשוט עם מוח מפותח יותר בסולם האבולוציוני, זה הכל. לאחר זה, שאלתי את עצמי, מה המטרה של חיות? הקשבה בשיעורים בבית הספר הביאה למסקנה שהמטרה של חיות היא לדאוג להמשכיות הששולת שלהם והתרחבות בריכת הגנים שלהם. משמע, זוהי כל מטרתו של כל אדם - להביא כמה שיותר ילדים שיחיו טוב ובתנאים בטוחים.

ita101

New member
מסקנה תמוהה

אתה יכול לעשות השוואה בין בני אדם ובעלי חיים. אתה יכול לראות את הדימיון ואת יכול לראות את השוני. אתה יכול לעשות ככה גם בין בני אדם ועצים או בין בני אדם וטלפונים. אבל הגיוני לעשות השוואה בין בני אדם ובעלי חיים כי אנחנו "יותר קרובים" כביכול. אז בוא נגיד שיצאת מנקודה שבה אתה אומר שיש דימיון רב בין בני האדם ובע"הח. האם זה אומר שמה שהם עושים גם אנחנו צריכים לעשות? מאיפה הגזרה השווה הזאת? בסופו של דבר אנחנו נותנים את המשמעות לחיינו ולא אף אחד אחר. וכשאני אומר "אנחנו" אני גם עושה פה מן איזו הכללה כזאת שאומרת שאני ואתה באותה סירה. אבל מסתבר שלא לגמרי. כמה שאני ואתה נהיה דומים ביננו, אפילו יותר מדמיוננו לבעלי החיים, עדיין אנחנו שונים בכמה דברים. בין השאר בהשקפתנו לגבי "המטרה שלנו בחיים". :) גם אם חונכתי שאחד (אם לא היחיד) מהייעודים שלנו בחיים זה לעבוד את הבורא (כלומר לקיים מצוותיו וכו') - אף אחד בחיים לא יקבע לי בשביל מה אני באמת חי. העולם החיצוני מסביבנו נתפס רק בתוך העולם הפנימי שלנו. נקודת ההתחלה של קיומנו, או של קיום אחרים כמותנו, וכל הגבולות שאנו מוצאים בעולם הזה גורמים לנו להרהר מה יש מעבר לגבולות. הדבר הזה מטריד אותנו וייתכן שלעולם לא נדע את התשובה. ואולי אנחנו לא צריכים לשאוף לדעת. לא יודע... שמעתי לאחרונה משפט חכם - "התכלית של האדם היא לחיות את חייו ללא תכלית" או משהו כזה. אני חשבתי על משהו אחר בעבר - "הייעוד שלנו בחיים זה לחיות את החיים כאשר אנחנו מחפשים ייעוד". יש ספר "האדם מחפש משמעות". לא קראתי אבל זה נראה לי נכון. בסופו של דבר המשמעות היא הפירוש שלנו לדברים ולכן זה נובע מאיתנו, מהעולם הפנימי שלנו. וזה מוזר כי אנחנו מחפשים משמעות שהיא מחוצה לנו. כמו שאמרתי קודם - אנחנו מהרהרים לגבי מה שיש מחוץ לגבולות שלנו אבל בסופו של דבר אנחנו כנראה יכולים לקלוט רק באמצעות מה שיש בתוך גבולותינו. אההההההה!!!! חחח השתגעתי

ita101

New member
ייעוד בהליכה למועדון

יש כאלה שהולכים למועדון כדי לרקוד יש כאלה שהולכים למועדון כדי לשתות יש כאלה שהולכים למועדון כדי שיראו אותם יש כאלה שהולכים למועדון כדי להציץ יש כאלה שהולכים למועדון כדי להתחיל עם בחורות יש כאלה שהולכים למועדון כדי להתחיל עם בחורים חח מן השוואה כזו... כל אחד הולך למטרה אחרת. אבל מה בכל זאת שונה בין המקרים? ללכת למועדון את בוחרת. להיוולד לחיים את לא בוחרת כביכול. וזה מציק כנראה. (גם לי קצת כשאני חושב על זה)

wolfbrother27

New member
מקסימה היקרה

בקשר לייעוד, אני חושב שהיחידה שיכולה לדעת את התשובה הספציפית לשאלה שלך זו את עצמך, אני מאמין שלכל אחד יש יעוד בחיים, ולא רק לאכול, לישון ולפזר את זרעך בכל הארץ, יש הרבה מעבר... אני התחלתי בתור אמן, מאז שאני זוכר את עצמי ציירתי ויצרתי, ואז לפני כשלוש שנים לאחר שסיימתי שנה שניה בבצלאל, שמעתי את הקול הפנימי שלי (הקול הקטן של אלוהים בכל אחד מאיתנו... האינטואיציה) והקול אמר לי, "תקשיב דובי, הכל סבבה טוב ויפה, אבל אני לא חושב שאתה במקום הנכון כרגע, נכון שאתה אמן ויוצר, אבל הגעת לפסגת היכולת פה בבצלאל, אל תחזור לשנה נוספת, פשוט תמשיך הלאה.", במהלך החופשה החלטתי להקשיב לאינטואיציה שלי ועזבתי את בצלאל... שנה וחצי הייתי בהפסקה מהכל, עבדתי כמאבטח ונסעתי המון באופניים... ואז, בליל חורף אחד זה הכה בי כמו ברק, (במהלך נסיעה על אופניים בשעה 23:30 בגשם זלעפות מתל אביב לבת ים). קיבלתי הארה, ופתאום התחלתי לראות את הדברים בצורה ברורה יותר, וידעתי מה אני ולאן הדרך שלי הולכת... החלטתי ללמוד רייקי ובסופו של דבר נרשמתי גם לעיסוי הוליסטי ולארומתרפיה... היעוד שלי זה להיות מטפל, שבמובן מסויים זה גם להעניק אהבה וחום לאנשים, ולרפא אותם פיזית נפשית מנטאלית ורוחנית... אני חושב שהיעוד בוחר אותנו ולא להיפך... מה שנועד להיות יהיה. בקשר לאנשים שלא רוצים את האהבה שאת אומרת... אולי זה בגלל שהם לא מבינים אותה והם אינם יכולים לראות אותה כפי שאת רואה אותה... אני חושב שאת צריכה פשוט להבהיר את עצמך יותר, משום שאהבה היא דבר נהדר ולא יזיקו אנשים שידעו להעניק אהבה לכל הסובבים אותם, אולי זה ירפא את העולם בו אנו חיים... בהצלחה מקסימה בכבוד ואחווה דובי - לוחם ומטפל הוליסטי

