ייעוץ בהשקעה

tamitzik

New member
היי שלום לכולם ,
שמי איציק בן 42 נשוי +3 בנות( 12,10,7) גרים ברחובות .
הכנסה נטו משותפת כ 19K , אין צפי לעליה משמעותית ( עובד בתעשייה אווירית) .
ברשותנו דירה ללא משכנתא ( הערכת עלות של 1.9M ) .
הון עצמי 100K שמשאיר למקרה חירום ותפעול שוטף.
קרן השתלמות קיימת אך לא מתכוון לגעת .
מעוניינים במידה ונקבל חיזוק לקו המחשבה לקנות דירה להשקעה כאשר המימון יילקח על חשבון הבית הקים .
ניתן לקבל עליו 900K אך לא נראה לי שקניה של בית במחיר כזה תהיה רלוונטית כי זה מביא אותי להחזר של 5K למשך 25 שנים כולל ביטוחים ( סדר גודל.... ) - מה גם שעל שירה כזו ניתן לקבל 3.3K בערך אז אין לי יכולת השלמה לסכום .
חושבים על כוון 650K-600K שיוצר החזר של 3.1K ואני מאמין שכירות על שירות כאלה סביב 2K ולכן גם במקרה זה יש השתתפות של למעלה מ 1K ( בנוסף מודע לכל האלמנטים סביב דירה כזו כמו תחזוקה וסביבה ) .
א. מה דעתכם באופן כללי ?
ב. דירות במחיר זה יכולות להיות באזורים מסוימים מאוד באשקלון , שדרות , נתיבות , קריית גת .
הכי אטרקטיבית עם צפי לפיתוח נראית לי אשקלון לאחר חקר שוק .
ג. אשמח לשמוע דעות אבל אציין שהיות ואין לנו הון עצמי ששם אני יכול למדוד את התשואה באחוזים מול כל אפיק אחר , פה אני מייצר כסף מהקירות שאני גר בהם ( משלם משכנתא עם ריבית 3 אחוז מול שכירות על הסכום של 2-2.5 אחוז ) , אך הראייה היא לטווח ארוך עם רצון וציפיה להשקיע במקום שתיתכן בו תוכנית לפיתוח .

תודה מראש לכולם .

razwie

New member
ממה שאתה כותב נשמע שאין לך מידע ספיציפי על אזור מסויים שהולך לעלות למשל בשל פינוי בינוי שעוד לא התחיל או משהו כזה.
אתה בעצמך מעיד שהריבית לבנק תהיה גבוהה יותר מאשר התשואה על השכירות ואתה בונה רק על עליית ערך...
על פניו זאת נשמעת השקעה לא חכמה, כיוון שאתה יודע שאתה הולך להפסיד כסף כל יום למעשה.

אם אתה ממש רוצה להיכנס להשקעות אתה יכול לקחת הלוואה / משכנתא לכל מטרה כנגד שיעבוד הנכס הנוכחי שלך (תחשוב טוב אם לעשות את זה) ולהשקיע את הכסף הממונף בהשקעה אחרת שאולי כן תהיה כלכלית - שוק ההון, הלוואות חברתיות, כל אפיק אפשרי אחר אבל שלפחות לא תדע מראש שהתשואה תהיה נמוכה מאשר הריבית על ההלוואה.
חלופה אחרת היא לצבור קצת הון עצמי ולהפוך כל השקעה לעיל, כולל נדל"ן להשקעה עם תשואה קצת יותר טובה.

ושוב, אני לא יועץ השקעות, וחסר כל תואר כלכלי. אין בנאמר לעיל המלצה על משהו ספציפי אלא רק המחשבות שלי על הפוסט שלך.

בוקר טוב,

אני לא יועץ השקעות אבל אני יש לי שתי הערות

על הבית שלך אתה יכול לקבל עד 50% משכנתא לרכישת נכס להשקעה ובנוסף אתה יכול לקבל 50% על הנכס הנרכש
זה אומר שאתה לא מוגבל ל 900 אלף ויכול לקבל יותר

לגבי ההחזר אז ניתן בהחלט על משכנתא של מיליון להגיע לתמהיל טוב בהחזר של 4000 ש"ח (בלי ביטוח)

82little

Active member
היות וזהו פורום למשכנתאות ולא להשקעה בדירות צריך לקחת כל עצה ורעיון בערבון מוגבל. גם ביחס למשכנתאות צריך לשקול את הדברים בזהירות ולעשות הרבה שיעורי בית מפני שעצות שונות בנויות גם על הנחות יסוד כאלה ואחרות. אז ישנם עניינים שהם יותר חד משמעיים אבל חלק קשורים להימור מסויים או לשיקולים מסויימים שלחלק זה מדבר ולחלק פחות.
ואחרי הקדמה זו העלה כמה עובדות, וכמה נקודות למחשבה ולשיקול דעתכם.

