ייעוץ בנוגע להתנהלות מול המשכיר

• פותח הנושא Orre
  • פורסם בתאריך

Orre

New member
ייעוץ בנוגע להתנהלות מול המשכיר

שלום,

אני גרה מאז 2014 בדירה שכורה.

בעיקרון הבעיה היא שלפני כשלוש שנים התלוננתי בפני בעל הדירה על נזילה, היה פיצוץ בתקרה נזילת מים לתוך החדר מהדירה מעל (שגם בבעלותו) והמיטה שלי נהרסה.
הוא תיקן רק את הפיצוץ, אך לא את נזקי הדירה ופטריות וכו'
בעל הדירה במשך שנה שלמה לא תיקן את הנזקים כתוצאה מהפיצוץ.

בשלב מסויים הפסקתי לשלם לו חשבונות במשך שנה כל עוד לא תוקן הנזק מהנזילה (כשנה בערך)...

לאחר "הסדר" בעל פה מול בעל הדירה, נכנס לתקן את הליקויים בדירה ועשה לי הנחה של 1000 ש"ח על המיטה שנהרסה אך עדיין ביקש את תשלום החשבונות שלא שילמתי כשנה.

כעת עברו 3 שנים ועדיין יש לי "חוב" אצלם של החשבונות (שאני סוגרת מדי פעם).

בשנה באחרונה שוב יש נזילה, הפעם מהמקלחת ומים עוברים מהמקלחת לחדר שינה כל פעם שיש הצפה ומלבד העובדה שנכנסם מים לחדר הקיר נאכל.
אני לאורך שנה שלמה פונה לבעל הדירה ובעל הדירה מסבן אותי (כל פעם בתירוץ אחר) ומושך אותי ולא מגיע לתקן נזקים בדירה אך דורש תשלום שכר דירה כרגיל.

מה ניתן לעשות ?

רק אציין שכרגע אני בדירה ללא חוזה, פעם אחרונה שחידשנו אותו היה לפני כשלוש שנים.

(האם אפשר לדרוש הפחתה בגובה שכר הדירה למשל?)

Orre

New member
זה כל מה שיש להסיק מהמצב שתיארתי?

בעצם בעל הדירה יוצא מורווח וטוב לו כל המצב, מקבל תשלום שכ"ד כרגיל, לא מטפל בליקויים, לא עושה הנחות ולי אין שום זכויות?

למיטב ידיעתי כשאין חוזה חתום מתנהלים לפי חוזה סטנרדי - לא?

9x9

New member
כשאין חידוש בכתב של חוזה השכירות

רואים את חוזה השכירות האחרון בין הצדדים כאילו חודש.
על פי חוק השכירות, יש לשוכר זכות לפיצוי כספי בשל אי-תיקון ליקויים בדירה
ציטוט -

"25ח. (א) ...
(ב) על אף האמור בסעיף 7, המשכיר יתקן על חשבונו כל ליקוי או פגם אחר בדירה המושכרת שאינו כאמור בסעיף קטן (א) ואינו קל ערך, בתוך זמן סביר ולא יאוחר מ-30 ימים מיום שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, ואם היה פגם שתיקונו דחוף – יתקן המשכיר את הפגם בתוך זמן סביר ולא יאוחר משלושה ימים מיום שקיבל דרישה כאמור; לעניין זה, "פגם שתיקונו דחוף" – פגם שאינו מאפשר מגורים בדירה באופן סביר; אין בהוראות סעיף קטן זה כדי לגרוע מהוראות סעיף 9(ג).
(ג) לא תיקן המשכיר ליקוי או פגם, לפי דרישת השוכר, בתוך התקופה האמורה בסעיף קטן (ב), יחולו הוראות סעיף 9(א) ו-(ב), בשינויים המחויבים"

ומה אומר סעיף 9(א) ו- 9(ב) לחוק השכירות - ציטוט :

"9. (א) דרש השוכר מהמשכיר לתקן את הפגם או את אי-ההתאמה ולא תיקן המשכיר את הפגם או את אי-ההתאמה בתוך זמן סביר מהמועד לאחר שקיבל על כך דרישה מאת השוכר, רשאי השוכר –
(1) לתקן את הפגם או את אי-ההתאמה ולדרוש מהמשכיר החזרת הוצאותיו הסבירות;
(2) להפחית את דמי השכירות, כל עוד לא תוקן הפגם או את אי-ההתאמה, לפי היחס שבו פחת שווי השכירות עקב הפגם או את אי-ההתאמה לעומת שוויה לפי החוזה.
(ב) רצה השוכר לתקן את הפגם או את אי-ההתאמה, עליו להודיע על כך למשכיר זמן סביר מראש."

כמו כן, סעיף 25ח שצוטט כאן, הוא קוגנטי, וזאת על פי הקבוע בסעיף 25יד לחוק השכירות.
"קוגנטי" - משמע, גם אם בחוזה השכירות נכתב דבר אחר או לא נכתב כלום, סעיף 25ח הנ"ל שצוטט גובר, והוא הקובע.

Orre

New member
תודה רבה!!

האם יש אפשרות לדרוש עד לתיקון הדירה הוזלה בעלויות שכר הדירה?

הבנתי שמבחינה חוקית אני גם יכולה להביא איש מקצוע מטעמי ולקזז מהשכירות... האם זה נכון?

והאם בעל הדירה באמת יכול לדרוש ממני את ה"חוב" שטוען שיש לי כלפיו בתקופה שלא שילמתי חשבונות (חשמל וכו) בתקופה של שנה שלא תיקן את הדירה והיה לי נזק לרכוש, כשהפיצוי היחיד היה 1000 ש"ח על מזרן שנהרס וכעת מבקש ממני עדיין את ה"חוב" רטרו לאחר שתיקן.

תעברי לדירה אחרת.

אם בעל הדירה לא נכון כלפיך תעברי לדירה עם בעל בית יותר אנושי.

Orre

New member
צודקת לחלוטין... מסכימה

פשוט נשארת כרגע מחוסר ברירה

למעלה