לא שאלתי...

אף פעם בחיי לא שאלתי את עצמי את השאלה הזו... היא קפצה למוחי, אך לא מצאתי סיבה לשאול אותה. אני חי את חיי בצורה שאני חושב שנכונה לי וכך חווה חוויות מסויימות ולומד דברים נהדרים ויוצר ורואה והכל... אין כאן בדיוק ייעוד, לפעמים צצות להן מטרות. אך תמיד יש דרך. אם לתת אהבה זה אחד הדברים שאת עושה זה לא אומר שזה היעוד שלך... הרי את גם אוכלת והולכת ונושמת... אז למה שהייעוד שלך לא יהיה ללכת או לאכול או לנשום? אדם יכול לעשות אינסוף מעשים, לדעתי לא צריך להגביל את עצמך בייעוד. אדם צריך להיות עצמו ולפתח את עצמו, אם הוא אדם שנותן אהבה שיתן אהבה וימצא את הדרך לעשות את זה בצורה הכי נכונה וטהורה. אך העולם מלא באינסוף אפשרויות שגם אותן אפשר לעשות בנוסף ללתת אהבה. דעותיי דרך :)

יעד עדי ידע

דעי לך : עדי- למצוא את היופי, המיוחד. ידע- לגלות את הנסתר את החכמה. יעד - מיועד, זה כבר מיועד לך, זה יגיע..לעשות בלי לעשות וזה יגיע. עד - י' עד לדבר הזה שקוראים לו בכל מיני שמות... בהצלחה.

RieM

New member
לפי מה שידוע כרגע

אין שום יעוד ואין תכלית ליקום ולקיום. סתם, מעבירים את הזמן בכדי לפנות מקום לעוד זמן ... עד שנגמר. אבל זה שאנו לא מבינים את מהות קיומנו בעולם הזה, עדיין לא אומר שאין סיבה לכך. העיקר .. בינתיים טוב ונחמד לך ? זה מספיק.

princeOFdream

New member
בהחלט שאלה ראויה!

לדעתי זוהי שאלה שכולנו שואלים את עצמינו, גם אם בצורות שונות: מה הייעוד שלי? מה משמעות החיים (בשביל מה האדם קיים)? וכו', וכו'. אבל אומר לך בכנות. אני מאמין שלשאול מה היעוד שלי בחיים, זה כמעט כמו להאמין בגורל- אתה מאמין שיש לך משהו שבשבילו נועדת, מטרה כלשהי שאותה אתה צריך לממש; בעוד האמונה בגורל משמעה שאתה מאמין שגורלך קובע לך מה שיקרה עמך. את שואלת כיצד אפשר לדעת מהו הייעוד שלך? אתן לך שני טיפים טובים לטעמי: הראשון (נלקח מ'האלכימאי' של פאולו קואלו), כאשר אדם מגלה את ייעודו ומנסה לממש אותו, כל היקום נחלץ לעזרתו (היות שמשאלת האדם מחוברת לנשמת היקום). השני, מאמינים שקיימת תופעה מוכרת בשם דה-ז'ה-וו, מה שקורה בה היא שכאשר האדם עושה משהו שחורג מגורלו ומנוגד למה שנקבע לו בגורל, המצב חוזר אחורה לנק' המפנה (בה האדם סטה ממסלולו) עד שהאדם מתקן את טעותו ועושה מה שהוא היה אמור לעשות (סרט מעולה שממחיש זאת הוא: 'RUN LULA RUN'. אבל אני אומר לך משהו, אני לא מאמין בגורל, או יעוד, או בכלל. אני מאמין באדם. אני מאמין שהאדם הוא אחראי לעצמו לחלוטין והוא הקובע את דרכו. זה לא שסביבנו אין דברים נסתרים, מסטיים, קוסמיים וכד', אבל הם אך ורק דברים שאם מכירים אותם הם יכולים לעזור ולהביא תועלת לאדם בדרך בה הוא בוחר.

grinberg

New member
לנשום! מעבר לזה, הסתבכת ../images/Emo13.gif

הבעיה היא, שהציליביזציה אינה נותנת לנו רק לנשום. ועכשיו לחזור לג'ונגל זה לא אקטואלי...

למעלה