ראשית, בקניית דירה להשקעה צריך לחשוב על הערכה של מחירי הדיור בכלל ובאיזורים מסויימים בפרט וזה כשלעצמו לא ניתן לניבוי פשוט. כדאי לבדוק עוד את הענין הזה. ולעשות ניתוחים הן ברמה כללית של האיזור והן ברמה פרטית יותר של שכונה מסויימת במקום מסויים. רוב הערים הן הטרוגניות וישנם הבדלים גדולים בין שכונות כאלה ואחרות. כך שנדרשת היכרות טובה וברזולוציה מדוייקת לגבי דירות כאלה ואחרות. בהמשך לזה צריך לבדוק היטב ענין השכירות וכמה יש ביקוש לדירות להשכרה במיקום מסויים. למשל איזור שיש בו מכללות או אוניברסיטה וביקוש קבוע למגורים וכדומה, או שכונה מבוססת דיה ועם מספיק זוגות צעירים שנזקקים לדיור בתחילת דרכם ושיש באיזור הרבה בתי ספר וגנים וקניון וכדומה. וברמת רזולציה עדינה יותר מהו הרחוב, מהם תנאי החניה, מה מצב הבנין והתחזוקה הכללית שלו וכו' . כמו כן לבדוק באתרי שמפרסמים דירות להשכרה מה מבקשים על הדירות הללו ואם ניתן לקבל הערכות ממתווכים על הביקוש להשכרה וכו'...
שנית, שיקול הדעת לשמור על קרן למקרה חרום וכן לא לגעת בקרן השתלמות נשמע סביר אבל ישנם גם מצבים שניתן לחשוב על השקעה חלופית לקרן השתלמות.
שלישית, לקיחת משכנתא לצורך השקעה בדירה נוספת היא בתנאים של משכנתא ללא מטרה ובמקרה זה הריביות שונות מקניית דירה למגורים. הריביות שהוזכרו באיזו 3 אחוז הן כנראה נמוכות מדי. כדאי לעיין באתרים שעושים השוואות בין ריביות ומדווחים על שיעורי ריביות ולקבל מושג. אני מניח לדוגמא שהפריים יהיה אחרי מאמץ פריים פלוס 1 אבל זה לא יהיה קל להשיג..., וקלצ תלוי לאיזה תקופה אבל גם ל 15 שנה יהיה לפחות 3.5 אחוז וכנל במשתנה כל 5 לא צמודה שעשויה להיות גם 4 אחוז וכו'... בכל אופן דורש בדיקה בבנקים מה תוכלו לקבל...
רביעית , כדאי לבנות תמהיל שהינו סביר מבחינת הגמישות לביצוע פרעונות מוקדמים, ושהעלות בריביות היא סבירה. אני מציע למשל לבנות תמהיל כזה: שליש פריים ל 30 שנה עם כוונה לקצר בהמשך, שליש משתנה כל 5 לא צמודה ושוב עם כוונה לקצרה בהמשך ומראש לא יותר מ 20 שנים . ושליש קלצ לא יותר מ 15 שנים. זה אמור להיות תמהיל שהעלות היא אמנם גבוה אבל לא נוראית מבחינת תשלומי הריבית לבנק.
חמישית, שווה לשקול מראש השלמה מתוך המשכורת ולא הכל יכוסה משכר הדירה, זה חלק מההשקעה וזה חלק מההון העצמי בעצם שמביאים לעסקה. זה יאפשר למצוא דירות שוות יותר ועסקה משתלמת יותר לאורך זמן. במשכורת שהזכרת וכרגע ללא משכנתא זה בהחלט נראה אפשרי.
שישית, יש לבחון את עלויות ביטוח החיים ולבצע מראש סקר שוק ולבקש הנחות תמיד לכל אורך חיי ההלוואה...
שביעית, מה הצפי למכירת הדירה בהמשך? האם הכוונה לדוגמא למכור עוד כ 15 שנים כשהבנות בוגרות ולסייע להן בהון ראשוני ? או שזו דירה לצורך השלמה לפנסיה או מה?
שמינית, חישוב עלויות של מס רכישה שהוא גבוה יותר מרכישת דירה ראשונה וכן אפשרות לתשלום מס שבח עם המכירה ומה עלותו...
תשיעית, השוואה לחיסכון וקניית נירות ערך לאורך תקופה זו של 10 ו 15 שנה מה הצפי שחושבים. כי השקעה בדירה ודרך משכנתא זה מעין חסכון כפוי והשאלה אם ניתן להשיגו בצורה אחרת ופחות מייגעת...

בהצלחה רבה.

82little

Active member
ואכן הנכון הוא לקחת חלק מהלוואת המשכנתא על הדירה החדשה 50 אחוז והשאר מהדירה הקיימת... ומהלך כזה יוזיל בריביות... כי על הדירה החדשה הריביות יהיו נמוכות יותר

למעלה