ייעוץ בנושא משפחתי

• פותח הנושא kikiv
  • פורסם בתאריך

kikiv

New member
ייעוץ בנושא משפחתי

זו הפעם הראשונה שאני כותבת/ מדברת לאנשים שאנני מכירה. אך יחד עם זאת אני יודעת שכאן אפשר למצוא אנשי מקצוע רבים שיכולים לסייע לייעץ במתן תשובות לבעיות כאלה ואחרות. הנני אם חד הורית מזה מס' שנים, ויש לי ילד בן 4. מזה בערך כשנתיים יש לי קשר רציני. את הקשר עם בן זוגי תמיד נהלתי רחוק מעיני הילד שלי. ולא הכנסתי אותו לחיי משפחתנו. וכיום אני ובן זוגי רוצים לממש את הקשר ולהפוך למשפחה. אך אנני יודעת איך להכניס אותו לחיי משפחתנו. והפחד הגדול שלי זה האם זה יפגע בילד שלי. (שאני אומרת לממש את הקשר כוונתנו הוא לעבור לגור ביחד ולבנות משפחה) אך אני לא מאפשרת לזה להתממש בגלל החששות שלי מהילד. זהו מצב לא רגיל בשבילו . אני מאוד רוצה לבנות את הזוגויות הזו. אך אני לא יודעת מה עליי לעשות ואיך, מתי זה יהיה הזמן המתאים... ועוד שאלות רבות עולות במוחי. הייתי מאוד רוצה לקבל ייעוץ בעניין אשמח לקבל מענה

במידה והילד כלל לא מודע לבן הזוג שלך צריך

לעשות לו הכרות. תתחילי עם כך שתספרי לו שהכרת איש מאד נחמד והוא יבוא אליכם ביום .... לארוחת ערב. את יכולה לבקש מבן זוגך שכאשר נכנס הביתה יהיא משהו קטן לילד ויגיד לכם " אמא ספרה לי שאתה מאד אוהב ספרים..." ולתת לו את המתנה. בזמן הארוחה תדברו כרגיל, תשאלי את הילד עם מי שחק היום בגן , איזה שיר חדש למד וכו... אם לילד יהיו שאלות אלייך או לבן זוגך אז תתיחסי אליהן. תכניסי אותו בהדרגה לפעילויות יומיומית שלך ושל הילד ותאמרי לו לפני "היום איציק יבוא לראות איתנו טלווזיה..." תנסי לפעול לא מתוך פחד ולהיות נינוחה במפגשים המשותפים. אם הילד יראה שאת חרדה הוא ירגיש זאת ויתקשה גם כן. ככל שתשחררי יותר את הפחדים שלך כך הילד יקבל אותו לחיים שלכם באופן טבעי ללא קושי. אם יהיו לך בתהליך שאלות נוספות, את מוזמנת כמובן.

תגובה.

קשר של שנתיים הוא ארוך ורציני וכדאי היה מזמן שתכניסי את הילד שלך לעניינים כי האיש הזה יהיה משפחה. למה וממה את כל כך פוחדת? תעשי את זה הדרגתי וטבעי הילד הוא קטן ומה שטוב לאמא שלו יהיה גם טוב לו. שיהיה לך בהצלחה.

למעלה