ייעוץ בנושא כונן SSD ללפטופ

shalem3

New member
ייעוץ בנושא כונן SSD ללפטופ

לי יש HDD.
לפני כן קצת רקע - רכשתי לפטופ של HP. אחד טרה זכרון, שמונה גיגה ראם, מערכת i5 של אינטל.
בתור סטודנט להנדסה הבנתי שמומלץ לפטופ עם כונן SSD בגלל ביצועים הרבה יותר טובים ועכשיו אני מחפש באיביי לקנות אחד.
מישהו יכול להמליץ על כונן SSD עם אחד טרה מומלץ???
באייבי זה מחולק לקטגוריות כמו "interface" - סאטה1 סאטה2 מה שזה לא אומר (אשמח להסבר)...
או קטגוריית מותג - אינטל סאןדיסק HP ועוד... האם כדאי HP כי המחשב שלי HP או שזה לא רלוונטי?? תודה לעוזרים!!!

עומר TT

New member
אתה רוצה SATA3

בלי זה אתה לא תהנה מכל היתרונות של ה SSD.
לגבי היצרן - הוא לא צריך להיות זהה ליצרנית המחשב, לדעתי HP בכלל לא מייצרים דיסקים בעצמם. אתה צריך לבחור לפי חברה שמייצרת מוצרים טובים, היו פה כמה המלצות לא מזמן, תחפש אותן, אני מאד מרוצה מסמסונג, אבל הם בצד היקר של הסקאלה.
SSD של טרה זה המון וזה עולה בהתאם, תחשוב טוב אם אתה צריך את כל הנפח הזה, ולחלופין אם יש לך במחשב מקום ל SSD בלי לוותר על ה HDD הקיים (למשל ב M2, או במקום ב DVD למשל).

hagrisha

New member
רצוי לבדוק...

האם בלוח אם קיים מקום להכנסת SSD מסוג M2. (ברוב המחשבים החדשים קיים דבר כזה ),ואז ניתן להשאיר דיסק קשיח קיים וגם להוסיף SSD M2 .

shalem3

New member
ניסיתי למצוא את כל המידע הזה אבל

יש כמה דברים שלא הבנתי..
1. אני יודע שכרגע יש לי 1 TB 5400 rpm SATA האם זה משפיע על סוג הSSD שאני יכול לרכוש?
2. איפה בודקים איזה סוגי SSD אני יכול להכניס או אם קיים מקום לM2??
&nbsp
תודה!

hagrisha

New member
עם יש בלוח אם מקום לדיסק קשיח מסוג M2 ...

תוכל לברר זאת לפי דגם מדויק של המחשב שלך (בדרך כלל זה יהיה קיים במחשבים חדשים יחסית)-כמו כן עם קיים אז תבדוק באיזה ממשק הוא תומך (SATA3 או PCIE או שניהם).

למעלה