ייעוץ בבקשה..

ran233

New member
ייעוץ בבקשה..

אימי עובדת כמזכירה מזה 35 שנים ומרבה בעבודות הקלדה וכתיבה. מזה כשנה היא סובלת מכאבים בכפות הידיים וארבע מאצבעותיה "נרדמות". הכאבים מופיעים גם במרפקים.חפצים נופלים לה מהידיים לעיתים קרובות. האם זו דלקת פרקים? לאן עליה לפנות לשם קבלת טיפול\אבחנה? תודה

m_katzmann

New member
מה קורה אצלה בעבודה../images/Emo15.gif

היי רן, מה קורה אצלה בעבודה, האם יש לה תחושה שהיא לא ממצה את יכולתה, או שמישהו מנסה לתפוס את מקומה? האם יש לה באופן כללי תחושה שהיא כבר לא כל כך נחוצה בעבודה, בחברה, בבית? יתכן שזו דלקת פרקים וזאת תוכל לאבחן בקלות אצל רופא המשפחה. אך דלקת הפרקים היא רק הסימפטום. זו לא הסיבה. וכל זמן שלא תטופל אמך במקור לבעיה היא תופיע כל פעם במחלה או בעיה אחרת.
מאיה

כאבים באצבעות

הסימפטומים שתארת יכולים להתאים למחלת המזכירות הנקראת תסמונת המנהרה הקרפלית ( בשפה המערבית). תסמונת זו נגרמת ע"י דחיסה של העצב העובר בין העצמות והרצועות ביד וגורם לכל הסימפוטמים שתארת. מה שיכול לאשש את האבחנה היא האם התסמינים מופיעים לרב בלילה? האם הם מוחמרים בעיקבות קיפול כף היד (למשך דקה ) ומוחמרים עם פישוטה? בכל מקרה כיוון שסימפטומים אלו יכולים להיות גם התחלה של דלקת פרקים או דלקת גידית ממולץ לגשת לרופא לקבלת אבחנה מדוייקת. בראיה הסינית התסמינים נובעים מחוסר זרימת דם ואנרגיה באזור היד . מה שגורם לסטגנציה (תקיעות) וחום (= דלקת וכן לתופעות של הרדמויות בידיים).וטיפול בדיקור צמחי מרפא ושמנים אתריים מגיעים להצלחות יפות הן בשיכוך הכאבים והן בטיפול בהרדמויות. לצערי לא אוכל לתת לך המלצות פרטניות , בשביל זה מומלץ לגשת כאמור למטפל שיאבחן את אימך כראוי.

ran233

New member
תגובה..../images/Emo102.gif

יעל,תודה רבה על התשובה המפורטת.עזרת לי מאוד. מאיה,את הבולשיט הפסיכולוגי תשמרי לאחרים-פספסת בגדול.. ביי ביי.

בולשיט או לא ..

היה פה נסיון כנה לתת לך פרספקטיבה אחרת על החיים , יכול להיות שמאיה פיספסה ב ע נ ק , עדיין מטרתה היתה טובה. לאחד מתאים תשובות רציונליות כמו שלי ואחרים מתחברים לסיבות עמוקות ורוחניות יותר כמו בקינסולוגיה , אנחנו משתדלים לתת מגוון של תשובות , וכולנו עושים זאת מתוך רצון לעזור ולהקל מעט על סבלו של השואל. לדעתי גם אם תשובה זו או אחרת לא מתאימה לך או נראת כאבחנה שגויה לחלוטין כדאי להכיר טובה לעונה שניסה לחלוק את הידע שלו (שאגב ביום יום מתפרנס ממנו , ונותן אותו פה חינם..) שוב רק מתוך כוונות טובות. בכל אופן שמחה שהצלחת לקבל תשובה לשאלתך, מאחלת לאימך הרבה בריאות יעל

ran233

New member
ניסוח חריף מדי..../images/Emo97.gif

אם מישהו נפגע-סליחה! אני רק רוצה לציין שאמי קצת נפגעה מחוות דעתה של מאיה.בכל זאת,לא ביקשתי אבחנה פסיכולוגית... יכול להיות שכוונתה הייתה טובה ושנסחפתי בתגובה. בכל אופן תודה לשתיכן..

m_katzmann

New member
גוף-נפש../images/Emo143.gif

היי רן, אני לא נתתי כאן אבחנה פסיכולוגית, כי אני לא פסיכולוגית. מה שנתתי כאן היא את ההשלחה הרגשית לפגיעה הגופנית. בפורום בו אתה כרגע נמצא מאמינים בקשר בין הגוף לנפש. רואים את האדם כשלם. מצטערת אם הגבתי בחריפות לתגובה החריפה שלך. מושיטה לך
ומקווה לשיפור במצבה של אמך. מאיה

m_katzmann

New member
הבולשיט הפסיכולוגי הזה הוא חלק

היי רן, הבולשיט הפסיכולוגי הזה הוא חלק מגופנו. תרצה - תתכחש. תרצה - תקשיב. עד שלא תקשיב לבולשיט הפסיכולוגי הזה - הוא תמיד יגרום לפגיעה במקום אחר. מאיה

ran233

New member
בואי נלחץ ידיים ו..

נסכים שאנחנו לא מסכימים לגבי החלק הפסיכולוגי.אני לא מתכחש אליו,רק שבסיטואציה הנוכחית הוא פשוט לא רלוונטי. כיוון שלא מצאתי פורום בנושא רפואה כללית,החלטתי לנסות כאן,אף על פי שבאמת לא הבנתי מהי רפואה משלימה.בכל מקרה קיבלתי תשובה שעזרה.. אז שולם?!

למעלה